Bitdefender GravityZone Full Disk Encryption

Bitdefender GravityZone Full Disk Encryption

Η Bitdefender δημιούργησε ένα καινοτόμο προϊόν που μπορεί να εμπιστευτεί κάθε επιχείρηση για την προστασία του κυβερνοχώρου του. Οι καταναλωτές έχουν δείξει μεγάλη εμπιστοσύνη, καθώς προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις για την προστασία των endpoints τους. Κατά κύριο λόγο, σας βοηθάει στην κρυπτογράφηση των σκληρών δίσκων, διατηρώντας τα δεδομένα της επιχείρησης σας απόλυτα ασφαλή. Το Full Disk Encryption μπορεί να αγοραστεί για όλες τις εκδόσεις Bitdefender GravityZone (cloud ή on-premise).

Παρακάτω θα αναλύσουμε τις δυνατότητες που προσφέρει το GravityZone Full Disk Encryption.

 

Διατηρεί προστατευμένα τα εμπιστευτικά δεδομένα

Τα δεδομένα μιας επιχείρησης είναι πολύ σημαντικά, καθώς θεωρείται και περιουσιακό της στοιχείο. Η απώλεια δεδομένων μπορεί να επιφέρει τεράστιες επιπτώσεις σε μια επιχείρηση π.χ. οικονομικές απώλειες, πρόβλημα στο κύρος της και νομικές συνέπειες σε περίπτωση παραβίασης δεδομένων. Με την εγκατάσταση του προϊόντος, θα απαλλαχθείτε από οποιαδήποτε ανησυχία, καθώς, κρυπτογραφεί πλήρως τον σκληρό δίσκο και με αυτόν τον τρόπο μειώνεται οποιοσδήποτε κίνδυνος και απειλή. Τέλος, δεν επιτρέπει τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε ολόκληρο το σκληρό δίσκο.

 

Προσφέρει ευκολία στην εγκατάστασή του

Με την χρήση της υπάρχουσα κονσόλας Bitdefender GravityZone, τόσο η εγκατάσταση όσο και η κρυπτογράφηση πραγματοποιείται με απόλυτη ευκολία. Η κρυπτογράφηση μπορεί να πραγματοποιηθεί ακόμα και από απόσταση διότι είναι πλήρως διαχειρίσιμη. Με αυτόν τον τρόπο, το προσωπικό ασφαλείας εργάζεται πιο αποτελεσματικά.

 

Η κρυπτογράφηση πραγματοποιείται μέσα στο υπάρχον λειτουργικό

Το προϊόν Full Disk Encryption αξιοποιεί τους εγγενείς μηχανισμούς κρυπτογράφησης των συσκευών που παρέχουν τα Windows (BitLocker) αλλά και τα Mac (FileVault και το βοηθητικό πρόγραμμα γραμμής εντολών diskutil). Είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς δεν απαιτεί πρόσθετο agent αλλά ούτε και εγκατάσταση server διαχείρισης των κλειδιών κρυπτογράφησης.

 

Στοχεύει στην επίτευξη των κανόνων συμμόρφωσης

Η Bitdefender έχει εξασφαλίσει την συμμόρφωση με όλα τα πρότυπα ασφαλείας για δεδομένα, για βασικούς κανονισμούς π.χ. GDPR, HIPAA και PCI DSS. Τέλος, οι ειδικές αναφορές κρυπτογράφησης που παρέχει βοηθούν πλήρως στην απόδειξη συμμόρφωσης για σκοπούς ελέγχου.

 

Γιατί να επιλέξω την εγκατάσταση του Full Disk Encryption;

  • Διότι, η διαχείριση της κρυπτογράφησης από την ίδια κονσόλα διαχείρισης ασφάλειας των endpoints (cloud ή on-premise)
  • Γιατί, χρησιμοποιούνται οι εγγενείς μηχανισμοί κρυπτογράφησης των λειτουργικών (Bitlocker των Windows και FileVault των Mac) διασφαλίζοντας την ομαλή εγκατάσταση και λειτουργία.  Δεν απαιτείται ξεχωριστός client για την κρυπτογράφηση.
  • Γιατί, προσφέρει την απόλυτη ευκολία στην εγκατάσταση, στη διαχείριση και στην ανάκτηση κλειδιών μέσα από την κονσόλα
  • Διότι, με την ύπαρξη encryption reporting οι εταιρείες μπορούν να αποδείξουν εύκολα τη συμμόρφωση τους ως προς τους κανονισμούς
  • Καθώς, υπάρχει έλεγχος ταυτότητας πριν την εκκίνηση του λειτουργικού
Back to top Back to top