Πως να προστατέψω το παιδί μου από το Ίντερνετ

Το να είναι κάποιος γονέας περιλαμβάνει πολλές ευθύνες και πολλά άγχη, καθώς στην σημερινή εποχή του ίντερνετ, όλα είναι πιθανά και δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πάντα τι κάνει το παιδί μας στο διαδίκτυο, όταν δεν είμαστε εμείς παρόντες, επιβλέποντας με ποιόν συνομιλεί το παιδί μας.

Στην Bitdefender, καταλαβαίνουμε απόλυτα το άγχος που έχετε ως γονέας και είμαστε δίπλα σας για να σας βοηθήσουμε να προστατέψετε το παιδί σας από ότι κακό μπορεί υπάρχει σε ολόκληρο το διαδίκτυο.

Παρακάτω θα διαβάσετε συμβουλές κυβερνοασφαλείας από την Bitdefender για γονείς.

 

Συμβουλή 1η: Να είστε πάντα ενημερωμένος και σε εγρήγορση

Αρχικά, πρέπει να υποθέσουμε ότι η κατάσταση στο σπίτι είναι σταθερή και υγιής, ώστε οι γονείς να έχουν το χρόνο να συζητήσουν τις απόψεις και τις ανησυχίες τους με τα παιδιά τους όταν πρόκειται για το διαδίκτυο.

Οι γονείς θα πρέπει να πλησιάσουν τα παιδιά τους πολύ προσεκτικά και στοργικά όταν αφορά το θέμα του ίντερνετ, καθώς η λάθος προσέγγιση, η απότομη ή βίαιη, δεν θα αποφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα, το οποίο είναι να περάσετε το μήνυμα που θέλετε στο παιδί σας.

Είναι σημαντικό να καταλάβετε, πως η τεχνολογία και διαδίκτυο στην σημερινή εποχή έχει σφυρηλατήσει στο μυαλό των παιδιών και των εφήβων, τα Video Games, τα Social Media και άλλες πλατφόρμες οι οποίες προσφέρουν διασκέδαση.

Μείνετε ενημερωμένοι σχετικά με την προστασία των παιδιών σας σε θέματα κυβερνοασφαλείας, διαβάζοντας το εβδομαδιαίο μας Blog, κάθε Τρίτη και Παρασκευή!

 

Συμβουλή 2η: Χρησιμοποιείστε τα εργαλεία προστασίας

Η χρήση των εργαλείων προστασίας, επιτρέπει στους γονείς να έχουν μερικό έλεγχο, για το που θα μπαίνει το παιδί τους και αν θα βλέπουν ακατάλληλο περιεχόμενο και γενικά να προστατεύονται από διαδικτυακούς κυνηγούς.

Ένα από τα βασικά εργαλεία που έχουν είναι οι εταιρείες παροχής του ίντερνετ που παρέχουν και γονικό έλεγχο.

Ένα ακόμη εργαλείο που είναι διαθέσιμο για τους γονείς είναι ένα πρόγραμμα το οποίο είναι σχεδιασμένο για να κλειδώνει ορισμένες σελίδες και προγράμματα, που έχετε ορίσει εσείς.

Είναι επίσης σημαντικό όμως να εξηγήσετε στα παιδιά σας:

– Να μην μοιράζονται τα προσωπικά τους στοιχεία (όνομα, διεύθυνση, σχολείο, κλπ.)

– Ποτέ να μην συμφωνήσουν να συναντήσουν κάποιον που δεν γνωρίζουν από το ίντερνετ.

– Να μην απαντούν σε απειλητικά μηνύματα ή email.

– Να μην ανοίγουν email από αγνώστους.

Εναλλακτικά, μπορείτε να απαλλαχθείτε από τους κινδύνους επιλέγοντας το Bitdefender Family Pack 2020 εδώ.

Συμβουλή 3η: Ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να σκέφτονται σοβαρά

Αν ήταν όλα αλήθεια στον διαδικτυακό κόσμο, τώρα θα έπρεπε να πετούσαμε με σκουπόξυλα.

Εξηγήστε στα παιδιά σας, πως πολλά από αυτά που βλέπουν και διαβάζουν στο ίντερνετ, είναι ψέματα και πως θα πρέπει τα ίδια τα παιδιά να φιλτράρουν καλά μία πληροφορία προτού την πιστέψουν.

Αυτό μπορεί να γίνει είτε επαληθεύοντας από πολλαπλές πηγές μία πληροφορία, είτε ενθαρρύνοντας το παιδί σας να σας μιλήσει για ένα θέμα που διάβασε.

 

Συμβουλή 4η: Μάθετε τα πάντα για τα Social Media

Ενημερωθείτε καλά, σχετικά με τα Social Media, όπως το Facebook, Instagram κ.α. και μάθετε τα πως να ξεχωρίζουν τους κυνηγούς και τις ψεύτικες σελίδες.

Επιπροσθέτως, ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να κάνουν φίλους μόνο όσους γνωρίζουν προσωπικά και να μην συνομιλούν με το οποιονδήποτε που τους στείλει αίτημα φιλίας.

Κάτι ακόμη σημαντικό είναι το περιεχόμενο που αναρτούν στα Social Media.

Πρέπει τα παιδιά σας να κατανοήσουν πως δεν πρέπει να ανεβάζουν πληροφορίες σχετικά με το βρίσκομαι αυτή την στιγμή ή με ποιόν, καθώς ένας κυνηγός μπορεί να δει ότι βρίσκεται το παιδί σας μόνο του στο πάρκο και να γίνει κάτι το οποίο θα είναι για εσάς δυσάρεστο.

 

Το ίντερνετ μπορεί να είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο γνώσης και εκπαίδευσης, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως η πηγή μίας μεγάλης τραγωδίας.

Το τι θα γίνει από τα δύο, είναι καθαρά στο χέρι σας ως γονέας.

Για τους παράγοντες που σχετίζονται με την κυβερνοασφάλεια του παιδιού σας που δεν είναι στο χέρι σας, είναι στο δικό μας.

Η Bitdefender είναι ο σύμμαχος σας στην προστασία του παιδιού σας, καθώς διαθέτει ένα πολύ εξελιγμένο πρόγραμμα προστασίας για παιδιά και ελέγχετε από εσάς.

 

Εξασφαλίστε την προστασία του παιδιού σας από απατεώνες και κυνηγούς παιδιών, επιλέγοντας το Bitdefender Family Pack 2020 εδώ.

free_trialcompareonline_agora

Back to top Back to top