Οδηγός προστασίας αρχάριων χρηστών: Τι είναι το ransomware και πως θα προστατευτώ από αυτό;

Οδηγός προστασίας αρχάριων χρηστών: Τι είναι το ransomware και πως θα προστατευτώ από αυτό;

 

Τι σημαίνει ransomware; Πως μπορεί να βλάψει το σύστημα μου; Τι ενέργειες πρέπει να κάνω προκειμένου να προστατέψω το laptop μου ή το smartphone μου; Αυτά και άλλα πολλά θα αναρωτιέστε όταν ασχοληθείτε με ζητήματα που αφορούν την προστασία των συστημάτων σας.

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Ransomware είναι κακόβουλο λογισμικό, το οποίο εγκαθίσταται χωρίς συγκατάθεση και παράνομα στη συσκευή του χρήστη. Κύριο στόχο του έχει την καταβολή λύτρων από το θύμα. Με ποιο τρόπο; Είτε κρατώντας σε ομηρεία τα προσωπικά δεδομένα του χρήστη, είτε απειλώντας τον να δημοσιευτούν οι ευαίσθητες του πληροφορίες.

 

Συγκεκριμένα…

Το ransomware είναι ικανό να κλειδώσει το σύστημα σας με τέτοιον τρόπο ώστε να καθίσταται αδύνατη η διαδικασία ξεκλειδώματος, πόσο μάλλον από τη στιγμή που το άτομο δεν είναι καταρτισμένο. Σημειώνεται ότι η πιο προχωρημένη έκδοση ransomware είναι αυτή κατά την οποία τα αρχεία του θύματος παύουν να είναι προσιτά στον ίδιο και απαιτείται καταβολή ενός αξιοσέβαστου χρηματικού ποσού προκειμένου να αποκρυπτογραφηθούνε.

 

Προσοχή! Μάθετε παρακάτω πως μπορείτε να την «πατήσετε» με το ransomware…και πώς  να αποφύγετε τον κίνδυνο.

#1. Ανοίγοντας επισυναπτόμενο αρχείο, από ηλεκτρονική διεύθυνση που σας είναι άγνωστη και πάνω απ’ όλα κακόβουλη.

#2.  Πατώντας το link από pop up message/ banner.

#3. Πατώντας σε message που λάβατε στα social media, από άγνωστο παραλήπτη.

#4. Τέλος, όσο πλοηγήστε σε κακόβουλη ιστοσελίδα.

 

Προστασία BITDEFENDER

Χάρη στα δυναμικά προϊόντα της Bitdefender, μπορείτε να ενισχύσετε την αμυντική δράση του συστήματος σας κατά του ransomware. Εγκαθιστώντας το προϊόν της επιλογής σας – ανάλογα με τις ανάγκες της συσκευής σας- εξασφαλίζετε ένα πλήρες επίπεδο προστασίας.

  1. Antivirus Plus 2019
  2. Internet Security 2019
  3. Total Security 2019
  4. Family Pack 2019 – *με απεριόριστο αριθμό συσκευών

 

Αν δεν είστε βέβαιοι σχετικά με το πιο antivirus προϊόν είναι ιδανικό για εσάς, μπορεί να δοκιμάστε όποιο θέλετε στην πλήρη του μορφή για 30 ημέρες, ΔΩΡΕΑΝ!

 

 Bitdefender 2019 Boxes

 

 

 

Back to top Back to top