περίεργες τεχνικές hacking

Τεχνικές Hacking: Ποιες είναι οι πιο περίεργες

Οι επιθέσεις από χάκερ γίνονται όλο και πιο συχνές και οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου πιο δημιουργικοί με τους τρόπους που προσπαθούν να κλέψουν δεδομένα. Μπορεί να νομίζετε ότι γνωρίζετε όλους τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να σας χακάρουν, αλλά υπάρχουν και κάποιες τεχνικές οι οποίες είναι αρκετά περίεργες.

Hacking μέσω πληκτρολογίου

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι να χακάρεις έναν υπολογιστή με κάποιο κακόβουλο λογισμικό και να το μολύνεις με στόχο να παρακολουθείς κάθε κίνηση ώστε να κλέψεις δεδομένα. Όμως δεν είχατε σκεφτεί να γίνει αυτό μέσω πληκτρολογίου. Μετά από έρευνα από ειδικούς ασφαλείας, διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν τρόποι να αποκτήσεις πρόσβαση σε κάποια ασύρματα πληκτρολόγια και να παρακάμψεις τελείως τον υπολογιστή.Με βάση τα πειράματα, ήταν εφικτό να σαρώσουν τα ραδιοσήματα που διέρχονται μεταξύ του υπολογιστή και του πληκτρολογίου, μέχρι και από 50 μέτρα μακριά. Μετά από ανάλυση των δεδομένων, έβγαλαν το συμπέρασμα ότι πολλά από τα πληκτρολόγια έστελναν πληροφορίες, όπως κωδικούς πρόσβασης και στοιχεία πληρωμής, σε απλό κείμενο.Βέβαια τα περισσότερα ασύρματα πληκτρολόγια τώρα κρυπτογραφούν αυτόματα τα δεδομένα με Bluetooth, και έτσι η υποκλοπή είναι αδύνατη.

Ανεμιστηράκια Υπολογιστών

Γενικά, οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου στέλνουν τα κλεμμένα δεδομένα πίσω στον εαυτό τους χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο.  Γι’ αυτό το λόγο οι εταιρείες χρησιμοποιούν υπολογιστές με «κενό αέρα» που δεν συνδέεται στο διαδίκτυο, με στόχο την προστασία των ευαίσθητων πληροφοριών.Στο Ισραήλ, οι ειδικοί στον κυβερνοχώρο βρήκαν τρόπο να παρακάμψουν αυτά τα κενά αέρα με τους ανεμιστήρες ψύξης που υπάρχουν σχεδόν σε κάθε υπολογιστή. Μολύνοντας τον υπολογιστή με κακόβουλο λογισμικό, έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίσουν την ταχύτητα του ανεμιστήρα και να αλλάξουν τον θόρυβο που κάνει, σαν μουσικές νότες.Αυτές οι μουσικές νότες αντιστοιχούν σε κάποιο γράμμα της αλφαβήτου. Με αυτόν τον τρόπο, το κακόβουλο λογισμικό μπορεί να μεταδώσει τα κλεμμένα δεδομένα σε μια άλλη κοντινή συσκευή σε μορφή ήχου.

Μικρόφωνα

Είναι γνωστό ότι τα smartphones ακούνε τις συνομιλίες σας. Αλλά και ο υπολογιστής μπορεί να ακούει και όχι μόνο απ’ το μικρόφωνο. Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου έχουν ανακαλύψει έναν άλλον τρόπο για να ακούνε και χρησιμοποιούν τον σκληρό δίσκο ως μικρόφωνο. Ουσιαστικά ο δίσκος σταματά να διαβάζει και να γράφει κατά τη διάρκεια κάποιας δόνησης. Αυτό συμβαίνει γιατί τα μέρη μέσα στο δίσκο είναι ισορροπημένα με τέτοιο τρόπο ώστε να ελαχιστοποιούν τις επιπτώσεις των κραδασμών. Χρησιμοποιώντας τον δίσκο ως μικρόφωνο μπορούν να αναδημιουργήσουν τους ήχους που προκαλούν τις παύσεις, όπως οι φωνές. Το καλό νέο είναι ότι σε καινούργιους υπολογιστές οι μονάδες δίσκου είναι ακόμα πιο σπάνιες καθώς αντικαθίστανται από ταχύτερα SSD.Απαραίτητο λοιπόν παραμένει, να έχετε εγκατεστημένο ένα σύστημα ασφαλείας που θα προστατεύει όλες τις συσκευές σας. Τα προϊόντα της Bitdefender προσφέρουν κορυφαία ασφάλεια για όλες τις συσκευές και εμποδίζουν οποιαδήποτε κακόβουλη δραστηριότητα. Επιπλέον, προστατεύουν τα προσωπικά σας δεδομένα. Κατεβάστε τώρα δωρεάν τη δοκιμαστική έκδοση 30 ημερών.
Back to top Back to top