Προστασία κατά του Ransomware με τα νέα πακέτα Bitdefender 2018 | Bitdefender

Προστασία κατά του Ransomware με τα νέα πακέτα Bitdefender 2018

Το ransomware εκτιμάται ότι είναι μία καλοστημένη  «επιχείρηση» δισεκατομμυρίων απευθυνόμενη τόσο σε οικιακούς χρήστες όσο και σε οργανισμούς. Παρ’ όλο που ήταν ενεργό για χρόνια, οι πρόσφατες εκστρατείες ransomware, όπως η WannaCry, έχουν αποκτήσει ιούς και έτσι έχουν μολυνθεί εκατοντάδες χιλιάδες υπολογιστές σε όλο τον κόσμο μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα.

Μια λανθασμένη αντίληψη που επικρατεί είναι ότι το ransomware περιορίζεται αυστηρά στα λειτουργικά συστήματα των Windows και του Android, καθώς το MacOS επηρεάστηκε στις αρχές του 2016. Μετονομάστηκε σε KeRanger και διαδόθηκε μέσω μιας δημοφιλούς εφαρμογής και ήταν η πρώτη φορά που το ransomware μεταφέρθηκε με επιτυχία στο λειτουργικό σύστημα της Apple. Είναι απίθανο ότι αυτή η απειλή θα εξασθενίσει, καθώς επιφέρει σημαντικά έσοδα για τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου, και γι’ αυτό το λόγο η Bitdefender εισήγαγε δύο επίπεδα ασφαλείας ειδικά σχεδιασμένα για την καταπολέμηση του ransomware.

Με την έκδοση 2018 των νέων πακέτων Bitdefender η οποία είναι πλέον διαθέσιμη για Windows και MacOS, οι τεχνολογίες προστασίας της κατά του ransomware εξασφαλίζουν το υψηλότερο δυνατό επίπεδο προστασίας για τα αρχεία και τα δεδομένα σας.

Ο μοναδικός ATD (Advanced Threat Detection) σχεδιασμός του Bitdefender έχει σχεδιαστεί για να αποτρέπει την εισαγωγή του ransomware στη συσκευή σας και την κρυπτογράφηση των δεδομένων σας.

Αυτό σημαίνει ότι, εάν ένα άγνωστο κομμάτι ransomware προσπαθήσει να ξεκινήσει και να εκτελέσει την κρυπτογράφηση των αρχείων σας, η συμπεριφορά του θα ανιχνευθεί από το σχεδιασμό ATD και θα αποφευχθεί αμέσως από το να δημιουργήσει οποιαδήποτε βλάβη. Επειδή είναι γνωστό ότι τα ransomware φαίνονται διαφορετικά για κάθε θύμα, ο σχεδιασμός ATD του Bitdefender θα εμποδίσει οποιαδήποτε κακόβουλη ενέργεια μόλις θελήσει να αρχίσει την κρυπτογράφηση των αρχείων σας.

Το δεύτερο στρώμα προστασίας κατά του ransomware επιτρέπει στους χρήστες να προσθέσουν επιπλέον ασφάλεια για φακέλους που περιέχουν μεγάλης σημασίας έγγραφα και αρχεία, έτσι ώστε να μην κρυπτογραφούνται από το ransomware σε περίπτωση που εξακολουθεί να καταφέρνει να προσπεράσει όλα τα άλλα επίπεδα ασφαλείας.

Και τα δύο επίπεδα ασφαλείας που προαναφέρθηκαν θα τα βρείτε διαθέσιμα στην έκδοση Bitdefender 2018, διασφαλίζοντας την προστασία της επιχείρησης σας μέσα από πολλαπλά στρώματα ασφαλείας, έτσι ώστε κανένας χρήστης να μην πέσει θύμα ransomware. Η προστασία κατά των πλατφορμών και των πολλαπλών επιπέδων ransomware γίνεται τώρα αναγκαία, καθώς οι δυνατότητες του ransomware έχουν επεκταθεί σε όλα τα δημοφιλή λειτουργικά συστήματα.

Με τα πακέτα Bitdefender 2018 μπορείτε να κάνετε ότι θέλετε, είστε προστατευμένοι! Μπορείτε να τα βρείτε εδώ!

Back to top Back to top