Υπάρχουν κίνδυνοι κατά την χρήση του Snapchat; Ενημερώσου ΤΩΡΑ!

Υπάρχουν κίνδυνοι κατά την χρήση του Snapchat; Ενημερώσου ΤΩΡΑ!

Λατρεύεις τα social media;  Τότε, δεν παίζει να σου έχει ξεφύγει να δημιουργήσεις λογαριασμό στο Snapchat!

Τι είναι το Snapchat;

Το Snapchat είναι μία δωρεάν εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης για mobile συσκευές, κάνοντας την να ξεχωρίζει χάρη στην αποστολή αυτοκαταστρεφόμενων αρχείων (video & photos).  Στην ουσία, πρόκειται για μηνύματα τα οποία αφού σταλούν στην επαφή που θέλει ο χρήστης,  μετά από λίγα δευτερόλεπτα,  εξαφανίζονται και καταστρέφονται.

Το γεγονός, λοιπόν, ότι αποτελεί πόλο έλξης για τις μικρότερες ηλικίες χάρη στις διασκεδαστικές της δυνατότητες, θέλει το ποσοστό των χρηστών της ολοένα να αυξάνεται. 

Υπάρχουν κίνδυνοι διατηρώντας λογαριασμό στο Snapchat;

Δυστυχώς, η αλήθεια είναι ότι εγκυμονούν αρκετοί κίνδυνοι ακριβώς για τον λόγο ότι όλα τα μηνύματα έχουν περιορισμένο χρόνο ζωής (ο οποίος ορίζεται από τον κάθε χρήστη). Με δυο λόγια, το γεγονός ότι δεν υπάρχει ο «φόβος» να παραμείνουν καταγεγραμμένες συνομιλίες και να αποθηκευτούν αρχεία είναι ο λόγος που αποστέλλεται -αρκετά συχνά- υλικό με απρεπές περιεχόμενο. Παράτολμες προσωπικές φωτογραφίες, υβριστικά και απειλητικά μηνύματα είναι δύο από τα παραδείγματα συμπεριφοράς χρηστών (που μακάρι να μην έχεις συναντήσει). Ας μην ξεχνάμε όμως ότι το υλικό μπορεί κάλλιστα να αποθηκευτεί από μια extra φωτογραφική μηχανή ή και μέσω screenshot.

Tips Προστασίας

#1 Απόκλεισε την επαφή που σε κάνει να νιώθεις ότι απειλείσαι. Μπορείς να εφαρμόσεις το block είτε για κάποιον που είναι ήδη «φίλος» σου ή για έναν snapchatter, καθιστώντας τους αυτόματα αδύνατο το ενδεχόμενο να δουν το «My story» σου, να σου αποστέλλουν snaps αλλά ακόμα και να συνομιλούν μαζί σου.

#2 Ρύθμισε σε ποιο κοινό θες να είναι εμφανή τα snaps σου. Αν πέσει στην αντίληψη σου κάποια ύποπτη κίνηση από χρήστη που είναι ήδη στο κοινό που έχεις επιλέξει, διάγραψε τον!  Πχ: Οι επαφές μου ➡ Delete

*Σημειώνεται ότι από την στιγμή που θα προβείς σε διαγραφή φίλου, ναι μεν δε μπορεί να λάβει τα δικά σου snaps, ωστόσο αυτός μπορεί να σου στείλει όποτε θέλει.

#3 Αν συναντήσεις υλικό που σε θίγει/ προσβάλλει/ απειλεί, επικοινώνησε άμεσα με το Snapchat Support προκειμένου να λάβεις βοήθεια!

Καλό σερφάρισμα και μη ξεχνάς να προστατεύεις την mobile συσκευή σου με το Mobile Security της Bitdefender!

 

 

 

 

Back to top Back to top