Τι να προσέχετε στις χριστουγεννιάτικες online αγορές σας

Η περίοδος των Χριστουγέννων αποτελεί μία από τις πιο «πολυάσχολες» χρονικές περιόδους όσον αφορά τις ηλεκτρονικές αγορές. Τα ηλεκτρονικά καταστήματα ανακοινώνουν δελεαστικές προσφορές, οι καταναλωτές «βομβαρδίζονται» από προωθητικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ οι κρατήσεις σε αεροπορικά εισιτήρια και χειμερινά καταλύματα χτυπάνε κόκκινο.

Οι αγοραστές, όντας πλέον εξοικειωμένοι με τις διαδικτυακές συναλλαγές, προτιμούν τον κυβερνοχώρο για τις χριστουγεννιάτικες αγορές τους. Κατά τον τρόπο αυτό ωφελούνται καθώς:

-Συναντούν μεγαλύτερη ποικιλία προϊόντων στα online καταστήματα

-Εκμεταλλεύονται προσφορές που ισχύουν μόνο για διαδικτυακές αγορές

-Αγοράζουν ταυτόχρονα από διαφορετικά καταστήματα σε Ελλάδα και εξωτερικό

-Πραγματοποιούν τις συναλλαγές τους από την άνεση του γραφείου ή σπιτιού τους

-Ολοκληρώνουν άμεσα και εύκολα τις πληρωμές τους διαδικτυακά

Παρόλα τα θετικά στοιχεία των online χριστουγεννιάτικων αγορών, οι καταναλωτές οφείλουν να γνωρίζουν τους κινδύνους που ελλοχεύουν σε κάθε διαδικτυακή συναλλαγή. Οι τεχνικές και τα φαινόμενα εξαπάτησης σημειώνονται καθημερινά σε αυξανόμενο βαθμό και η άγνοια είναι ένας από τους παράγοντες που μπορούν να οδηγήσουν σε online απάτη. Για τον λόγο αυτό σημειώνουμε ορισμένες πτυχές των διαδικτυακών αγορών, που οφείλει να προσέχει ο καταναλωτής προκειμένου να παραμείνει ασφαλής.

SPAM – PHISHING

Στο κλίμα των εορτών, κάθε διαδικτυακός αγοραστής παρατηρεί το inbox του να γεμίζει με ηλεκτρονικά μηνύματα προσφορών ή με κουπόνια εκπτώσεων για τις αγορές του. Τέτοιου είδους emails (spam) μπορεί να κρύβουν κινδύνους ή αρχεία βλαβερά για τον υπολογιστή αλλά και τα δεδομένα του χρήστη. Για τον λόγο αυτό συνίσταται ο καταναλωτής:

-Να ανοίγει emails μόνο από ηλεκτρονικά καταστήματα που εμπιστεύεται και έχει συμφωνήσει να δέχεται επικοινωνία

-Να μην εκμυστηρευτεί σε καμία συζήτηση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τα τραπεζικά του στοιχεία

-Να μην κατεβάσει κανένα αρχείο ή πατήσει κανένα σύνδεσμο ακόμα και εάν φαίνεται ότι προέρχεται η επικοινωνία από έμπιστο brand

Με την Antiphishing τεχνολογία του Bitdefender εξασφαλίζεται η προστασία από κάθε phishing εισβολή ή οποιαδήποτε άλλη online απάτη.

PHARMING

Η εν λόγω κυβερνο απάτη στοχεύει στην ανακατεύθυνση των χρηστών που θέλουν να επισκεφτούν μία συγκεκριμένη ιστοσελίδα, σε μία άλλη πλήρως όμοια με την αυθεντική. Απώτερος σκοπός αποτελεί η υποκλοπή των στοιχείων εισόδου και των τραπεζικών πληροφοριών του χρήστη. Ο χρήστης, εμπιστευόμενος το υποτιθέμενο brand για τις αγορές του, τα «αποκαλύπτει» και εν αγνοία του πέφτει θύμα των διαδικτυακών εγκληματιών. Με την ασφαλή περιήγηση που προσφέρει το βραβευμένο λογισμικό του Bitdefender είναι σίγουρο πως δεν θα κατευθυνθείτε ποτέ σε επικίνδυνη ή μη έγκυρη ιστοσελίδα.

ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ

Το τελευταίο και πιο σημαντικό κομμάτι κάθε συναλλαγής και πραγματοποίησης αγοράς, είναι η πληρωμή. Ο χρήστης προτείνεται να έχει υπόψιν του:

-Την εγκυρότητα της ιστοσελίδας προκειμένου να διαθέσει τα τραπεζικά του στοιχεία

-Τα πιστοποιητικά διατραπεζικών συναλλαγών και ασφάλειας του ιστοτόπου

-Σύνδεση με e-banking προκειμένου να παρακολουθεί κάθε συναλλαγή που λαμβάνει χώρα

To Bitdefender διαθέτει το μοναδικό πρόγραμμα περιήγησης Safepay με το οποίο εξασφαλίζεται η προστασία κάθε διαδικτυακής σας χρηματικής συναλλαγής.

Αυτές τις γιορτές πραγματοποιήστε τις αγορές σας για κάθε αγαπημένο σας πρόσωπο με προσοχή και ασφάλεια. Ανακαλύψτε εδώ όλα τα μοναδικά πακέτα του Bitdfender και βρείτε αυτό που σας ταιριάζει.

free_trial

compare

online_agora

Back to top Back to top