Πώς να προστατεύσετε τις προσωπικές σας εικόνες στο κινητό σας;

Όλοι έχουν δικαίωμα να διατηρούν προσωπικές φωτογραφίες στο κινητό τους. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος κάποιος άλλος να τις πάρει στα χέρια του, ειδικά ανάλογα με το πόσο ασφαλές κρατάτε το τηλέφωνό σας. Εκτός από το κλείδωμα του τηλεφώνου σας και τη χρήση ισχυρών κωδικών πρόσβασης, υπάρχουν πολλά χαρακτηριστικά ασφαλείας στο τηλέφωνό σας που μπορούν να το κάνουν πιο ασφαλές και να διατηρήσουν τις προσωπικές σας φωτογραφίες ακριβώς: ιδιωτικές.

Μάθετε πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε το συγχρονισμό φωτογραφιών

Όταν το iPhone ή το Android σας συνδέεται σε Wi-Fi, οι φωτογραφίες σας συγχρονίζονται αυτόματα με το iCloud, το Dropbox ή το Google. Αυτοί οι διαδικτυακοί χώροι είναι γενικά ασφαλείς, αλλά δεν είναι κακό να είστε προσεκτικοί και να απενεργοποιείτε το συγχρονισμό φωτογραφιών για ιδιαίτερα ευαίσθητες φωτογραφίες.

Ενεργοποιήστε το twostep verification

Ο κωδικός πρόσβασής σας δεν αρκεί για να ασφαλίσετε τις φωτογραφίες που έχετε αποθηκεύσει στο Google, το iCloud ή το Dropbox. Χρειάζεστε μια ακόμη δυνατότητα ασφαλείας: two-step verification, η οποία είναι διαθέσιμη για τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές. Συγκεκριμένα, η εφαρμογή αυτή ζητά έναν επιπλέον κωδικό ασφαλείας κάθε φορά που συνδέεστε στον λογαριασμό σας από μια άγνωστη τοποθεσία. Ως αποτέλεσμα, ακόμη και αν ένας χάκερ μαντέψει τον κωδικό πρόσβασής σας, δεν θα μπορεί να συνδεθεί επειδή θα χρειαστεί τον κωδικό ασφαλείας του τηλεφώνου σας.

Αν κλαπεί το κινητό σας διαγράψτε αμέσως όλα τα δεδομένα απομακρυσμένα

Εάν το τηλέφωνό σας έχει χαθεί ή κλαπεί, μπορείτε να το δοκιμάσετε και να το εντοπίσετε μέσω του Find My iPhone (iOS) ή του Android Device Manager (Android). Αυτές είναι επίσημες εφαρμογές που χρησιμοποιούν την κεραία του τηλεφώνου για να την εντοπίσουν στον χάρτη.

Αποθηκεύστε τις φωτογραφίες σας σε κρυμμένους φακέλους

Εάν περισσότερα από ένα άτομα χρησιμοποιούν το smartphone ή το tablet σας, ίσως είναι καλή ιδέα να αποκρύψετε τις φωτογραφίες σας χρησιμοποιώντας εφαρμογές απορρήτου, όπως το Picture Safe (iOS) ή το Hide Something (Android), τα οποία χρησιμεύουν ως κρυμμένοι φάκελοι και προστατεύονται από κωδικούς πρόσβασης.

Χρησιμοποιήστε εφαρμογές κάμερας που δεν αφήνουν ίχνη

Η λήψη φωτογραφιών με τις εφαρμογές κάμερας που περιλαμβάνονται σε iOS ή Android ενδέχεται να μην είναι πάντα η καλύτερη επιλογή: αποθηκεύουν όλα τα αρχεία στον κύριο φάκελο, ο οποίος είναι συνήθως η πρώτη θέση που θα ψάξουν οι χακερς. Εναλλακτικές εφαρμογές κάμερας όπως το Snapchat (Android, iOS) ή το Private Camera Pro (iOS) σας επιτρέπουν να τραβάτε φωτογραφίες και να προστατεύετε το απόρρητό σας. Ενώ το Snapchat διαγράφει αυτόματα τις φωτογραφίες, η ιδιωτική κάμερα τις αποθηκεύει σε ιδιωτικούς φακέλους.

Χρησιμοποιείστε ένα αξιόπιστο Antivirus

Οι άνθρωποι θα προσπαθήσουν να κλέψουν τα δεδομένα και τις φωτογραφίες σας για διάφορους λόγους. Δυστυχώς, κανένα από τα παραπάνω tips δεν είναι ποτέ πραγματικά απολύτως ασφαλής. Για το λόγο αυτό ένα αξιόπιστο antivirus για κινητά είναι αυτό που πραγματικά θα προστατέψει τα δεδομένα σας. Δοκιμάστε το Bitdefender Mobile Security για Android και το Bitdefender Mobile Security για iOS.

Back to top Back to top