Λειτουργία Ανώνυμης Περιήγησης – Όσα πρέπει να γνωρίζετε!

Για τους περισσότερους από μας η παρακολούθηση της πλοήγησής μας στο διαδίκτυο δεν είναι μια ευχάριστη σκέψη. Τα πράγματα γίνονται σοβαρότερα όταν κάνουμε χρήση δημόσιων ή κοινόχρηστων υπολογιστών. Υπάρχει τρόπος να κάνουμε τις διαδικτυακές μας επισκέψεις χωρίς να αφήνουμε ψηφιακά ίχνη;

Ήρθε η ώρα να σας συστήσουμε τη λειτουργία ανώνυμης περιήγησης!

Η Bitdefender Greece σας λύνει όλες τις βασικές απορίες!

Τι είναι η λειτουργία ανώνυμης περιήγησης;

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα πρόγραμμα περιήγησης, το οποίο δεν αποθηκεύει το ιστορικό πλοήγησης στο διαδίκτυο, τα cookies, το ιστορικό λήψεων και τα διαπιστευτήρια σύνδεσης του λογαριασμού σας.

Πότε είναι κατάλληλη η χρήση ανώνυμης περιήγησης και ποιες πληροφορίες αποκρύπτει;

Κάθε φορά που θέλετε να διατηρήσετε μια δραστηριότητα σας στο διαδίκτυο μυστική από άλλα άτομα που χρησιμοποιούν το pc, το tablet ή το κινητό σας.

Κωδικοί Πρόσβασης

Όταν βρίσκεστε σε λειτουργία ανώνυμης περιήγησης, το όνομα σύνδεσης, οι κωδικοί πρόσβασης ή άλλα προσωπικά στοιχεία που εισάγονται σε φόρμες συμπλήρωσης,  δεν αποθηκεύονται. Αυτό σημαίνει πως από τη στιγμή που αποσυνδεθείτε, αν κάποιος άλλος μεταβεί, για παράδειγμα, στο Facebook από τον ίδιο υπολογιστή, οι κωδικοί πρόσβασής σας δε θα συμπληρωθούν αυτόματα.

Ιστορικό λήψεων

Σε ό,τι αφορά τις λήψεις αρχείων που κάνετε από παράθυρο ανώνυμης περιήγησης, ισχύει το εξής: Παρόλο που η λήψη των αρχείων σας δεν θα είναι εμφανής στο ιστορικό λήψεων, τα ληφθέντα αρχεία θα είναι διαθέσιμα σε όλους όσοι χρησιμοποιούν τον υπολογιστή σας. Γι’ αυτό φροντίστε να διαγράφετε ό,τι θα θέλατε να κρατήσετε κρυφό από τους υπόλοιπους χρήστες του υπολογιστή σας.

Τι δεν «κρύβει» η ανώνυμη περιήγηση;

Πρέπει να καταλάβετε ότι στην πραγματικότητα η λειτουργία ανώνυμης περιήγησης δεν κάνει την περιήγησή σας ανώνυμη. Μπορεί να διαγράφει τα ίχνη σας τοπικά, αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο με τη διεύθυνση IP κι άλλες εξίσου σημαντικές πληροφορίες.

Συγκεκριμένα, οι ηλεκτρονικές σας δραστηριότητες είναι εμφανείς:

  • Στον πάροχο των υπηρεσιών σας
  • Στον προϊστάμενό σας
  • Στις ιστοσελίδες που επισκέπτεστε

Προσοχή! Να θυμάστε ότι:

  • Υπάρχει η πιθανότητα στον υπολογιστή σας να εγκατασταθεί ένα λογισμικό κατασκοπείας, το οποίο να βλέπει ακριβώς τι κάνετε.
  • Παρά την διαγραφή των cookies σας στο τέλος κάθε περιόδου σύνδεσης, οι διαφημιζόμενοι ακόμα έχουν πολύ στοχευμένα μέσα για να σας εντοπίζουν!
  • Τέλος, έχετε υπόψιν σας πως η λειτουργία ανώνυμης περιήγησης δεν σας προστατεύει από hackers, ιούς και ransomwares που απειλούν τα ηλεκτρονικά σας υπάρχοντα. Γι’ αυτά εξάλλου, φροντίζει η Bitdefender -Κάνετε αυτό που θέλετε, προστατευμένοι!
Back to top Back to top