Πόσο επικίνδυνα είναι τελικά τα sites με ενήλικο περιεχόμενο;

Ας μην κρυβόμαστε! Τα sites με ενήλικο περιεχόμενο είναι αρκετά δημοφιλή και πλέον μας το επιβεβαιώνει και το Similar Web! Βάσει λοιπόν του εν λόγω εργαλείου διαπιστώθηκε ότι το PornHub κατατάσσεται στις πρώτες  προτιμήσεις των ενηλίκων, ενόσω κονταροχτυπιέται με τεράστιες πλατφόρμες όπως το Instagram.

Μπορεί το PornHub να κρατάει τα σκήπτρα, ωστόσο δεν τα έχουν πάει και άσχημα τα υπόλοιπα sites παρόμοιου περιεχομένου.

Μήπως τελικά οι  πορνογραφικές τοποθεσίες αποτελούν το ιδανικό περιβάλλον για να ανθίσουν κακόβουλα λογισμικά;

Αν αναλογιστείτε τους εκατομμύρια επισκέπτες που εισέρχονται καθημερινά σε τέτοιου είδους sites, θα μπορούσε να είναι η ιδανική ευκαιρία προς εκμετάλλευση.

Τα συμφέροντα των κατόχων των sites έρχονται σε σύγκρουση με αυτά των hackers. Για την ακρίβεια, οι μεν πρώτοι θέλουν να έχουν ευχαριστημένους τους επισκέπτες τους, κερδίζοντας από την συχνή τους πλοήγηση, διαδραστικότητα αλλά και από τις διαφημίσεις.

Στον αντίποδα βρίσκονται οι κυρβερνοεγκληματίες, οι οποίοι βομβαρδίζουν με pop up alerts, banners και διάφορα είδη ευτελούς διαφήμισης.

Τις περισσότερες φορές καλούνται οι επισκέπτες να μοιραστούν προσωπικά δεδομένα σε αυτά προκειμένου να τους δοθεί πρόσβαση για extra υλικό ή τους επιτρέπεται να κατεβάσουν apps (που στην ουσία είναι fake εφαρμογές). Σημειώνεται σε αυτό το σημείο, ότι σε μεγάλα sites με περιεχόμενο πορνό, δεν συνηθίζεται αυτό το φαινόμενο. Σε άλλα, όμως, μικρότερης επισκεψιμότητας είναι βέβαιο ότι θα το συναντήσετε.

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό και τι στάση πρέπει να κρατήσετε;

Οι κίνδυνοι που εγκυμονούν σε sites με ενήλικο περιεχόμενο ναι μεν είναι αυξημένοι λόγω πολύ υψηλής επισκεψιμότητας, ωστόσο οι ίδιοι κίνδυνοι υπάρχουν και οπουδήποτε αλλού στο αχανές Internet.

Αποφύγετε να κάνετε click σε αναξιόπιστες πηγές (ύποπτους συνδέσμους, banners με πολύ τολμηρά εικαστικά και λεκτικά μηνύματα) και εμπιστευτείτε την Bitdefender.

Όλα τα προϊόντα της Bitdefender, είτε πρόκειται για το Smartphone/ το tablet/ το desktop ή το laptop σας έχουν ως χαρακτηριστικό να εντοπίζουν ταχύτατα τον εκάστοτε κίνδυνο και να αποκλείουν το ενδεχόμενο προσβολής από αυτό.

Δείτε τα πλήρη  χαρακτηριστικά των Bitdefender Antivirus και επιλέξτε αυτό που ανταποκρίνεται στις ανάγκες του συστήματος σας.

 

Back to top Back to top