Κίνδυνοι του Online Gaming στην εφηβεία!

 

Το Online Gaming αποτελεί μία από τις πιο διασκεδαστικές διεξόδους της ρουτίνας. Σε όποιο είδος gamer κι αν ανήκεις RPG, Console ή Casual κλπ. σημασία έχει ότι έχεις ανακαλύψει τον πιο εκτονωτικό τρόπο να ξεφεύγεις από την καθημερινότητα, υποδυόμενος κάποιον άλλον.

Προϋπόθεση για να το διασκεδάζεις πλήρως είναι να διαχωρίζεις την συγκεκριμένη δραστηριότητα από το real life και να παίζεις χωρίς να «καίγεσαι», όπως λένε και όλοι οι gamers. Αν είσαι ενήλικος είναι στο χέρι σου πως θα χειριστείς το θέμα και είσαι υπεύθυνος για τον ενδεχόμενο εθισμό που σου δημιουργηθεί.

 

Online Gaming και έφηβοι

Σχετικά με μικρές ηλικίες όμως (κυρίως εφηβεία) ποιος πρέπει να πάρει την ευθύνη;

Ο λόγος γίνεται για τους γονείς που οφείλουν να καθοδηγήσουν με πλήρη ενημέρωση τα παιδιά τους και όπου κρίνεται απαραίτητο, να επεμβαίνουν εάν διαπιστώσουν προβληματικές συμπεριφορές. Μην ξεχνάτε άλλωστε τα ακραία challenges με θύματα νεαρές ηλικίες που ήθελαν παιδιά να εξαφανίζονται από την οικογένεια τους για πάνω από δύο 24ωρα. Ο απώτερος σκοπός; Να κάνουν έκκληση στα social media οι γονείς και κάπου εκεί τελείωνε το παιχνίδι.

 Αν είστε γονιός και δε θέλετε να βιώσετε μια αντίστοιχη εμπειρία, σας παραθέτουμε παρακάτω τα συμπτώματα που μαρτυρούν τον εθισμό του παιδιού σας στο Online Gaming!

#1. Καταναλώνει υπερβολικό χρόνο, ενέργεια και χρήμα σε activities που σχετίζονται με το Internet.

#2. Σταδιακή απομόνωση από τον κοινωνικό και οικογενειακό του κύκλο.

#3. Ακραία στάση σε σχέση με το φαΐ. Ή τείνει προς την ανορεξία ή προς την παχυσαρκία.

#4. Έντονες τάσεις επιθετικότητας.

#5. Έχει κάνει focus στο Online Gaming, τόσο που παραμελεί βασικές δραστηριότητες (ύπνος, προσωπική υγιεινή κλπ.)

Αν έχετε διαπιστώσει κάποιο από τα προαναφερθέντα χαρακτηριστικά (ακόμα και σε μικρό βαθμό), ήρθε η στιγμή να πάρετε το θέμα σοβαρά και προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες συμμόρφωσης.

 

Εμπιστευτείτε το Family Pack 2018 της Bitdefender και επωφεληθείτε τα μοναδικά προνόμια Parental Control που σας παρέχει. Ανακαλύψτε εδώ τα δυναμικά χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες του.

 

 

 

 

Back to top Back to top