Τίτλοι τέλους για τις τοποθεσίες HTTP

Είναι γεγονός! Η κυκλοφορία του Google Chrome 68, αποτέλεσε αφετηρία να χαρακτηρίζονται όλες τις τοποθεσίες HTTP ως “μη ασφαλείς”. Ταυτόχρονα ξεκίνησε και ο αγώνας να επιτύχουν το συντομότερο δυνατό όλοι οι προγραμματιστές να μεταφέρουν τους ιστότοπούς τους στο ασφαλέστερο πρότυπο HTTP Secure (HTTPS).

 

Σε αντίθεση με το πρωτόκολλο HTTP (Hypertext Transfer Protocol), το HTTPS κρυπτογραφείται χρησιμοποιώντας το Transport Layer Security (TLS), εξασφαλίζοντας τις επικοινωνίες μεταξύ του υπολογιστή σας και των ιστότοπων που επισκέπτεστε.

Η Google ανακοίνωσε το σχέδιό της να επισημάνει ως μη ασφαλείς όλες τις τοποθεσίες HTTP στο Chrome τον Φεβρουάριο. Ωστόσο, η μεγάλη αυτή ανακοίνωση, εφαρμόστηκε τον Ιούλιο του 2018 με την κυκλοφορία του Chrome 68!

Για την ακρίβεια,  «το Chrome θα επισημάνει όλους τους ιστότοπους HTTP ως μη ασφαλείς», έγραψε το Emily Schechter, υπεύθυνος διαχείρισης προϊόντων ασφαλείας Chrome, σε σχετικό άρθρο σε blog  της Google.

Σήμερα είναι η ημέρα κατά την οποία το Chrome 68 μεταφέρεται σε σταθερή μορφή, διαθέσιμο σε οποιονδήποτε διαθέτει υπολογιστή με Windows, Mac ή Linux.

 

Σύμφωνα με τα πλάνα της Google, πλέον όλες οι τοποθεσίες HTTP θα επισημαίνονται ως “μη ασφαλείς” με μια προειδοποίηση, χρώματος γκρι.

 

“Η νέα αυτή εφαρμογή του Chrome θα βοηθήσει τους χρήστες να κατανοήσουν ότι όλες οι τοποθεσίες HTTP δεν είναι ασφαλείς, κατευθύνοντας τους σε ασφαλείς τοποθεσίες. Το HTTPS είναι πιο εύκολο και φθηνότερο από ποτέ και ξεκλειδώνει τόσο βέλτιστες αποδόσεις όσο και ισχυρά νέα προνομιακά χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τις μελλοντικές κυκλοφορίες του Chrome (δηλαδή 69 ή 70), ο ηγέτης του διαδικτύου σχεδιάζει να εμφανίζει την προειδοποίηση με κόκκινο χρώμα. Λίγο αργότερα, θα απομακρύνει πλήρως την προειδοποίηση – δείχνοντας μόνο το εικονίδιο λουκέτου ως ένδειξη ότι ο συγκεκριμένος ιστότοπος είναι ασφαλής.

Προστατευτείτε με τις Bitdefender Business Λύσεις

 

 

Back to top Back to top