Τι θα πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς για το Houseparty app

Τι είναι το Houseparty ?

Το Houseparty είναι μια εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης που επιτρέπει την ομαδική βιντεοκλήση.

Επιτρέπει σε ομάδες από δύο έως οκτώ άτομα να επικοινωνούν μέσω live βίντεοκλήσης.

Οι χρήστες μπορούν να ξεκινήσουν μια συνομιλία ή αν οι φίλοι σας έχουν ξεκινήσει ήδη την βιντεοκλήση, μπορείτε οποιαδήποτε στιγμή να συμμετέχετε και εσείς.

 Για μια πιο ιδιωτική συνομιλία, μπορείτε να “κλειδώσετε” το δωμάτιο, ώστε άλλοι να μην μπορούν να συμμετάσχουν.

Όταν κάποιος που δεν είναι φίλος σας εισέλθει στη συζήτηση, εμφανίζεται μια ειδοποίηση, δίνοντας σε εσάς και στους φίλους σας την ευκαιρία να απορρίψουν τον άγνωστο χρήστη ή να τον αποδεχτούν και να κάνουν μια καινούργια γνωριμία.

Επιπλέον, οι χρήστες μέσω της εφαρμογής μπορούν να στέλνουν ο ένας στον άλλο φωτογραφίες και μηνύματα.

Το Houseparty κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο του 2016 και σύμφωνα με τον συνιδρυτή του,Sima Sistani, το app είχε αυξηθεί σε πάνω από 1 εκατομμύριο καθημερινά ενεργούς χρήστες από τον Δεκέμβριο του 2016.

 

Είναι το Houseparty κατάλληλο για παιδιά;

Γενικότερα, η εφαρμογή αυτή καθ’ αυτή είναι αρκετά βολική και επιτρέπει σε πολλά μέλη της οικογένειας να συνομιλήσουν μεταξύ τους.

Παρόλα αυτά, το Houseparty δεν έχει όριο ηλικίας, πράγμα το οποίο σημαίνει πως οι γονείς θα πρέπει να κρίνουν αν είναι σωστό να χρησιμοποιούν τα παιδιά τους την εφαρμογή.

Η Houseparty προσπαθεί να μειώσει τον  κίνδυνο επιτρέποντας στους χρήστες να “ασφαλίζουν” την βιντεοκλήση τους και να ενημερώνονται όταν ένας ξένος χρήστης θέλει να μπει στην συνομιλία τους.

 Ένας χρήστης δεν μπορεί να αναζητήσει ή να προσθέσει άλλα άτομα μέσα στην εφαρμογή.

Μπορούν μόνο να συνομιλούν με φίλους από το Facebook.

 Ωστόσο, η λειτουργία “Near me”, η οποία μπορεί να απενεργοποιηθεί, επιτρέπει στους χρήστες να προσθέτουν άλλους χρήστες που βρίσκονται κοντά στην τοποθεσία σας.

Τα παιδιά εκτίθενται σε κίνδυνο μόνο όταν θα προσθέσουν στην συζήτηση κάποιον που δεν γνωρίζουν.

Επειδή το Houseparty είναι live, αυξάνει τον κίνδυνο του εκβιασμού, καθώς κάποιος συνομιλητής μπορεί να καταγράφει την βιντεοκλήση.

 

Πως να προστατέψετε τα παιδιά σας ενώ χρησιμοποιούν το Houseparty;

Εάν οι γονείς αποφασίσουν να επιτρέψουν στα παιδιά τους να χρησιμοποιήσουν το Houseparty, τότε καλό είναι να τους μιλήσουν και για τους κινδύνους του και τους τρόπους προφύλαξης τους από τους κακόβουλους χρήστες.

– Κατά τη διάρκεια του setup, οι χρήστες ρωτιούνται αν θέλουν να δώσουν στο Houseparty πρόσβαση στην κάμερα και στο μικρόφωνο, να λαμβάνουν ειδοποιήσεις και να μοιράζεται η  τοποθεσία τους. Είναι καλή ιδέα να μην επιλέξετε να μοιράζεται από την πρόσβαση στην τοποθεσία σας.

– Διαβάστε μαζί με τα παιδιά σας τους όρους χρήσης εδώ: https://houseparty.com/guidelines/ και σιγουρευτείτε ότι τους έχουν καταλάβει απόλυτα.

– Μιλήστε στα παιδιά σας για τυχόν κινδύνους μπορεί να συναντήσουν εάν αποδεχτούν να συνομιλήσουν με έναν ξένο άνθρωπο.

– Να σιγουρευτείτε πως τα παιδιά σας έχουν φίλους στο Facebook, μόνο άτομα που γνωρίζουν προσωπικά και όχι αγνώστους.

– Ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να έχουν κλειδωμένες τις συνομιλίες τους και συνομιλούν μόνο με φίλους και συγγενείς.

 

Γενικότερα, η εφαρμογή Houseparty είναι πολύ διασκεδαστική και χρήσιμη και με πληρώντας όλες τις προϋποθέσεις και τηρώντας τους όρους χρήστης, θα είναι και σε εσάς αλλά και στο παιδί σας, ένα χρήσιμο εργαλείο επικοινωνίας μεταξύ φίλων και οικογένειας.

 

Δείτε εδώ όλα τα βραβευμένα προϊόντα της Bitdefender και θωρακίστε τις συσκευές σας!

free_trialcompareonline_agora

Back to top Back to top