Το «Παράνομο Netflix» του Pirate Bay μπαίνει την αρένα του streaming

Το Pirate Bay φαίνεται να δοκιμάζει πάλι το streaming

Το Pirate Bay είναι μία ιστοσελίδα η οποία επιτρέπει στους χρήστες να κατεβάζουν πειρατικές ταινίες, σειρές, λογισμικά και πολλά άλλα. Φανταστείτε ότι είναι κάτι σαν την Google των παράνομων αναζητήσεων και από ότι φαίνεται, προσπαθεί να δώσει στους χρήστες του την επιλογή του “Play now using Baystream”. Το BayStream, σύμφωνα με το torrent freak, θα μπορεί να σας επιτρέπει να δείτε βίντεο στον περιηγητή σας, παρόλο που μέχρι σήμερα, δεν είναι σαφές το ποιος τρέχει το BayStream και τι σχέση έχει με το PirateBay.

 

Η προηγούμενη προσπάθεια

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το Pirate Bay πάει να μπει στον κόσμο του streaming. Το 2016, ενεργοποίησε για πρώτη φορά το Torrents Time, ένα plugin το οποίο επέτρεπε στα torrents να μπορούν να αναπαραχθούν live εκείνη την στιγμή, χωρίς να απαιτείται η λήψη τους, όπως ακριβώς είναι και στο Netflix (και με την ίδια ποιότητα).

Το Pirate Bay επιχείρησε να ξεκινήσει την δικιά του πλατφόρμα, το BayFiles, το 2011, όμως διακόπηκε όταν οι Σουηδικές αρχές έκαναν έφοδο στο δωμάτιο server του Pirate Bay, το ’14.

Όσο ο αριθμός των χρηστών του streaming αυξάνονται, τόσο το περιεχόμενο γίνεται όλο ακριβότερο και δυσκολότερο, πράγμα το οποίο έχει ανησυχήσει τις κυβερνήσεις για τυχόν άνοδο των παράνομων και πειρατικών εναλλακτικών.

Γενικότερα, έχει παρατηρηθεί ότι ο κόσμος θα κατεβάσει σειρές τύπου Game of Thrones, για τον απλούστατο λόγο, ότι δεν υπάρχει στο Netflix.

Ευτυχώς, ακόμη δεν έχουμε ξεφύγει τελείως.

“Οι πειρατικές ταινίες είναι δωρεάν για να τις κατεβάσετε, όμως με αυτόν τον τρόπο σκοτώνετε τις παραγωγές, με αποτέλεσμα να διακοπούν.”

Το Mandalorian της Disney, λένε ότι θα γίνει η πιο πειρατική σειρά αυτής της χρονιάς, προσπερνώντας το Game of Thrones. Η όγδοη σεζόν του Game of Thrones είχε τρεις φορές περισσότερες πειρατικές προβολές τις πρώτες 24 ώρες, όσο είχε το HBO, το οποίο είναι ο νόμιμος φορέας της ταινίας.

 

Συμπέρασμα

Το Pirate Bay είναι μία μηχανή αναζήτησης των παράνομων ταινιών, σειρών, λογισμικών, παιχνιδιών και πολλών πραγμάτων ακόμη. Ενώ είναι μία πολύ εύκολη και οικονομική λύση, καθώς δεν κοστίζει τίποτα για να κατεβάσετε αυτό που θέλετε, από πίσω κρύβει αρκετούς κινδύνους και το μεγαλύτερο κακό του είναι ότι σκοτώνει το εμπόριο.

Μηδενίζει την δουλειά του κάθε επιχειρηματία που προσπαθεί να φτιάξει ένα πρόγραμμα και όταν πάει να το βγάλει στην αγορά, εμφανίζεται ένα πειρατικό site και βγάζει το προϊόν του ανθρώπου δωρεάν για όλο τον κόσμο.

Γνώμη μου για το PB; Μην κατεβάζετε όχι μόνο για να ενισχύσετε τους συνανθρώπους σας που προσπαθούν να πουλήσουν το προϊόν τους, αλλά και για την ασφάλεια σας, καθώς κρύβουν ιούς από πίσω.

Back to top Back to top