Ποια συμπτώματα παρουσιάζει ένας υπολογιστής ως ένδειξη ότι προσβλήθηκε από ιό;

Ποια συμπτώματα παρουσιάζει ένας υπολογιστής ως ένδειξη ότι προσβλήθηκε από ιό;

Δεν είναι λίγες οι φορές που κοιτάμε έντρομοι το desktop/ laptop μας ενώ «κολλάει» όσο εκτελεί κάποιες απλές λειτουργίες. Το κύριο ερώτημα που μας δημιουργείται αφορά το ενδεχόμενο μήπως και μολύνθηκε το σύστημα μας από κάποιον ιό. Πολύ εύλογα διερωτόμαστε κάτι τέτοιο γιατί είναι η συνηθέστερη και σημαντικότερη ένδειξη όχι όμως και η μοναδική!

Η Bitdefender σας ετοίμασε μία λίστα με τα 10 συμπτώματα που παρουσιάζει ένας υπολογιστής εάν κι εφόσον πέσετε θύματα κακόβουλου λογισμικού.

9 + 1 Συμπτώματα

#1. Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, το κυριότερο χαρακτηριστικό που μαρτυράει τη μόλυνση του συστήματός μας είναι η αισθητά αργή του ταχύτητα. Αυτή η «συμπεριφορά» δικαιολογείται με το γεγονός ότι ο ιός προσπαθεί να εκτελέσει διάφορες διεργασίες οι οποίες καταναλώνουν υπολογιστική ισχύ, δεσμεύοντας μέρος της μνήμης.

#2. Συνέχεια στο παραπάνω σύμπτωμα δίνουν τα διάφορα μηνύματα που εμφανίζονται προκειμένου να προειδοποιήσουν για ελλιπή μνήμη του συστήματος.

#3. Επιπλέον, εμφανίζονται και μηνύματα που αφορούν σε προβλήματα αρχείων.

#4. Δεν επιτρέπεται η διαδικασία εγκατάστασης προγραμμάτων

#5. Έχουν ήδη εγκατασταθεί άγνωστα προγράμματα. Προφανώς, χωρίς την έγκριση του χρήστη.

#6. Πραγματοποιείται η διαδικασία της επανεκκίνησης, χωρίς να έχει δοθεί η αντίστοιχη εντολή.

#7. Δεν ανταποκρίνεται και ουσιαστικά δε λειτουργεί η «Διαχείριση Εργασιών», κοινώς το task manager.

#8. Υπάρχει συνεχής και έντονη δραστηριότητα μεταξύ των δεδομένων στις κάρτες δικτύου

#9. Εμφανίζονται σοβαρά σφάλματα όσο εκτελείται η εξέταση δίσκων, κατά την εκκίνηση των Windows.

#10. Δεν σας επιτρέπεται η εγκατάσταση λογισμικού προστασίας από τους ιούς.

 

Διαβάζετε τα προαναφερθέντα και σας πιάνει πονοκέφαλος και μόνο στην ιδέα του να έρθετε αντιμέτωποι με ένα από τα παραπάνω ή ακόμα χειρότερα σε συνδυασμό όλων των παραπάνω;

Προμηθευτείτε σήμερα κιόλας με τα δυναμικά προϊόντα της Bitdefender τα οποία θα σας εξασφαλίσουν πλήρη και αποτελεσματική προστασία των συσκευών σας από επιθετικά και κακόβουλά λογισμικά.

Γνωρίστε τα πακέτα μας, εδώ, προσαρμοσμένα για όλα τα συστήματα, στις καλύτερες τιμές της αγοράς.  Για οδηγίες εγκατάστασης, πατήστε εδώ!

Back to top Back to top