Καμία σαφήνεια στις πολιτικές απόρρητουπεριεχομένου στο Facebook! | Bitdefender

Καμία σαφήνεια στις πολιτικές απόρρητουπεριεχομένου στο Facebook!

Σύμφωνα με δημοσιεύματα της εφημερίδας Guardian, οι εργαζόμενοι του Facebook ισχυρίζονται πως δεν έχουν σαφείς οδηγίες από την εταιρεία για το ποιες αναρτήσεις πρέπει να λογοκρίνονται και ποιες όχι.

Μελετώντας προσεκτικά τα guidelines του Facebook, τα σχετικά με την καταλληλότητα των αναρτήσεων – συμπεριλαμβανομένων των Facebook Live που αφορούν στην κακοποίηση παιδιών ή ζώων, στην πορνογραφία, σε θέματα πολέμου και τρομοκρατίας, σε περιπτώσεις ρητορικής μίσους και πολλά άλλα- παρατηρούνται αντιφατικές οδηγίες και ασάφειες, οι οποίες προκαλούν μεγάλη «σύγχυση» στους διαχειριστές του, που όπως αναφέρουν, διαθέτουν μόλις 10 δευτερόλεπτα για να αποφασίσουν αν μία ανάρτηση πρέπει να παραμείνει ή όχι δημοσιευμένη.

Η Μόνικα Μπίκερτ, ως επικεφαλής της παγκόσμιας πολιτικής του Facebook, προχώρησε στις εξής δηλώσεις:

«Εργαζόμαστε σκληρά ώστε να κάνουμε το Facebook όσο το δυνατόν πιο ασφαλές, ενώ παράλληλα κύριο μέλημά μας είναι η ελευθερία του λόγου. Αυτό απαιτεί πολλή σκέψη για την απάντηση λεπτομερών και δύσκολων ερωτήσεων και η σωστή τοποθέτηση είναι κάτι που λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη μας».

Θα πρέπει να αναφερθούν βέβαια οι προσπάθειες από τη μεριά της εταιρείας για τον έλεγχο της κατάστασης. Το Facebook το τελευταίο διάστημα φαίνεται πως έχει προχωρήσει σε περίπου 3000 προσλήψεις για θέσεις που αφορούν αποκλειστικά τον έλεγχο του περιεχομένου. Ακόμα, εκτός των υπαλλήλων, γνωστοί είναι και οι αλγόριθμοι που χρησιμοποιεί το κοινωνικό δίκτυο για να εξετάζει αυτόματα τις δημοσιεύσεις που έχουν δεχθεί reports.

Μια αντίθετη ανάγνωση που αξίζει να σημειωθεί, αναφέρει πως δεν είναι λίγες οι φορές που δημοσιεύσεις στο Facebook με ακατάλληλο περιεχόμενο έχουν αποτελέσει αρωγό στο έργο της αστυνομίας ως προς τον εντοπισμό υπόπτων.

Την ίδια στιγμή, εκπρόσωποι του κοινωνικού δικτύου δηλώνουν πως συμβάλλουν τα μέγιστα για τον ανεξάρτητο έλεγχο των αναρτήσεων κάθε είδους καθώς και την επιβολή προστίμων σε περιπτώσεις που τίθενται σε κίνδυνο παιδιά και έφηβοι!

Για τον έλεγχο και την προστασία της πλοήγησής σας σε όλα ανεξαιρέτως τα κοινωνικά δίκτυα, εμπιστευτείτε το Bitdefender!

Back to top Back to top