Πώς γνωρίζουμε πότε οι άμυνες στον κυβερνοχώρο λειτουργούν;

Πώς γνωρίζουμε πότε οι άμυνες στον κυβερνοχώρο λειτουργούν;

Οι απειλές στον κυβερνοχώρο τείνουν να πληθαίνουν και να γίνονται πιο επικίνδυνες, κάνοντας την εμφάνισή τους με τους πιο ύπουλους τρόπους. Οι δράστες έχουν σκεφτεί τους πιο απρόσμενους τρόπους για να εισβάλλουν σε συστήματα ή να υποκλέψουν στοιχεία. Πολλές φορές, ο χρήστης είναι ανυποψίαστος και αποτελεί εύκολο στόχο, ενώ άλλες φορές οι χρήστες ενημερώνονται και λαμβάνουν μέτρα. Phishing, Spam, Ransomware, Keylogging, Trojans, και Adware είναι μόνο κάποιες από τις απειλές του κυβερνοχώρου. Η προσβολή από μια κυβερνοαπειλή σημαίνει εισβολή στο λογισμικό και τη συσκευή μας, καταστροφή αρχείων, υποκλοπή ευαίσθητων δεδομένων κλπ. Είναι εξαιρετικά σημαντικό για τον χρήστη και την συσκευή του, η εγκατάσταση ενός λογισμικού προστασίας.

 

Τι είναι ακριβώς ένα λογισμικό ασφαλείας;

Ένα λογισμικό ασφαλείας ή αλλιώς antivirus, είναι η ασπίδα σας έναντι των κυβερνοαπειλών. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα λογισμικό το οποίο από τη στιγμή που εγκαθίσταται και ενεργοποιείται, προστατεύει τη συσκευή. Η προστασία εξασφαλίζεται μέσω σάρωσης και ανίχνευσης απειλών, και τέλος μέσω της διαγραφής τους. Εάν θέλετε να είστε ασφαλείς και να μην κινδυνεύουν τα προσωπικά σας δεδομένα, θα πρέπει άμεσα να εγκαταστήσετε ένα.

 

Αφού το εγκαταστήσετε, πώς θα είστε σίγουροι ότι δουλεύει;

Δεν αρκεί μόνο η εύρεση και αγορά ενός antivirus, αλλά και ο έλεγχος λειτουργίας του, δηλαδή να ελέγξετε αν όντως δουλεύει. Αρχικά στο πρόγραμμα αναγράφονται οι απειλές που σκαναρίστηκαν και εντοπίστηκαν και μπορείτε και εσείς να τους δείτε. Ένας έξυπνος και εύκολος τρόπος για να διαπιστώσετε αν το λογισμικό σας είναι ενεργό, είναι η λήψη ενός fake ιού. Φυσιολογικά, το επόμενο στάδιο είναι η συσκευή σας να απειληθεί, και το antivirus να ανιχνεύσει και να εντοπίσει τον ιό. Έτσι θα διαπιστώσετε ότι το πρόγραμμά σας λειτουργεί κανονικά και δεν διατρέχετε κάποιο κίνδυνο. Σε αυτή την περίπτωση, είναι σημαντικό να επισημανθεί ότι η συσκευή σας δεν κινδυνεύει από τίποτα κατά τη διάρκεια αυτής της δοκιμής.

Ένα πλήρες πρόγραμμα ασφαλείας είναι το Α και το Ω για μία συσκευή, εξασφαλίζοντας ολοκληρωμένη προστασία έναντι κάθε απειλής. Προτιμήστε τα antivirus που δεν παρέχονται δωρεάν, καθώς αυτά έχουν και περισσότερες παροχές και δυνατότητες. Για παράδειγμα ένα δωρεάν λογισμικό δεν παρέχει real time προστασία, δεν πραγματοποιεί συχνά ενημερώσεις, προστατεύει έναντι βασικών ιών και  δεν διαθέτει Firewall.

Το προϊόν «Bitdefender TOTAL SECURITY» μπορεί να εγκατασταθεί σε iOS, Microsoft, macOS και Android συσκευές. Πρόκειται για το αποτελεσματικότερο και ασφαλέστερο πρόγραμμα Antivirus. Το Bitdefender TOTAL SECURITY θα σας εξασφαλίσει:

  • Πλήρη προστασία για Windows, macOS, Android και iOS συσκευές.
  • Ασυναγώνιστη ανίχνευση απειλών που σταματά όλα τα malware
  • Προστασία πολλαπλών επιπέδων κατά των ransomware για να διατηρείτε τα αρχεία σας ασφαλή
  • Περιλαμβάνει VPN για γρήγορηανώνυμη και ασφαλή εμπειρία κατά την πλοήγηση στο διαδίκτυο με 200 ΜΒ / ημέρα σε κάθε συσκευή
  • Γονικός Έλεγχος για να κρατήσετε τα παιδιά σας ασφαλή στο διαδίκτυο
  • Μηδενική επίδραση στην απόδοση του συστήματος σας
  • Interface και υποστήριξη και στα Ελληνικά

Μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα εδώ.

Back to top Back to top