κόλπα της τεχνητής νοημοσύνης

Προσοχή! 3 κόλπα της τεχνητής νοημοσύνης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Τα τελευταία χρόνια τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν γνωρίσει ραγδαία ανάπτυξη με εκατομμύρια ανθρώπους να διαθέτουν λογαριασμούς τουλάχιστον σε μια εφαρμογή. Ουσιαστικά, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχεδιάστηκαν για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να κοινωνικοποιηθούν και να έρθουν πιο κοντά μεταξύ τους, ενώ παράλληλα δίνουν την ευκαιρία εσόδων σε πολλές εταιρείες μέσω διαφημίσεων αλλά και σε ανεξάρτητους χρήστες. Στο σημείο αυτό η εισαγωγή της τεχνητής νοημοσύνης στα  μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχει εμπλουτίσει σημαντικά τις δυνατότητες που δίνονται στους χρήστες αλλά κυρίως αποτελεί εργαλείο για όποιον επιθυμεί να προωθήσει προϊόντα και υπηρεσίες μέσω των social. Η παρουσία της τεχνητής νοημοσύνης έχει στόχο την επιμέλεια περιεχομένου, την εξατομικευμένη εμπειρία των χρηστών αλλά και τη δημιουργία chatbots.

Η συνεργασία αυτή δεν είναι πάντα κακόβουλη, αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις που αποτελούν απάτες. Ας δούμε, λοιπόν, ποια κόλπα χρησιμοποιούν οι κακόβουλοι και τι πρέπει να προσέχουν οι χρήστες.

Τεχνητή νοημοσύνη και δημιουργία φωνής

Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να διευκολύνει την παραγωγή φυσικών φωνών. Οι απατεώνες μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτή την δυνατότητα και να δημιουργήσουν ψεύτικα ακούσματα, όπου η φωνή κάποιου προσώπου χρησιμοποιείται για να πει κάτι που δεν ειπώθηκε. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η συλλογή δεδομένων για την παραγωγή φωνής παραβιάζει και το δικαίωμα της ιδιωτικής ζωής, καθώς, οι απατεώνες μπορούν να χρησιμοποιήσουν ότι δημοσιεύουν οι χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έπειτα να το χρησιμοποιήσουν προς όφελός τους..

Τεχνητή νοημοσύνη και deepfake

Το deepfake είναι μια τεχνολογία, η οποία χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για την αλλοίωση μιας φωτογραφίας ή ενός βίντεο ορισμένου προσώπου παραμορφώνοντας ακόμη και τις ενέργειες του. Με αυτόν τον τρόπο, οι απατεώνες μπορούν να δημιουργήσουν μια φωτογραφία ή ένα βίντεο που απεικονίζει έναν άνθρωπο να πράττει κάτι που στην πραγματικότητα δεν έγινε. Το deepfake μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους απατεώνες για διάφορους σκοπούς όπως:

  • Για την διάδοση ψευδών και παραπλανητικών πληροφοριών
  • Παραβίαση ιδιωτικής ζωής και βλάβη της φήμης ενός προσώπου
  • Εξαπάτηση προσώπων και οργανισμών

Τεχνητή νοημοσύνη και παραπληροφόρηση

Οι απατεώνες μπορούν να λάβουν μια πληροφορία και να την τροποποιήσουν, στοχεύοντας στην παραπληροφόρηση των χρηστών. Η τεχνητή νοημοσύνη λαμβάνει τεράστιο όγκο δεδομένων και πληροφοριών, ακόμα και ψευδών πληροφοριών που αναρτώνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Γι’ αυτόν τον λόγο, οι χρήστες θα πρέπει να φιλτράρουν τις πληροφορίες που λαμβάνουν καθώς ορισμένες μπορεί να είναι ψευδείς ή αλλοιωμένες.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος ενημέρωσης, αγορών και επικοινωνίας, αλλά οι χρήστες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τις πληροφορίες που λαμβάνουν. Δεν πρέπει να πιστεύουν ότι βλέπουν, καθώς, μπορεί να πέσουν θύματα της παραπληροφόρησης. Γι’ αυτό, λοιπόν, επωφεληθείτε από τα οφέλη της τεχνητής νοημοσύνης αλλά διασταυρώστε τα δεδομένα που λαμβάνετε.

Η Bitdefender, Παγκόσμιος Ηγέτης του Cyber Security, παρέχει στους χρήστες λύσεις για τη διασφάλιση των δεδομένων τους στον κυβερνοχώρο, δίνοντας την δυνατότητα να γνωρίζουν ότι τα συστήματά και το απόρρητό τους είναι ασφαλή από τις απειλές του διαδικτύου.

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Bitdefender και προμηθευτείτε την ιδανική λύση για εσάς

www.bitdefender.gr | 215-5353030

Back to top Back to top