Υπάρχει ιδιωτική ζωή μετά το διαδίκτυο;

Υπήρχε μια εποχή που είχαμε όλοι μας ιδιωτικότητα.. Κι έπειτα ήρθε το διαδίκτυο!

Στην ψηφιακή εποχή, συνήθεις δραστηριότητές μας, όπως τα ψώνια, τα ταξίδια ακόμα και οι καθημερινές συζητήσεις με τους φίλους και τους συναδέρφους μας καταγράφονται. Φυσικά το γεγονός αυτό δεν είναι για κανέναν από εμάς ευχάριστο, άρα πρέπει να συμβάλλουμε τα μέγιστα για την προστασία της ταυτότητάς μας στο διαδίκτυο.

Ακολουθούν 5 συμβουλές για την καλύτερη προστασία των προσωπικών σας δεδομένων!

  • Social Media

Τα «διαμαντάκια» για τους απατεώνες του διαδικτύου. Καθώς τα κοινωνικά δίκτυα είναι πηγή άντλησης προσωπικών δεδομένων των χρηστών, θα ήταν μια καλή ιδέα να ξανατσεκάρετε τις ρυθμίσεις απορρήτου του Facebook και κάθε κοινωνικού δικτύου που διαχειρίζεστε. Οι χρήστες του Bitdefender είναι πλήρως προστατευμένοι από spammers που στοχεύουν στο ψάρεμα των ιδιωτικών τους δεδομένων.  

  • Google “Σχετικά με εμένα»

Έχει πολύ ενδιαφέρον, εκτός από το να πληκτρολογήσετε το ονοματεπώνυμό σας στη μηχανή αναζήτησης της Google και να δείτε τι αποτελέσματα βγάζει, να ρίξετε μια ματιά στην ενότητα της Google «Σχετικά με εμένα» και να ελέγξετε ποια στοιχεία σας είναι δημοσίως ορατά στις υπηρεσίες της Google.

  • Δημόσια Δίκτυα WiFi

Όσο αξιοπρεπή κι αν φαίνονται, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να τα αποφεύγετε. Πολλοί είναι οι hackers που με τη βοήθεια ενός απλού υπολογιστή κι ενός προσαρμογέα WiFi μπορούν να δημιουργήσουν ένα ψεύτικο δημόσιο δίκτυο κι από εκει να εισβάλλουν εύκολα στα αρχεία του υπολογιστή σας. Μην ξεχνάτε ότι το Wifi Security Advisor της Bitdefender εξασφαλίζει ότι είστε προστατευμένοι σε όποιο δίκτυο WiFi συνδέεστε.

  • Κωδικοί Πρόσβασης

Χρησιμοποιείτε πάντα δυνατούς και αξιόπιστους κωδικούς πρόσβασης, που δε θα μπορούσε κάποιος να θυμηθεί εύκολα. Θυμηθείτε ότι ο κωδικός πρόσβασης πρέπει να αποτελείται από τουλάχιστον 6-8 χαρακτήρες που να περιλαμβάνει γράμματα, αριθμούς και σύμβολα. 

  • Cyber Bullying – Sextortion

Η ιδιωτικότητα των παιδιών σας πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα. Τα φαινόμενα του διαδικτυακού εκφοβισμού καθώς και του σεξουαλικού εκβιασμού μέσω διαδικτύου, είναι η αιτία που χιλιάδες παιδιά στον κόσμο υποφέρουν! Είναι πολύ σημαντικό, λοιπόν, να μην δημοσιεύετε φωτογραφίες των παιδιών σας στο διαδίκτυο καθώς και να έχετε τον έλεγχο του περιεχομένου που παρακολουθούν τα παιδιά σας Online. Με το module του «γονικού ελέγχου» στα πακέτα Bitdefender Internet Security, Total Security Multi Device  και Family Pack, θα έχετε το κεφάλι σας ήσυχο!

Back to top Back to top