Χρησιμοποιείς WinRAR? Κάνε update τώρα!

Είναι γνωστό στον χώρο των υπολογιστών και της τεχνολογίας πως τα αρχεία .EXE είναι πολύ επικίνδυνα.

Κάποιοι άνθρωποι γνωρίζουν και την επικινδυνότητα των αρχείων του Microsoft Office, καθώς ακόμη και τα αρχεία Word μπορεί να κρύβουν ένα κακόβουλο λογισμικό, αλλά τι μπορεί να πάει στραβά ξεκλειδώνοντας έναν φάκελο WinRAR ?

Εάν χρησιμοποιείτε το WinRAR, τότε είστε ο κατάλληλο στόχος για τους κακόβουλους χρήστες, καθώς κάθε έκδοση της WinRAR τα τελευταία 19 χρόνια έχει ένα κρίσιμο τρωτό σημείο, το οποίο επιτρέπει στους κακόβουλους χρήστες να αποκτήσουν πρόσβαση στον υπολογιστή σας.

Μέχρι σήμερα, πάνω από 100 τρόποι χακαρίσματος έχουν εντοπιστεί και ο αριθμός συνεχώς αυξάνεται !

Πως λειτουργεί το τρωτό σημείο του WinRAR ?

Το τρωτό σημείο του WinRAR δίνει την δυνατότητα στους κακόβουλους χρήστες να δημιουργήσουν έναν φάκελο .rar, όπου μέσα στον φάκελο θα κρύβεται ένα αρχείο .exe, το οποίο μόλις εσείς ξεκλειδώνετε τον φάκελο RAR, αυτό αυτόματα θα τρέχει στο παρασκήνιο και θα τοποθετείται στα προγράμματα εκκίνησης του υπολογιστή σας.

Αυτό σημαίνει πως στο επόμενο reboot, ο ιός που έχει περαστεί στον υπολογιστή σας θα ξεκινήσει να λειτουργεί.

Για να περάσει απαρατήρητος ο ιός, οι κακόβουλοι χρήστες του θέτουν μία κοινή ονομασία τύπου ¨AntivirusUpdate.exe¨.

 

Πως μεταδίδεται ο ιός του WinRAR ?

Οι κακόβουλοι χρήστες μπορούν να σας στείλουν τον ιό του WinRAR μέσω email ή κάποιου άλλου τρόπου αποστολής αρχείων, όπως το WeTransfer.

Πολλές φορές, σας στέλνουν μία ακατάλληλη φωτογραφία και σας προτρέπουν να κατεβάσετε τον φάκελο για να δείτε και άλλες ή μπορούν να σας στείλουν ένα πολύ δελεαστικό και πειστικό email στο οποίο θα σας ζητάνε σε μία θέση εργασίας με πολύ καλό μισθό και έπειτα θα σας στείλουν τον φάκελο RAR, ζητώντας σας να τον ανοίξετε για να συμπληρώσετε μία υποτιθέμενη φόρμα υποβολής εργασίας.

Ένας ακόμη τρόπος που μπορεί να κολλήσετε ίο μέσω του WinRAR είναι όταν κατεβάζετε πειρατικά torrents μέσω των πειρατικών ιστοσελίδων.

Οι πειρατικές ιστοσελίδες όπως το pirate bay, έχει όλα του τα αρχεία σε μορφή RAR, πράγμα το οποίο σημαίνει πως υπάρχει εξαιρετικά μεγάλος κίνδυνος, καθώς τα περισσότερα κρούσματα του ιού RAR, προέρχονται από πειρατικές ιστοσελίδες.

 

Πως να προστατευτείτε από τον ιό που μπορεί να υπάρχει στους φακέλους WinRAR ?

– Κάντε όλες τις ενημερώσεις του WinRAR τακτικά. Δυστυχώς, δεν υπάρχει αυτόματο σύστημα ενημέρωσης στο WinRAR, οπότε θα πρέπει να ελέγχετε εσείς για διαθέσιμες ενημερώσεις.

– Μην ανοίγετε ή κατεβάζετε αρχεία από spam emails ή από άτομα που δεν γνωρίζετε.

– Χρησιμοποιείτε αξιόπιστα λογισμικά υψηλής προστασίας όπως το Bitdefender Total Security 2019 για να αποτρέψετε τους κακόβουλους χρήστες από το να σας βλάψουν.

Αγοράστε το Bitdefender Total Security 2019 σήμερα και θωρακίστε τον υπολογιστή σας από τα κακόβουλα αρχεία RAR !

free_trialcompareonline_agora

Back to top Back to top