Προσοχή στις πασχαλινές online αγορές σας

Είτε είστε γονιός, είτε νονός ή απλά θείος/θεία καλείστε να χαρίσετε δώρα στους μικρούς σας φίλους, μέρες που είναι!

Δεδομένου ότι οι περισσότεροι από εσάς θα καταφύγετε σε ηλεκτρονικές αγορές προκειμένου να κερδίσετε χρόνο και χρήμα (μεταφορικά κλπ), η Bitdefender σας ετοίμασε τις 6 πιο εύστοχες συμβουλές για να αποφύγετε πασχαλινά «ευτράπελα» από κυβερνοαπειλές!

5 + 1  tips για ασφαλείς online αγορές το Πάσχα!

#1. Η πρώτη θέση για συμβουλές online αγορών ανήκει δικαιωματικά σε θέματα που αφορούν το πρωτόκολλο SSL. Το έχουμε αναφέρει και σε παλαιότερα αλλά και πιο πρόσφατα άρθρα, ο χρυσός κανόνας για να κάνετε τις ηλεκτρονικές σας αγορές είναι να τσεκάρετε το url, αν ξεκινάει ή όχι με “https”. Αν όχι, δεν είναι ασφαλές να προχωρήσετε σε αγορά.

#2. Δείτε αν υπάρχει το σύμβολο του κλειδωμένου λουκέτου στο παράθυρο του προγράμματος περιήγησης ως απόδειξη αξιοπιστίας του eshop που σερφάρετε έως τώρα.

#3. Έλεγξτε αν υπάρχουν οι βασικές πληροφορίες που παρέχονται για το eshop στην ιστοσελίδα του, από ποια εταιρεία κατασκευάστηκε ή έστω κάποια ένδειξη «σχετικά με εμάς» ή κάτι αντίστοιχο.

#4. Μην τσιμπάτε με τις υπερπροσφορές, αντιθέτως πρέπει να είστε επιφυλακτικός!

#5. Προσοχή στις προσωπικές πληροφορίες που σας ζητούνται να μοιραστείτε / συμπληρώσετε στην εκάστοτε φόρμα.

#6. Τελευταία συμβουλή αλλά εξαιρετικά σημαντική σε σχέση με τα προαναφερθέντα είναι η μέθοδος συναλλαγής  που θα επιλέξετε. Η πιο ασφαλής εκδοχή συναλλακτικής μεθόδου είναι αυτή της αντικαταβολής και στη συνέχεια ακολουθούν οι αγορές μέσω του συστήματος Paypal. Τρίτη σε σειρά έρχεται η επιλογή με πληρωμή πιστωτικής κάρτας αντί της χρεωστικής και αυτό γιατί «αν κάτι συμβεί» είναι πολύ πιο εύκολο να διεκδικήσεις τα χρήματά σου από την τράπεζα παρά από τη χρεωστική κάρτα.

Προστατέψου με Bitdefender

Ανακάλυψε τα δυναμικά πακέτα της Bitdefender 2018 για πλήρη και αποτελεσματική digital προστασία όλων των συσκευών σου.

Επιπλέον, όλα μας τα πακέτα περιλαμβάνουν Safepay.

Safepay: Προστατευμένο πρόγραμμα περιήγησης που αποσκοπεί στην διατήρηση της ιδιωτικής και ασφαλούς ηλεκτρονικής τραπεζικής συναλλαγής όπως και σε οποιοδήποτε είδος ηλεκτρονικής συναλλαγής.

Back to top Back to top