Βάλτε τέλος στις απειλές κατά της ασφαλείας των χρηστών του Facebook και του Messenger!

Βάλτε τέλος στις απειλές κατά της ασφαλείας των χρηστών του Facebook και του Messenger!

Η ανάγκη για ασφαλή εμπειρία, των χρηστών στο Facebook & το Messenger, ολοένα και αυξάνει μιας και τα κρούσματα παρενόχλησης και εκφοβισμού είναι αμέτρητα και ιδιαίτερα ανησυχητικά.

Ποια είναι τα συνήθη θύματα;

Τα «περιζήτητα» θύματα είναι κυρίως γυναίκες, έφηβοι ή και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας που δεν είναι εξοικειωμένα με το Internet, γενικότερα.

Σε περίπτωση που έχετε ήδη λογαριασμό στο Facebook ή το Messenger ή και τα δύο, αντιλαμβάνεστε ότι πρέπει να προστατεύετε κάθε πληροφορία που επικοινωνείτε σε φίλους και γνωστούς.  

Τι πρέπει να κάνετε

Παρακάτω ακολουθούν 5 χρήσιμες συμβουλές προστασίας σχετικά με τις εν λόγω πλατφόρμες:

1)      Σε περίπτωση που αντιληφθείτε ότι έχετε προσθέσει ως «φίλο» κάποια ανεπιθύμητη επαφή, μπορείτε να προχωρήσετε κάλλιστα στην διαγραφή της εν λόγω επαφής. Απλό! Αν έχετε ενδοιασμούς σχετικά με το αν μπορεί να σας βλάψει περαιτέρω, μπορείτε να προχωρήσετε σε αποκλεισμό. Γεγονός που σας καθιστά «άφαντο» για τον συγκεκριμένο χρήστη. Ακόμα πιο απλό!

2)      Αν υποψιάζεστε ότι αυτή η επαφή που έχετε ήδη αποκλείσει, συνεχίζει την παρενόχληση μέσω «νέου» λογαριασμού, αγνοείστε τη συγκεκριμένη συνομιλία χάρη στην δυνατότητα του messenger κατά την οποία φιλτράρεται κάθε νέα συνομιλία άγνωστου χρήστη προς εσάς. Για την ακρίβεια, θα ειδοποιηθείτε για την απόπειρα της συνομιλίας εάν κι εφόσον εσείς επιλέξετε να το δείτε.

3)      Ελέγξτε με ποιους «μοιράζεστε» τα posts σας, επαναπροσδιορίστε την ιδιωτικότητα των δημοσιευμάτων σας μέσω των ρυθμίσεων του Facebook.

4)      Ενημερώστε τους φίλους σας, κοινοποιώντας δημόσια την εν λόγω επαφή από την οποία δεχτήκατε επίθεση. 

5)      Το έχουμε τονίσει και σε προηγούμενα άρθρα μας αλλά το υπενθυμίζουμε μιας και οι περισσότεροι δεν το λαμβάνετε υπόψιν. Δώστε, λοιπόν, προσοχή όταν κάποιος από τις επαφές σας, σας αποστέλλει link μέσω messenger και δεν εμπεριέχεται το “s” στο “https”.

Τέλος, για πλήρη διαδικτυακή ασφάλεια και προστασία, δοκιμάστε τα προϊόντα της Bitdefender επιλέγοντας αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες του συστήματός σας!

 

Back to top Back to top