Parental Control – Γονικός Έλεγχος

Είναι γεγονός πλέον ότι τα παιδιά από πολύ μικρές ηλικίες χρησιμοποιούν στην καθημερινότητα τους ηλεκτρονικές συσκευές με πρόσβαση στο internet (tablet, mobile device, laptop, pc). Η καθιερωμένη αυτή συμπεριφορά αποτελεί δίκοπο μαχαίρι τόσο για τα ίδια τα παιδιά αλλά και για τους γονείς/ κηδεμόνες τους, καθιστώντας τους δεύτερους ως μοναδικούς υπεύθυνους για τον τρόπο ορθής χρήσης που επιβάλλεται να εφαρμόζεται από τους μικρούς μας φίλους.

 

Ενώ από τη μία, το διαδίκτυο μας ανοίγει τις πόρτες ενός κόσμου με ατελείωτες πληροφορίες και άπειρες δυνατότητες, ταυτόχρονα εγκυμονούν τόσοι άλλοι κίνδυνοι μιας και υφίσταται προσωπική έκθεση σε άτομα που δε γνωρίζουμε και στην χείριστη περίπτωση επιτήδεια άτομα χωρίς αγαθούς σκοπούς. Όπως προαναφέρθηκε, όσοι είστε καλείστε να διατηρήσετε αυτή την ισορροπία με σύνεση και γνώση, προστατεύοντας τα παιδιά σας ολοκληρωμένα και αποτελεσματικά. Φυσικά, η λύση δεν είναι η απαγόρευση στην χρήση αυτών των μέσων και τεχνολογιών δεδομένου ότι παράλληλα, αποτελούν πολύτιμα εργαλεία της εκπαιδευτικής διαδικασίας, ανάπτυξης δεξιοτήτων και αργότερα, στη μετέπειτα επαγγελματική πορεία ως ενήλικες.

 

Σε αυτό το σημείο, αξίζει να αναφερθεί ότι ο Γονικός Σύμβουλος του Bitdefender υπάρχει για να βοηθά τους γονείς να ελέγχουν σωστά και με διακριτικότητα τις ηλεκτρονικές δραστηριότητες των παιδιών τους και τη χρήση της συσκευής τους.

 

 parental control

Για τα παιδιά:

Κάντε λήψη της εφαρμογής του Γονικού Συμβούλου του Bitdefender στις συσκευές των παιδιών σας: iOS, Android, Mac και Windows. Ρυθμίστε και αρχίστε να τα προστατεύετε.

 

Για τους γονείς:

Χρησιμοποιήστε τον πίνακα ελέγχου στον Bitdefender Central λογαριασμό σας στο διαδίκτυο. Ρυθμίστε τους λογαριασμούς των παιδιών σας και λάβετε αναφορές για τις καθημερινές τους online δραστηριότητες:

  • · Ποιες εφαρμογές έχουν χρησιμοποιηθεί
  • · Ποιες κατηγορίες web έχουν πρόσβαση ή έχουν αποκλειστεί
  • · Που ήταν το παιδί κατά την διάρκεια της ημέρας
  • · Με ποιους έρχεται σε επαφή το παιδί μέσω SMS ή καλώντας τους
  • · Πόση ώρα το παιδί ξόδεψε στη συσκευή κατά τη διάρκεια μιας ημέρας
  • · Τι έκανε το παιδί στο Facebook σε μια συγκεκριμένη ημέρα

 

Ασφαλής περιήγηση για τα παιδιά σας. Επιλέξτε τις web κατηγορίες που θέλετε να κρατήσετε μακριά από το παιδί σας, απλά επιλέγοντάς τις από μια λίστα. Μπορούμε επίσης να καταλήξουμε σε λευκή λίστα ή σε μαύρη λίστα συγκεκριμένων διευθύνσεων URL. Διατίθεται σε Android, Windows και Mac.

 

Διαχείριση Εφαρμογών. Επιλέξτε τις εφαρμογές και τα προγράμματα που θεωρείτε κατάλληλα για το παιδί σας, από μια λίστα που σας παρέχουμε, αποτελούμενη από όλες τις εφαρμογές που είναι εγκατεστημένες στις συσκευές του παιδιού σας. Διατίθεται σε Android, Windows και Mac.

 

Παρακολούθηση τοποθεσίας & Geofencing. Παρακολουθήστε τη θέση του smartphone του παιδιού σας, ώστε να γνωρίζετε πάντα πού βρίσκεται. Μπορείτε επίσης να ορίσετε συγκεκριμένες περιοχές στο χάρτη και να ενημερώνεστε κάθε φορά που το παιδί σας φεύγει από μια ασφαλή περιοχή ή μπαίνει σε περιοχή απαγορευμένης χρήσης. Διατίθεται σε Android και iOS.

 

Ασφαλές Check-In. Το παιδί σας μπορεί να σας ενημερώσει ότι έφθασε με ασφάλεια σε μια τοποθεσία πατώντας απλά ένα κουμπί στην εφαρμογή του Γονικού Συμβούλου. Κάθε φορά που ένα παιδί εισέρχεται σε μια ασφαλή ή περιορισμένη περιοχή, λαμβάνει ένα σημείωμα που υποδεικνύει ότι θα ειδοποιηθείτε για την ασφαλή άφιξη. Διατίθεται σε Android και iOS.

 

Χρονικός περιορισμός της συσκευής. Αποφασίστε πόσο χρόνο ξοδεύει το παιδί σας σε μια συγκεκριμένη συσκευή και πότε. Μπορείτε να:

  • · Ορίσετε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα κατά τη διάρκεια της ημέρας, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί η συσκευή
  • · Ορίσετε ένα σωρευτικό χρονικό όριο για τη χρήση της συσκευής εντός μιας ημέρας
  • · Ορίσετε συγκεκριμένες ώρες ύπνου στις οποίες δεν θα είναι προσβάσιμη η συσκευή.

 

Διατίθεται σε Android και Windows

Παρακολούθηση SMS και κλήσεων. Σταματήστε ορισμένες επαφές του τηλεφώνου να αλληλεπιδρούν (εισερχόμενες και εξερχόμενες κλήσεις και SMS) με το παιδί. Μπορείτε επίσης να αποκλείσετε εισερχόμενες κλήσεις που δεν διαθέτουν αναγνώριση καλούντος. Διατίθεται στο Android.

 

 

 

 

Back to top Back to top