Μπορώ να κλειδώσω ένα αρχείο στον υπολογιστή μου;

Τι είναι ένα αρχείο του υπολογιστή;

Αρχείο ονομάζουμε ένα αντικείμενο του υπολογιστή το οποίο περιέχει δεδομένα, πληροφορίες, ρυθμίσεις ή εντολές και αποτελείται από δυαδικά ψηφία (01).

Για να δημιουργηθεί ένα αρχείο στον υπολογιστή απαιτείται κάποιο πρόγραμμα.

Π.χ. Για να δημιουργήσω ένα αρχείο .doc χρειάζομαι το Microsoft Word ή για να δημιουργήσω ένα αρχείο σημείωσης το κάνω μέσω του σημειωματάριου.

Τι είναι ένας φάκελος του υπολογιστή;

Φάκελο υπολογιστή ονομάζουμε μία ψηφιακή τοποθεσία κατά την οποία αποθηκεύονται τα αρχεία μας, οι εφαρμογές και άλλα.

Η χρησιμότητα των φακέλων είναι καθαρά για την οργάνωση των αρχείων ενός υπολογιστή, καθώς μπορείτε να τοποθετήσετε μέσα στον φάκελό οποιοδήποτε τύπο αρχείου ανεξαρτήτως μεγέθους, ενώ ταυτόχρονα ο φάκελος που θα δημιουργήσετε δεν καταλαμβάνει καθόλου χώρο στον σκληρό σας δίσκο.

Λίγα λόγια για την κρυπτογράφηση

Διαδικτυακή κρυπτογράφηση είναι η μέθοδος κατά την οποία ένα μήνυμα ή αρχείο προστατεύεται από πολύπλοκους αλγορίθμους με σκοπό την προστασία του από εισβολείς και άλλους ανεπιθύμητους διαδικτυακούς χρήστες.

Κάποιες από τις βασικές αρχές της κρυπτογράφησης είναι:

– Τα σημαντικά δεδομένα δεν πρέπει ποτέ να αποθηκεύονται σε απλή μορφή.

– Η κρυπτογράφηση και η αποκρυπτογράφηση πραγματοποιείται σε κάθε μεταφορά δεδομένων.

– Η ασφαλέστερη πρόσβαση στα κρυπτογραφημένα αρχεία σας είναι όταν έχετε τα κλειδιά σε διαφορετική εξωτερική συσκευή.

Οι περισσότεροι προγραμματιστές χρησιμοποιούν Linux για να κρυπτογραφήσουν τα δεδομένα που θέλουν, καθώς υπάρχουν έτοιμα προγράμματα κρυπτογράφησης και στα Windows.

Πως μπορείτε να κλειδώσετε ένα αρχείο του υπολογιστή σας;

Ένα αρχείο λοιπόν, για να μπορέσει να κλειδωθεί με κάποιον κωδικό χρειάζεται να κρυπτογραφηθεί, ενώ ανάλογα με την ποιότητα του αλγορίθμου κρίνεται ο βαθμός αποκρυπτογράφησης του.

Η κορυφαία παγκοσμίως εταιρεία Bitdefender έχει αναπτύξει έναν πολύ ισχυρό αλγόριθμο κρυπτογράφησης αρχείων με σκοπό να προστατεύσετε τα ευαίσθητα αρχεία του υπολογιστή σας.

Το μόνο πράγμα που χρειάζεται να κάνετε είναι να αποκτήσετε το Bitdefender Total Security 2019 εδώ και στη συνέχεια να επιλέξετε τα αρχεία που θέλετε να κλειδώσετε από ανεπιθύμητα μάτια, θέτοντας τον δικό σας προσωπικό κωδικό.

 

Προστασία των κωδικών σας με το Διαχειριστή Κωδικών Ασφαλείας

Το να φυλάξετε τους κωδικούς πρόσβασής σας ή τα προσωπικά σας δεδομένα σε ένα φύλλο χαρτί ή στον υπολογιστή μπορεί να είναι επικίνδυνο, επειδή μπορεί να τα ανακαλύψουν και να χρησιμοποιηθούν από τους ανθρώπους που θέλουν να κλέψουν και να χρησιμοποιήσουν αυτές τις πληροφορίες.

Ως εκ τούτου, υπάρχει τρόπος για να βεβαιωθούμε πως θα βρούμε τους κωδικούς μας όταν θα τους χρειαστούμε;

Ο Διαχειριστής Κωδικών Ασφαλείας σας βοηθά να παρακολουθείτε τους κωδικούς πρόσβασής σας, προστατεύει την ιδιωτικότητα σας και παρέχει μια ασφαλή εμπειρία περιήγησης. Χρησιμοποιώντας ένα ενιαίο βασικό κωδικό πρόσβασης για τους κωδικούς σας, ο Διαχειριστής Κωδικών Ασφαλείας καθιστά εύκολο για εσάς να κρατήσετε τους κωδικούς πρόσβασής σας ασφαλείς σε ένα Wallet.

Ο Διαχειριστής Κωδικών Ασφαλείας προστατεύει τις ακόλουθες προσωπικές πληροφορίες:

– Οι προσωπικές πληροφορίες όπως η διεύθυνση e-mail ή ο αριθμός τηλεφώνου

– Κωδικοί πρόσβασης για τις ιστοσελίδες

– Πληροφορίες Τραπεζικού λογαριασμού ή αριθμό πιστωτικής κάρτας

– Δεδομένα πρόσβασης στους λογαριασμούς e-mail

– Κωδικοί για τις εφαρμογές

– Κωδικούς πρόσβασης για τα δίκτυα Wi-Fi

 

Αποκτήστε το Bitdefender Total Security 2019 εδώ με το Διαχειριστή Κωδικών Ασφαλείας και προστατεύστε τα προσωπικά σας αρχεία από ανεπιθύμητους χρήστες !

free_trialcompareonline_agora

Back to top Back to top