ψηφιακό αποτύπωμα

Ό,τι ανεβαίνει στο Διαδίκτυο, παραμένει στο Διαδίκτυο: Πώς ένα αρνητικό ψηφιακό αποτύπωμα μπορεί να επηρεάσει τη ζωή σας

Σε αντίθεση με ένα θετικό ψηφιακό αποτύπωμα που βοηθά στην ενίσχυση  μιας καλής διαδικτυακής εικόνας, ένα αρνητικό ψηφιακό αποτύπωμα μπορεί να σας κοστίσει ευκαιρίες σε όλους τους τομείς της ζωής.

 

Πώς οι χρήστες δημιουργούν αρνητικά ψηφιακά αποτυπώματα

Η καταστροφή της διαδικτυακής σας εικόνας είναι ευκολότερη από ό,τι νομίζετε. Χρειάζεται μόνο ένα  κακό tweet για να τερματίσετε την καριέρα σας ή  για να καταστρέψετε την αίτηση στο κολέγιο ή τη δουλειά των ονείρων σας.

Η κοινότητά σας, οι φίλοι, η οικογένειά σας, ακόμη και το αφεντικό σας μπορούν ενδεχομένως να δουν όλα όσα μοιράζεστε ή κάνετε στο διαδίκτυο. Τα αρνητικά σχόλια, οι κριτικές, οι πρόστυχες φωτογραφίες  μπορούν να βλάψουν τη φήμη σας και της οικογένειάς σας, ανεξάρτητα από το πόσο καιρό πριν έγιναν οι ενέργειες.

Αν και μεγάλο μέρος αυτής της διαδικτυακής βλάβης προκαλείται από τον εαυτό σας, η διαδικτυακή σας φήμη επηρεάζεται επίσης από τις ενέργειες άλλων ψηφιακών χρηστών με τους οποίους αλληλεπιδράτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ενώ οι περισσότεροι χρήστες του Διαδικτύου δεν είναι βέβαιοι για το ποιες προσωπικές πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο, το ένα τέταρτο από αυτούς λέει ότι προσωπικές φωτογραφίες και τα ονόματα των ομάδων στις οποίες ανήκουν έχουν εμφανιστεί στο διαδίκτυο. Το πιο ανησυχητικό ωστόσο είναι ότι το 43% των  ενηλίκων δεν ανησυχούν για τα προσωπικά τους στοιχεία στο διαδίκτυο και είναι παθητικοί όταν πρόκειται να περιορίσουν το ψηφιακό τους αποτύπωμα.

 

Επιπτώσεις αρνητικών ψηφιακών αποτυπωμάτων

Οι κακές διαδικτυακές επιλογές μπορούν να έχουν καταστροφικές συνέπειες στην καθημερινή ζωή, όπως:

  • Να επηρεαστεί η γνώμη ή η προοπτική κάποιου για εσάς και να καταστραφούν φιλίες και προσωπικές σχέσεις.
  • Να επηρεάσει την εισαγωγή σας στο κολέγιο – οι υπεύθυνοι υποδοχής των κολεγίων επισκέπτονται το προφίλ κοινωνικών μέσων ενός υποψηφίου, όπως το Facebook, το Instagram, το Twitter και το YouTube για να μάθουν περισσότερα για αυτούς
  • Να χαθεί η ευκαιρία για υποτροφία – οποιοδήποτε δυσάρεστο υλικό ή ανώριμες δημοσιεύσεις θα μπορούσαν να εμποδίσουν εσάς η το παιδί σας να λάβετε μια.
  • Να επηρεάσει τις πιθανότητές σας να βρείτε δουλειά ή να πάρετε προαγωγή – οι εργοδότες συχνά αναζητούν στο διαδίκτυο υποψηφίους που υποβάλλουν αίτηση για θέση στην εταιρεία και ένα ακατάστατο ψηφιακό αποτύπωμα θα μπορούσε να σας κοστίσει αυτή τη θέση που ελπίζατε.
  • Να θέσετε σε κίνδυνο την οικονομική σας ασφάλεια – η κοινή χρήση υπερβολικών προσωπικών πληροφοριών στο διαδίκτυο θα μπορούσε να σας κάνει θύμα διαδικτυακών εγκληματιών.

 

Πώς το Bitdefender μπορεί να σας βοηθήσει να καθαρίσετε ένα αρνητικό ψηφιακό αποτύπωμα και να προστατέψετε το απόρρητό σας;

Η δημιουργία ενός θετικού ψηφιακού αποτυπώματος μπορεί να είναι σκληρή δουλειά, ειδικά για χρήστες με αυξημένη δραστηριότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και απρόσεκτη συμπεριφορά στο διαδίκτυο.

Ο έλεγχος του απορρήτου σας στο διαδίκτυο και ο καθαρισμός ενός αρνητικού ψηφιακού αποτυπώματος είναι το κλειδί για την προστασία όχι μόνο της διαδικτυακής σας εικόνας, αλλά και της οικογένειάς σας.

Με το Bitdefender Total Security  που κερδίζει όλα τα άλλα λογισμικά ασφαλείας προσφέροντας σας την καλύτερη προστασία μαζί με τον χαμηλότερο αντίκτυπο στην απόδοση, μπορείτε να ελέγξετε τις διαρροές προσωπικών σας στοιχείων και να ανιχνεύσετε πιθανές απειλές σταματώντας κάθε είδους malware σε πραγματικό χρόνο.

Back to top Back to top