Ο λογαριασμός σας στο Netflix μπορεί να πωλείται στο Darkweb. Προστατέψτε τον!

Το Darkweb φιλοξενεί πολυάριθμες παράνομες δραστηριότητες. Ένα μεγάλο μέρος από αυτές συνίσταται στην πώληση χακαρισμένων ή παραβιασμένων λογαριασμών streaming.

Ευτυχώς, η διασφάλιση του λογαριασμού Netflix είναι μια απλή διαδικασία ώστε να μην τον μοιραστείτε άθελά σας με κάποιον που δε γνωρίζετε.

Αν και έχει έρθει, η λεγόμενη επανάσταση χωρίς κωδικό πρόσβασης (βιομετρική πιστοποίηση), είμαστε πολύ μακριά από μια τόσο δραστική αλλαγή. Οι κωδικοί πρόσβασης αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια των διαδικτυακών λογαριασμών στον κυβερνοχώρο. Οι περισσότεροι  άνθρωποι χρησιμοποιούν ακόμα  αδύναμους, κοινούς ή εύκολα προβλέψιμους κωδικούς χωρίς να τους αλλάζουν συχνά.

Η μαύρη αγορά πίσω από την αγορά streaming
Κάθε φορά που υπάρχει νόμιμη αγορά για κάποια υπηρεσία, μπορεί να εμφανιστεί αντίστοιχα και μαύρη αγορά.  Με τόσες πολλές υπηρεσίες streaming, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ανθρώποι προσφέρουν παράνομα συνδρομές σε υπηρεσίες streaming.

Υπάρχει κάτι για όλους τους ενδιαφερόμενους, αρκεί να μην τους πειράζει να παραβιάσουν τον νόμο χρησιμοποιώντας κλεμμένους  λογαριασμούς. Φυσικά, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το όλο σύστημα να είναι απάτη. Η αγορά αυτού του πακέτου συνδρομής θα μπορούσε απλώς να είναι ένας τρόπος εκβιασμού με μια “ασυναγώνιστη” προσφορά.

Παράνομη χρήση, παράνομη λήψη
Οι απατεώνες του κυβερνοχώρου έχουν βρει διάφορους τρόπους για την απόκτηση πρόσβασης σε διαδικτυακούς λογαριασμούς.  

Ο πιο απλοϊκός τρόπος είναι η σύνδεση με προσωπικά στοιχεία που προσφάτως διέρρευσαν μέσω διαφόρων παραβιάσεων. Πολλοί, χρησιμοποιούν τα ίδια στοιχεία και κωδικούς  για πολλαπλούς λογαριασμούς. Σε περίπτωση παραβίασης ενός λογαριασμού, αυτό συνεπάγεται τη διακοπή λειτουργίας και όλων των άλλων διαδικτυακών υπηρεσιών.

Ένας άλλος, πιο άμεσος τρόπος είναι να δημιουργηθούν νέοι λογαριασμοί με κλεμμένες πιστωτικές κάρτες, πληρώνοντάς τους εκ των προτέρων με δωροκάρτες. Φυσικά, το σκοτεινό διαδίκτυο επιτρέπει την αγορά αυτών των δωροκαρτών.

Εταιρείες έχουν προσαρμόσει τις στρατηγικές τους και συχνά αναστέλλουν  λογαριασμούς που αγοράζονται σε μια περιοχή και χρησιμοποιούνται στην άλλη πλευρά του πλανήτη. Εάν ένας λογαριασμός έχει πληρωθεί από κλεμμένες πιστωτικές κάρτες, η διαδικτυακή υπηρεσία πιθανότατα θα τον κλείσει όταν οι πληροφορίες φτάσουν σε αυτήν.
Οι απατεώνες θα χρησιμοποιήσουν οποιαδήποτε μέθοδο για να υποκλέψουν πολύτιμες πληροφορίες. Με τη γνωστή  μέθοδο “ψαρέματος” ζητούν από τους χρήστες να υποβάλουν ξανά τα τραπεζικά τους διαπιστευτήρια λόγω προβλημάτων χρέωσης.

Προστατέψτε το λογαριασμό σας

Επειδή το Netflix είναι μια περιζήτητη υπηρεσία και συνδέεται με στοιχεία χρέωσης, μπορείτε να λάβετε κάποια μέτρα για να ασφαλίσετε τον λογαριασμό σας.

  • Τοπρώτοβήμαείναιηχρήση ενός ισχυρού και μοναδικού κωδικού πρόσβασης.
  • ΤοNetflixπροσφέρειμιαχρήσιμηλειτουργίαμετηνονομασία “Πρόσφατη δραστηριότητα ροής από συσκευή“, που βρίσκεται στο πεδίο”Λογαριασμός. Εκεί παρατίθενται η τοποθεσία και το όνομα όλων των συσκευών που έχουν πρόσβαση στο λογαριασμό. Αν βρείτε κάποια συσκευή ή περιοχή που δεν αναγνωρίζετε, επιλέξτε “Αποσύνδεση από όλες τις συσκευές” και αλλάξτε τον κωδικό πρόσβασης.
  • Παρόλο πουτοNetflixδενενθαρρύνειτουςχρήστεςναμοιράζονταιλογαριασμούς, εξακολουθείνααποτελείκοινήπρακτική. Ηχρήσηλογαριασμούείναιδυνατήμόνο εάν δώσετε σε άλλους το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης. Αυτό βέβαια σημαίνει ότι και άλλοι άνθρωποι θα έχουν τον διαχειριστικό έλεγχο του λογαριασμού, οπότε σκεφτείτε το διπλά πριν το μοιραστείτε.
  • Για να μείνετε πλήρως προστατευμένοι και να διατηρείτε τον έλεγχο των λογαριασμών σας, μπορείτε να επιλέξετε το πακέτο της Bitdefender Total Security. Διαθέτει ισχυρό Firewall ιδιωτικότητας και λειτουργία Anti-Phishing, ώστε τα προσωπικά σας στοιχεία να παραμένουν ασφαλή από τους hackers και τους απατεώνες.
Back to top Back to top