Μηνύματα spam – Πώς θα κρατήσω το Inbox μου καθαρό;

Οι εποχές που τα spam emails γέμιζαν το inbox σου μόνο με διαφημιστικές υπηρεσίες και προϊόντα έχουν παρέλθει. Τα τελευταία χρόνια, οι απατεώνες του διαδικτύου χρησιμοποιούν τα spam emails ως μέσο «phishing», όπως ονομάζεται το λεγόμενο
«ηλεκτρονικό ψάρεμα».

Τι ακριβώς είναι το phishing;

Ως phishing ονομάζονται οι ενέργειες που χρησιμοποιούν οι hackers, οι οποίες έχουν στόχο την λήψη σημαντικών προσωπικών δεδομένων για την απόπειρα κλοπής χρημάτων από ηλεκτρονικά τραπεζικά συστήματα ή την καθοδήγηση σε ιστοσελίδες με κακόβουλο λογισμικό που μολύνουν τον υπολογιστή.

Τι μορφή έχουν τα spam emails που έχουν στόχο το phishing;

Ελάχιστοι είναι όσοι από εμάς που δεν έχουν έρθει αντιμέτωποι με το φαινόμενο του ηλεκτρονικού «ψαρέματος». Οι μορφές αυτών των μηνυμάτων συνήθως βασίζονται στην οπτική εξαπάτηση. Για παράδειγμα, πολλά από αυτά θυμίζουν emails κρατικών υπηρεσιών, ηλεκτρονικών καταστημάτων, εταιρειών κρατήσεων ή αεροπορικών εταιρειών.

Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνες, παρατηρείται αύξηση των επιθέσεων phishing έως και 30% σε εορταστικές περιόδους (Χριστούγεννα, Πάσχα) ή ακόμα και κατά τη διάρκεια ενός μεγάλου αθλητικού event όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου!

Spam Μηνύματα και στα Social Media

Τα social media θα ήταν αδύνατον να μείνουν ανενόχλητα από τους επίδοξους spammers. Η τεχνική σ’ αυτή την περίπτωση είναι τα τυποποιημένα comments ή εισερχόμενα προσωπικά μηνύματα που προτρέπουν τον χρήστη να ανοίξει κακόβουλα συνημμένα αρχεία ή να κάνει κλικ σε έναν κακόβουλο σύνδεσμο.

Απαραίτητα Tips για να προφυλαχθείτε από τα spam:

Οι ειδικοί σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας της Bitdefender Greece σας ενημερώνουν:

–          Φροντίστε να έχετε δύο λογαριασμούς email: έναν δημόσιο κι έναν ιδιωτικό τον οποίο θα μοιράζεστε μόνο με τους γνωστούς σας. Μην χρησιμοποιείτε το ιδιωτικό σας email για να εγγραφείτε σε sites του διαδικτύου.

–          Μην χρησιμοποιείτε τον ίδιο κωδικό πρόσβασης για όλους τους λογαριασμούς σας.

–          Όταν λαμβάνετε emails ή μηνύματα από άγνωστο αποστολέα, μην ανοίγετε ποτέ συνημμένα αρχεία, μην κάνετε κλικ σε συνδέσμους και μην απαντάτε σε καμία περίπτωση.

–          Χρησιμοποιήστε την προηγμένη anti-spam τεχνολογία της Bitdefender, η οποία βασίζεται πλήρως στην τεχνολογία cloud και είναι ενσωματωμένη στα πακέτα Internet Security 2017, Total Security Multi Device 2017 και Family Pack 2017 παρέχοντας σίγουρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση κατά της ανεπιθύμητης αλληλογραφίας!

Back to top Back to top