ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ

Τις τελευταίες ημέρες έχει παρατηρηθεί, όπως είθιστε άλλωστε όταν οδεύουμε σε μια εορταστική περίοδο, μία έξαρση των επιθέσεων ασφαλείας σε οργανισμούς.

Παραθέτουμε μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε δυσάρεστες εκπλήξεις:

 

    -Αποδεχθείτε ότι ο οργανισμός σας είναι ένας πιθανός στόχος των χάκερς. Η αντίληψη το ότι  «δεν μπορεί να συμβεί σε εμένα» είναι σίγουρα  μύθος.

    -Κρατάτε πάντα backup των αρχείων σας, είτε offline είτε στο cloud.  Έτσι θα είστε σίγουροι ότι θα ανακτήσετε τα δεδομένα σας ό,τι κι αν συμβεί.

    -Απενεργοποιήστετις προσβάσεις απομακρυσμένης διαχείρισης όπως το remote desktop. Εάν αυτό δεν είναι εφικό, αλλάξτε την προεπιλεγμένη πόρτα της εφαρμογής, απενεργοποιήστε usernames που δεν χρησιμοποιείτε και φροντίστε να δώσετε πολύ ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης στα ενεργά usernames.

    -Εκπαιδεύστετους χρήστες να είναι πολύ καχύποπτοι στα μηνύματα που λαμβάνουν. Πρέπει να ανοίγονται μόνο τα μηνύματα για τα οποία είναι σίγουροι για τον αποστολέα και δεν πρέπει να γίνονται κλικ σε ύποπτους συνδέσμους.

    -Επιβεβαιώστε ότι οι κωδικοί πρόσβασης των συστημάτων και των χρηστών είναι ισχυροί και αλλάζουν τακτικά.

    -Ενημερώστε τους χρήστες που χρησιμοποιούν κινητές συσκευές (laptops ή smartphones) να αποφεύγουν να συνδέονται σε ελεύθερα ασύρματαδίκτυα ή τουλάχιστον, όταν συμβαίνει αυτό, να μην μοιράζονται εταιρικά δεδομένα γιατί ο κίνδυνος υποκλοπής των δεδομένων είναι μεγάλος.

    -Εγκαταστήστε την Νo1 λύση ασφαλείας Bitdefender GravityZone  σε όλα τα endpoints του οργανισμού.

 

 

 

 

Back to top Back to top