Προστασία Τραπεζικών Συναλλαγών

Προστασία Τραπεζικών Συναλλαγών

Οι ηλεκτρονικές τραπεζικές μας συναλλαγές αποτελούν πλέον καθημερινότητα μιας και χωρίς τύψεις αφήσαμε -σχεδόν όλοι- στο παρελθόν σιγά σιγά την παραδοσιακή και χρονοβόρα διαδικασία.

Κι ενώ από τη μία, λοιπόν, το e-banking είναι ένα χρήσιμο εργαλείο από το οποίο εξυπηρετείται η πλειονότητα των ανθρώπων ανά τον κόσμο, άλλο τόσο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι γίνεται το κόκκινο πανί των hackers. Οι μεν hackers, έχοντας την ικανότητα και τις γνώσεις μπορούν να πλαστογραφήσουν, να υποκλέψουν και να καταστρέψουν τις πληροφορίες που ανταλλάσσονται ηλεκτρονικά.

Οι τραπεζικοί οργανισμοί που σέβονται τον εαυτό τους και τους ενδιαφέρει η φήμη τους, προσπαθούν να αποφύγουν τέτοιου τύπου απάτες, χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε μέσο αρκεί να μην έρθουν αντιμέτωποι με τα εξής παρακάτω: 1) Δυσφήμιση του ονόματος του οργανισμού. 2) Απώλεια κεφαλαίου. 3) Αποτυχία διεξαγωγής διαδικτυακών συναλλαγών. 4) Να εισχωρήσουν στο πελατολόγιο της τράπεζας και να «αδειάσουν» τους υπάρχοντες τραπεζικούς λογαριασμούς. 5) Πραγματοποίηση ηλεκτρονικών τραπεζικών συναλλαγών χωρίς να έχει δοθεί εντολή από τον κάτοχο του εκάστοτε λογαριασμού.

Άρα αυτό που μπορούν να κάνουν οι τράπεζες είναι να χρησιμοποιούν μέτρα ασφαλείας που είναι προωθημένα από αναγνωρισμένους και πιστοποιημένους φορείς προστασίας.

Τι μπορούν να κάνουν, ωστόσο, από την μεριά τους οι πελάτες των τραπεζών, από την στιγμή που νιώθουν και οι ίδιοι την απειλή των κυβερνοαπειλών να πληθαίνουν; Έχουν σημειωθεί περιπτώσεις που έχει χαθεί πάνω από 1 εκατομμύριο, στο πλαίσιο επίθεσης από hackers. Πχ. ανυποψίαστα να ανοίξει ο χρήστης την ηλεκτρονική αλληλογραφία κατά την οποία επισυνάπτεται ιός και αναμένει να ενεργοποιηθεί έως ότου να πραγματοποιηθεί η επόμενη διαδικτυακή συναλλαγή.

Εσείς, θα συνεχίσετε να ρισκάρετε με υποκλοπή των αρχείων/ προσωπικών δεδομένων και χρηματικών ποσών από επίδοξους hackers; Σίγουρα δεν θα θέλατε να έρθετε αντιμέτωποι με μία κατάσταση σαν αυτές που προ-αναφέραμε. Κάντε τραπεζικές συναλλαγές και αγορές μέσω του Safepay!

Τι είναι το Safepay

Το Bitdefender Safepay είναι καταρχήν ένα προστατευμένο πρόγραμμα περιήγησης, που αποσκοπεί στην διατήρηση της ιδιωτικής και ασφαλούς ηλεκτρονικής σας τραπεζική συναλλαγής όπως και σε οποιοδήποτε είδος ηλεκτρονικής συναλλαγής. Επιπλέον, περιλαμβάνεται σε όλα τα πακέτα της Bitdefender 2018!

Δείτε τα δυναμικά καταναλωτικά πακέτα της Bitdefender 2018 και δείτε ποιο είναι το ιδανικό για την δική σας συσκευή και σύστημα.

 

Back to top Back to top