ασφαλές android

Συμβουλές για να κρατήσετε το Android κινητό σας ασφαλές

Καθώς αυξάνονται συνεχώς οι κυβερνοεπιθέσεις, είναι σημαντικό να μπορούμε να προστατευτούμε, ώστε τα προσωπικά μας δεδομένα να μην πέφτουν σε λάθος χέρια. Γι’ αυτό η Bitdefender σας δίνει 7 συμβουλές για να κρατήσετε το Android σας ασφαλές.

Πατήστε αποδοχή μόνο στα απαραίτητα δικαιώματα

Κάθε φορά που κατεβάζετε κάποια εφαρμογή, προκειμένου να λειτουργήσει σωστά, πρέπει να εκχωρηθούν ορισμένα δικαιώματα. Σε γενικές γραμμές αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα, αλλά κάποιες εφαρμογές μπορεί να ζητήσουν περισσότερα δικαιώματα με αποτέλεσμα να έχουν πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα. Αυτός ο έλεγχος μπορεί να γίνει και από τις ρυθμίσεις του Android κινητού σας εάν πληκτρολογήσετε Προστασία προσωπικών δεδομένων > Διαχείριση δικαιωμάτων. Εκεί μπορείτε να επιλέξετε να αποκλείσετε ή όχι την πρόσβαση της εφαρμογής στα προσωπικά σας δεδομένα.

Προσθέστε κωδικούς πρόσβασης και στις εφαρμογές

Οι περισσότεροι βάζουν κωδικό πρόσβασης στο κινητό ή μοτίβο, αλλά εάν δώσουν σε κάποιον το κινητό τους οι εφαρμογές τους είναι απροστάτευτες. Στο Google Play, υπάρχουν άλλες επιλογές πέρα από το τυπικό ξεκλείδωμα του τηλεφώνου όπως το LockX, σύμφωνα με το οποίο οι εφαρμογές ζητούν κωδικό πρόσβασης για να ανοίξουν.

Χρησιμοποιείστε VPN

Όταν πλοηγήστε στο διαδίκτυο μέσω κάποιου άγνωστου wi-fi, οι χάκερ μπορεί να γνωρίζουν που έχετε πρόσβαση, τις δραστηριότητες αλλά και την τοποθεσία σας. Γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει να χρησιμοποιείτε ένα VPN ώστε να μην είστε εντελώς απροστάτευτοι.

Παρακολουθείστε τις εφαρμογές που έχετε εγκαταστήσει

Προσπαθήστε να ελέγχετε συχνά τι εφαρμογές έχετε εγκαταστήσει στο κινητό σας. Πολλές φορές μπορεί να δείτε άγνωστες εφαρμογές, γνωστές ως spy apps, οι οποίες μολύνουν το κινητό σας και σας κλέβουν τα προσωπικά δεδομένα παρακολουθώντας οποιαδήποτε δραστηριότητά σας.

Χρησιμοποιείστε προγράμματα περιήγησης τα οποία συλλέγουν λιγότερα δεδομένα

Τα περισσότερα Android κινητά έχουν ως προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης το Google Chrome το οποίο έχει αρκετές επιλογές και είναι εύχρηστο. Παρόλα αυτά, όσοι ενδιαφέρονται περισσότερο να προστατεύσουν την ιδιωτική τους ζωή, επιλέγουν συνήθως άλλα προγράμματα.

Ελέγξτε τις ρυθμίσεις που εμφανίζονται

Συνήθως οι ειδοποιήσεις που στέλνουν οι εφαρμογές μπορεί να φανούν αρκετά χρήσιμες. Ωστόσο, όποιος βλέπει το κινητό σας μπορεί να ξέρει τι συμβαίνει μέσω αυτών. Είναι καλό λοιπόν να ορίσετε ποιες εφαρμογές μπορούν να σας στείλουν ειδοποιήσεις και αν θα πρέπει να εμφανίζονται όταν το κινητό σας είναι κλειδωμένο.

Επιλέξτε ένα ισχυρό antivirus για το κινητό σας

Η Bitdefender διαθέτει antivirus κατάλληλο για το Android κινητό σας το οποίο προσφέρει κορυφαίο εντοπισμό και προστασία βασισμένη στο cloud κατά των malware. Επιπλέον, διαθέτει έξυπνη λειτουργία antitheft και η απόδοσή του κινητού σας μένει ανεπηρέαστη. Μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν την δοκιμαστική έκδοση για 30 ημέρες με πλήρη δυνατότητες.

Back to top Back to top