Ψηφιακές Τάσεις και Προκλήσεις για γονείς και παιδιά για το 2019

Στη σύγχρονη εποχή που διανύουμε, το διαδίκτυο και ο κυβερνοχώρος εξελίσσεται με ασύλληπτους ρυθμούς με νέα δεδομένα, δυνατότητες και εφαρμογές. Όπως είναι γνωστό πλέον, από μικρή ηλικία τα παιδιά επιδίδονται στη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών και πλοηγούνται με άνεση και τρομερή ευκολία στο χώρο του internet.

Παρόλα αυτά οι γονείς, προκειμένου να μπορούν να ελέγχουν τη διαδικτυακή δραστηριότητα των νεαρών μελών της οικογένειας χρειάζονται να βρίσκονται διαρκώς από πάνω τους και να παρακολουθούν τις εφαρμογές και τις ιστοσελίδες που επιλέγουν να επισκεφτούν κατά την πλοήγησή τους. Γνωρίζοντας πόσο δύσκολο έργο αποτελεί για τους γονείς η γνώση των εξελίξεων και νέων ενδιαφερόντων των παιδιών στον ψηφιακό κόσμο, η Bitdefender σας παρουσιάζει τις ψηφιακές τάσεις για γονείς και παιδιά για το 2019.

Παιχνίδια

Για το 2019 ο μεγάλος νικητής του online gaming είναι το διαδικτυακό βιντεοπαιχνίδι Fortnite. To Fortnite αποτελεί μία gaming πλατφόρμα στην οποία οι χρήστες αλληλεπιδρούν διαδικτυακά σε ομάδες προσπαθώντας να εκπληρώσουν ένα στόχο: να «εξολοθρεύσουν» τους ανταγωνιστές τους. Με εκατομμύρια χρήστες ανά τον κόσμο αποτελεί τη σύγχρονη εμμονή των νέων. Παράλληλα διοργανώνονται συνέδρια σε παγκόσμια κλίμακα, όπου χρήστες συγκεντρώνονται και παίζουν το εν λόγω παιχνίδι στον ίδιο χώρο και μπορεί να κερδίσουν έπαθλα πολλών χιλιάδων ευρώ.

Εάν και δεν υπάρχει έντονη οπτική βία, καθώς η μορφή του παιχνιδιού χαρακτηρίζεται ως cartoon, ανησυχητική είναι η δυνατότητα ανοιχτής επικοινωνίας (ομιλίας και μηνυμάτων) με άλλους χρήστες. Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας αυτής γράφονται και λέγονται μηνύματα υβριστικού περιεχομένου, που μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά τους ευαίσθητους χρήστες.

Με όποια πλατφόρμα και εάν ασχολούνται τα μικρά μέλη της οικογένειάς σας, αν παρατηρείτε ότι περνούν μεγάλες ποσότητες χρόνου μπροστά στην οθόνη απομονωμένα, είναι συνετό να αναζητήσετε ψυχολογική υποστήριξη.

Κοινωνικά Δίκτυα

Για άλλη μία χρονιά το Instagram αποτελεί τη νούμερο 1 social media πλατφόρμα με αμέτρητο φωτογραφικό περιεχόμενο να δημοσιεύεται ανά δευτερόλεπτο. Οι χρήστες έχουν λατρέψει την ιδέα να διαμοιράζονται προσωπικές τους στιγμές μέσω της δύναμης της εικόνας (post , stories) και αυτό δεν δείχνει να αλλάζει μέσα στο 2019. Για τον λόγο αυτό, οι γονείς οφείλουν να οικειοποιηθούν με την εν λόγω εφαρμογή καθώς δεν δείχνει να αλλάζει από τις τάσεις προτίμησης της νεολαίας.

Τέλος, το YouTube συνεχίζει να βρίσκεται στις πιο αγαπημένες διαδικτυακές πλατφόρμες των μικρών παιδιών με κύριες κατηγορίες που προτιμούν οι χρήστες τη μουσική και τα παιχνίδια. Music videos και online gaming tutorials αποτελούν είδη βίντεο που μπορεί να φτάσουν σε εκατομμύρια προβολές μέσα σε ελάχιστο χρόνο.

Όπως και κάθε χρόνο η διαδικτυακή ασφάλεια των νεαρών μελών της οικογένειας είναι αυτή που θα απασχολήσει τους γονείς και αυτό το έτος. Ενημερωθείτε περαιτέρω εδώ για όλους τους κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίζουν οι μικροί μας φίλοι στον κυβερνοχώρο. Με τη λειτουργία του Γονικού Συμβούλου που παρέχει η Bitdefender μπορείτε να είστε σίγουροι για τη προστασία των παιδιών σας αλλά και για την online δραστηριότητά τους. Ανακαλύψτε εδώ όλα τα πακέτα με το βραβευμένο λογισμικό.

 

free_trial

compare

online_agora

Back to top Back to top