Προβλέψεις Ασφαλείας για το 2018

Προβλέψεις Ασφαλείας για το 2018

Μπορεί το 2017 να είναι ήδη παρελθόν αλλά δεν μπορούμε να ξεχάσουμε με ευκολία τα θέματα διαδικτυακής ασφαλείας που προέκυψαν και εν τέλει επιλύθηκαν! Ειδικά, αν αναφερθούμε σε περιστατικά “phising”, τα οποία δεν έχουν τέλος.

Σχετικά με το 2018, μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι όχι μόνο θα ξαναπαρουσιαστούν τα ίδια ζητήματα αλλά θα αυξηθούν κιόλας!  Αναλογιστείτε τα κακόβουλα λογισμικά όπως  το WannaCry ή άλλα παρόμοια spinoffs που είχαν στόχο αμέτρητους υπολογιστές ανά τον κόσμο.

Φαίνεται ότι καλά κρατεί και φέτος τα spam μηνύματα, μιας και είναι η «επικρατέστερη» μορφή επίθεσης μεταξύ των ransomware, Trojans και λοιπές απειλές.

Δεδομένου ότι το IoT ολοένα και αυξάνεται, οι κυβερνοεγκληματίες δεν χάνουν ευκαιρία στο να εκμεταλλευτούν κάθε δυνατή πληροφορία που θα τους φέρει ακόμα πιο κοντά στην τέλεια καλοστημένη απάτη.

Ορισμένοι θα βιαστείτε να χαρείτε, ισχυριζόμενοι ότι από την στιγμή που έχετε Mac ΟS δεν διατρέχετε κάποιον σπουδαίο κίνδυνο, κάτι το οποίο δεν ισχύει. Τα τελευταία νέα μας προλαβαίνουν αποδεικνύοντας μας ότι κακόβουλα λογισμικά όπως Ransomware ή Trojans μπορούν εύκολα να προσβάλλουν συσκευές Mac OS της Apple.

Φημολογείται ότι θα συναντήσουμε το Ransomware στην πιο προηγμένη και εξελιγμένη μορφή του σε συνδυασμό με την χρήση επεξεργαστικής ισχύος CPU προκειμένου να επιταχύνεται η διαδικασία κρυπτογράφησης των αρχείων του θύματος.

Σε άλλα ελληνικά, ότι κακόβουλο λογισμικό μας είχε ανησυχήσει/ απασχολήσει κατά τα τελευταία χρόνια, θα το ξαναβρούμε μπροστά μας, διαθέτοντας πλέον αυξημένες τεχνικές απαξίωσης που έχουν υιοθετήσει οι προγραμματιστές κακόβουλου λογισμικού.

Όπως αντιλαμβάνεστε, η ανάγκη για προστασία των συστημάτων είναι πιο επιτακτική από ποτέ! Γι’ αυτό το λόγο, διατηρείτε να έχετε ενημερωμένα όλα τα λειτουργικά σας συστήματα και τα λογισμικά με τις τελευταίες ενημερώσεις! Σχετικά με τους ιδιοκτήτες IoT, εκτός από το να επιβεβαιώνετε ότι οι συσκευές σας είναι πάντα ενημερωμένες, χρησιμοποιήστε μια ολοκληρωμένη λύση ασφάλειας οικιακού δικτύου που είναι ικανή όχι μόνο να προστατεύει το έξυπνο ψυγείο, την έξυπνη τηλεόρασή σας και οτιδήποτε, αλλά και να σας δίνει τη δυνατότητα να λαμβάνετε τις σωστές αποφάσεις ασφαλείας στο οικιακό σας δίκτυο!

Γνωρίστε τα προϊόντα της Bitdefender και προστατευτείτε ολοκληρωμένα και αποτελεσματικά!

Back to top Back to top