Προστάτεψε αποτελεσματικά τη mobile συσκευή σου!

«Το smartphone σου και τα μάτια σου» θα ήταν ο σωστός τίτλος για αυτό το άρθρο μιας και αφορά tips πλήρους ασφαλείας που κάθε user οφείλει να τηρεί πιστά.

H Bitdefender σου ετοίμασε τον δεκάλογο προστασίας της Smartphone συσκευής σου:

#1. Έχεις Android; Εμπιστεύσου αποκλειστικά το GooglePlay προκειμένου να κατεβάσεις το app που θες!

#2. Δεύτερον, δρόντισε να έχεις εγκατεστημένη πάντα την τελευταία έκδοση Android.

#3. Γενικά, επίλεξε να ενημερώνονται αυτόματα οι εφαρμογές που έχεις εγκαταστήσει στη συσκευή σου.

#4. Αν πάλι, έχεις iPhone… Ό,τι download θέλεις να κάνεις, πραγματοποίησε το αποκλειστικά από το appstores.

#5. Μην υποτιμάς τη δύναμη που έχει η χρήση PIN. Οκ, είναι εκνευριστικό που πρέπει να συμπληρώνεις κάθε φορά το gap για το password, αλλά η τεχνολογία σε προλαβαίνει και γι’ αυτό το μόνο που χρειάζεται, στις νέες συσκευές, είναι απλώς το δακτυλικό σου αποτύπωμα.

#6. Προτίμησε να αποθηκεύεις κάθε πολύτιμο και προσωπικό αρχείο στο cloud και όχι στην συσκευή σου.

#7. Κλείδωσε τις εφαρμογές, στις οποίες γίνεται χρήση ευαίσθητων δεδομένων. Τέτοια apps είναι συνήθως αυτά που καταλήγουν σε τραπεζικές συναλλαγές.

#8. Να είσαι επιφυλακτικός με τα δικαιώματα που ζητούν ορισμένα apps/ σε προηγούμενο άρθρο της Bitdefender έχουμε αναφέρει ότι πρέπει να δίνεις ιδιαίτερη προσοχή σε mobile health apps.  

#9. Μη ξεχνάς να πραγματοποιείς τακτικές σαρώσεις στη συσκευή σου.

#10. Last but not least! Κάνε χρήση προϊόντων προστασίας του λογισμικού του κινητού σου. Ακριβώς όπως προστατεύεις το laptop σου ή το desktop σου, έτσι έχεις υποχρέωση να προστατεύεις και το smartphone σου, παραδέχεσαι άλλωστε ότι πλέον τα κάνεις όλα μέσω αυτού. Πληρώνεις λογαριασμούς, μεταφορά χρημάτων, αγορές από το αγαπημένο σου eshop και ένα σωρό άλλες…

Σου έχουμε τη λύση! Ανακάλυψε το Bitdefender Mobile Security και εξασφάλισε την πλήρη προστασία της Android συσκευής σου από ιούς και εισβολείς. Διασφάλισε τη μέγιστη ασφάλεια των προσωπικών σου δεδομένων, χωρίς να επιβαρύνεις την μπαταρία σου και απόλαυσε ξένοιαστα την περιήγησή σου στο Internet και στις αγαπημένες σου εφαρμογές.

 

 

 

 

Back to top Back to top