Μάθετε πώς θα έχετε ασφαλέστερο Wifi στο σπίτι σας!

 

 

Η Bitdefender Greece έχει αναφερθεί επανειλημμένα στους κινδύνους που ελλοχεύουν στα δημόσια δίκτυα wifi. Παρόλα αυτά, είναι σημαντικό να αναφερθούμε εκτενώς και στον ενδεχόμενο κίνδυνο που μπορεί να προκύψει από το οικιακό σας wifi.

Τι κίνδυνος υπάρχει; Είναι απλό! Η παραβίαση του router σας από κάποιον hacker σημαίνει αυτόματα την πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα!

Τι μπορείτε να κάνετε για να αποτρέψετε αυτό το γεγονός;

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

1) Αλλαγή του κωδικού πρόσβασης διαχειριστή

Ανήκετε κι εσείς σ’ αυτούς που χρησιμοποιούν τον προεπιλεγμένο κωδικό διαχειριστή; Αν ναι, σας ενημερώνουμε πως είναι ένα από τα πιο συχνά αλλά ιδιαιτέρως σημαντικά λάθη που κάνουν οι περισσότεροι! Το πρώτο πράγμα, λοιπόν, που πρέπει να κάνετε για να αποτρέψετε τους hackers να εισβάλουν στον υπολογιστή σας είναι να δημιουργήσετε έναν δυνατό καινούργιο κωδικό.

2) Απενεργοποιήστε τον απομακρυσμένο έλεγχο – remote management

Διασφαλίστε ότι δεν θα έχουν τρίτοι πρόσβαση στο ρούτερ σας απενεργοποιώντας το remote management. Σιγουρευτείτε ότι το πεδίο ip είναι 0.0.0.0

3) Ενεργοποίηση κρυπτογράφησης του δικτύου σας (network encryption)

Αν δε θέλετε άλλοι υπολογιστές να κάνουν τη χρήση της σύνδεσης σας, τότε πρέπει να κρυπτογραφήσετε το ασύρματο σήμα του router σας. Σας προτείνουμε WPA2 καθώς θεωρείται ως η πιο ασφαλής επιλογή.

4) Μην ξεχνάτε να αναβαθμίζετε το router σας

Κάντε συχνούς ελέγχους για το αν υπάρχουν updates για το router σας στο site του κατασκευαστή και προχωρήστε με τις σχετικές αναβαθμίσεις.

5) Χρησιμοποιείτε ένα δυνατό κωδικό πρόσβασης

Ο κωδικός πρόσβασης πρέπει να αποτελείται από τουλάχιστον 6-8 χαρακτήρες που να περιλαμβάνει γράμματα, αριθμούς και σύμβολα. Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε κοινότυπες λέξεις, όπως ονοματεπώνυμα, emails, αριθμούς τηλεφώνου, κινητού ή φαξ ή ημερομηνία γέννησης.

6) Last but NOT least! Wi-Fi Security Advisor

Το μοναδικό Module της Bitdefender που εξασφαλίζει ότι θα είστε πάντα ασφαλής, άσχετα με το δίκτυο Wi-Fi που συνδέεστε. Με το Wi-Fi Security Advisor, ξέρετε ότι είστε απολύτως ασφαλείς για να χρησιμοποιήσετε τις εφαρμογές σας, να κάνετε τις τραπεζικές συναλλαγές σας, τις αγορές ή την περιήγηση στο διαδίκτυο, κατά την διάρκεια που είστε συνδεδεμένοι στο σπίτι ή εν κινήσει: σε πάρκα, καφετέριες, ξενοδοχεία ή αεροδρόμια. Το Wi-Fi Security Advisor σας προστατεύει από τους hackers, την κλοπή δεδομένων και από κακόβουλο λογισμικό ελέγχοντας τα δίκτυα Wi-Fi για τρύπες ασφαλείας και για τρωτά σημεία. Οπότε, όλοι οι συνδρομητές του Bitdefender με αυτό το module εξασφαλίζουν ανάλυση το router που συνδέονται και δέχονται τις ανάλογες συμβουλές για το πώς θα γίνει πιο ασφαλές το οικιακό τους δίκτυο. π.χ πόσο ασφαλές είναι το password του router ή ποια πρωτόκολα τρέχει.

Back to top Back to top