Πως να προστατέψετε το κινητό σας το καλοκαίρι;

Είναι καλοκαίρι και ποιος δεν ονειρεύεται μια τέλεια μέρα δίπλα στη θάλασσα; Ενώ μια μέρα στην παραλία μπορεί να είναι μια αναζωογονητική εμπειρία, η υπερβολική θερμότητα μπορεί να είναι καταστροφική για το smartphone σας. Η παρατεταμένη έκθεση στη θερμότητα μπορεί να καταστρέψει τη διάρκεια της ζωής της μπαταρίας του κινητού σας τηλεφώνου. Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει τις πιο σημαντικές συμβουλές για το πώς να διατηρείτε το smartphone σας ασφαλές το καλοκαίρι.

Μην αφήσετε το τηλέφωνό σας να υπερθερμανθεί

Όπως και εσείς, το τηλέφωνό σας δεν πρέπει να παραμένει έξω στον ήλιο για πολύ ώρα. Υπάρχουν όμως μερικά απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε. Βάλτε μια πετσέτα πάνω του ή βρείτε ένα σκιερό σημείο ή, ακόμα καλύτερα, βάλτε το τηλέφωνό σας στην τσέπη σας όταν δεν το χρησιμοποιείτε. Απλώς βρείτε ό, τι μπορείτε για να βρίσκεται συνεχώς σε σκιά.

Μην το αφήνετε στο αυτοκίνητο

Όπως μας ενημερώνουν να μην αφήνουμε τα κατοικίδια στο αυτοκίνητο σε μια καυτή ημέρα, το ίδιο ισχύει και για το τηλέφωνό σας. Το αυτοκίνητό σας μπορεί να φτάσει γρήγορα σε υψηλές θερμοκρασίες στο εσωτερικό με κλειστά τα παράθυρα, η υπερβολική θερμότητα θα μπορούσε να προκαλέσει ζημιά στην μπαταρία και ακόμη και στον επεξεργαστή, με δυνητικά μόνιμα αποτελέσματα.

Αφαιρέστε τη θήκη του κινητού σας

Όταν ζεσταινόμαστε, ιδρώνουμε, κάτι που μας βοηθά να κρυώσουμε. Το τηλέφωνό σας δεν διαθέτει αυτήν την επιλογή, επομένως γίνεται πιο ζεστό, ειδικά αν βρίσκεται μέσα σε μια θήκη. Η αφαίρεση της θήκης από το τηλέφωνό σας θα το βοηθήσει να κρυώσει γρηγορότερα.

Απενεργοποιήστε τυχόν εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείτε

Όσες περισσότερες εφαρμογές έχετε ανοίξει, τόσο πιο δύσκολο είναι να λειτουργεί ο επεξεργαστής σας.

Ενεργοποιήστε τη λειτουργία πτήσης

Εάν είναι πολύ ζεστό και δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνό σας για λίγο, ένας άλλος καλός τρόπος για να το διατηρήσετε δροσερό είναι να το θέσετε σε λειτουργία πτήσης. Αυτό απενεργοποιεί τα δεδομένα του κινητού σας, το Bluetooth και άλλες ρυθμίσεις σύνδεσης όταν δεν το χρησιμοποιείτε. Θα εξοικονομήσετε χρόνο ζωής της μπαταρίας και το τηλέφωνό σας θα παραμείνει πολύ πιο δροσερό.

Προσπαθήστε να μη φορτίσετε το τηλέφωνό σας

Πιθανότατα έχετε παρατηρήσει ότι το τηλέφωνό σας θερμαίνεται λίγο κατά τη φόρτιση, επομένως σας συνιστούμε να καθυστερήσετε τη φόρτιση, εκτός εάν είναι απαραίτητο.

Χαμηλώστε τη φωτεινότητα

Ακόμη και η μείωση της φωτεινότητας του τηλεφώνου σας μπορεί να αποτρέψει την υπερθέρμανση. Μπορεί να το έχετε ορίσει σε αυτόματο, αλλά θα πρέπει να μπορείτε να το ρυθμίσετε και εσείς. Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας του τηλεφώνου σας μπορεί ακόμη και να διαρκέσει λίγο περισσότερο.

Παίξτε λιγότερα παιχνίδια

Έχετε παρατηρήσει πιθανώς το τηλέφωνό σας να ζεσταίνει ενώ παίζετε τα αγαπημένα σας παιχνίδια στο iPhone ή στο Android σας. Αυτό συμβαίνει επειδή ορισμένα παιχνίδια καταναλώνουν μεγάλη ισχύ επεξεργασίας.

Σε κάθε περίπτωση μην ξεχνάτε ότι η προστασία του κινητού σας με ένα antivirus είναι πολύ σημαντική. Η ασφάλεια της κινητής συσκευής προστατεύει τα δεδομένα σας από απειλές ασφαλείας που οδηγούν σε παραβιάσεις δεδομένων, μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα, ακόμη και απώλεια δεδομένων λόγω σφάλματος χρήστη ή κλεμμένης ή λανθασμένης συσκευής. Για το λόγο αυτό ένα αξιόπιστο antivirus για κινητά είναι αυτό που πραγματικά θα προστατέψει τα δεδομένα σας. Δοκιμάστε το Bitdefender Mobile Security για Android και το Bitdefender Mobile Security για iOS.

Back to top Back to top