Μπορούν να θεωρηθούν τα Social Media επικίνδυνα για την ασφάλεια των Καλοκαιρινών σας Διακοπών;

 Τα  Social Media αποτελούν ένα τρομερό εργαλείο αναζήτησης, ενημέρωσης και αν μη τι άλλο κοινωνικοποίησης στα χέρια όλων! Ακόμα και για τις καλοκαιρινές διακοπές αναρωτηθείτε πόσες φορές τα έχετε συμβουλευτεί για θέματα που αφορούν την καλύτερη οργάνωσή σας ή την οικονομία σας.

 

Περί διακοπών…

Για την ακρίβεια, χάρη στα Social Media μπορεί κάποιος να  συγκρίνει τιμές, την ποιότητα -μέσω των reviews- προκειμένου να επικοινωνήσει με την ίδια τη πηγή (ξενοδοχείο / διαμέρισμα/ να κλείσει εισιτήρια).

Ανεξάρτητα όμως από τα οφέλη της χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, παραμονεύουν και κάποιοι κίνδυνοι που καλό είναι να τους αντιμετωπίσετε, χωρίς να προκαλείτε την τύχη σας!

 

Οι χρυσοί κανόνες για σωστή χρήση Social Media εν όψει των καλοκαιρινών διακοπών!

 

Μην δημοσιεύετε τα ταξιδιωτικά σας πλάνα

Μην δημοσιεύετε σε status πότε σκοπεύετε να φύγετε διακοπές, πόσο θα διαρκέσει η διαμονή σας ή τις «συντεταγμένες» του προορισμού σας. Δεδομένου ότι γίνεται ολόκληρη «μάχη» περί προστασίας προσωπικών δεδομένων, θα έπρεπε να είστε ούτως ή άλλως πιο επιφυλακτικοί. Μην εκθέτετε με τέτοια ευκολία αυτές τις πληροφορίες!

 

Μην κάνετε check-in και μη χρησιμοποιείτε υπηρεσίες γεωεντοπισμού

Όλοι πλέον γνωρίζουμε ότι τα smartphones μπορούν να εντοπίζουν τις GPS συντεταγμένες μας, το ίδιο μπορούν να κάνουν όμως και τα online προγράμματα περιήγησης, μιας και έτσι μπορεί τα social media μπορούν να ξέρουν πού είμαστε όταν κάνουμε check-in!

 

Μην ανεβάζετε  φωτογραφίες ενώ λείπετε από το σπίτι

Έχετε σκεφτεί ότι μπορεί να «πληρώσετε» ακριβά την έντονη επιθυμία να μοιραστείτε μια προσωπική σας στιγμή μακριά από το σπίτι σας;  Δυστυχώς, μια selfie στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου μπορεί να αποβεί μοιραία…

Άθελα σας ενδέχεται να προκαλέσετε οργανωμένο έγκλημα σε βάρος της ασφάλειάς σας.

 

Μη ξεχνάτε!

Το hacking ολοένα γίνεται και εξυπνότερο, έχοντας τη δυνατότητα να εντοπίσει – λόγω των metadata της εικόνας- που τραβήχτηκε η συγκεκριμένη φωτογραφία.

Αυτό που μόλις περιγράψαμε συμβαίνει ακριβώς και στο Facebook. Δηλαδή, οι φωτογραφίες περιλαμβάνουν ορατό τόπο και χρόνο της εκάστοτε δημοσίευσης (geotagging), κάνοντας ακόμα ευκολότερη την εγκληματική αναζήτηση.

 

Μην ποστάρετε τα ταξιδιωτικά σας πλάνα

Έχετε όλο το ελεύθερο να το κάνετε αφού επιστρέψετε στη βάση σας!

Τηρήστε τις παραπάνω συμβουλές και για να αποφύγετε πλήρως κάθε ελλοχεύοντα online κίνδυνο, προμηθευτείτε ένα αξιόπιστο πακέτο προστασίας! Σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα και εγγυημένα τα πακέτα της Bitdefender.

 

 

 

Back to top Back to top