Καλοκαιρινές Εκπτώσεις 2018: πως θα αποφύγετε τις παγίδες στο Internet

Με αφορμή τις καλοκαιρινές εκπτώσεις που ξεκίνησαν ήδη την Δευτέρα της τρέχουσας εβδομάδας, δραττόμαστε της ευκαιρίας να αναπτύξουμε ένα αρκετά σημαντικό θέμα: τις παγίδες στις online προσφορές!

–          Πόσο πιθανό είναι να πέσω θύμα hacking κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών εκπτώσεων;

Είναι πολύ πιθανό  να πέσει κάποιος θύμα σε περίπτωση που είναι απρόσεχτος και έχει αμελήσει να προμηθευτεί ένα αξιόπιστο antivirus από το ξεκίνημα λειτουργίας του συστήματος του.

–          Πρακτικά, τι μπορεί να πάθει το σύστημά μου;

Σε άλλα ελληνικά, υπάρχουν πολλές και μάλιστα καλοστημένες απάτες, ικανές να σου δεσμεύσουν τα προσωπικά σου δεδομένα και να σε απειλήσουν για τη διαρροή τους. Το άλλο σενάριο είναι να δεσμευτεί -εν αγνοία του χρήστη- το ποσό που κατέβαλε για την online αγορά που θεωρεί ότι πραγματοποίησε επιτυχώς. Και απλά, δεν παραλαμβάνει ποτέ το προϊόν με την super προσφορά το οποίο πλήρωσε.   

–          Τι πρέπει να κάνω προκειμένου να έχω safe εμπειρία;

 1)      Σε περίπτωση που λάβετε email από άγνωστο αποστολέα, αναφέροντάς σας ότι πουλάει προϊόντα με έκπτωση, μην ανοίξετε κανένα από τα links που εμπεριέχονται στο body.

Ιδανικό σενάριο θα ήταν να μην ανοίξετε καν το email, αλλά ακόμα και που θα το αντιληφθείτε ετεροχρονισμένα, απλώς  μαρκάρετέ το ως spam.

 2)      Αν είστε αποφασισμένοι για την αγορά που θέλετε να κάνετε και πλέον έχετε φτάσει σε στάδιο συμπλήρωσης φόρμας για τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας….stop!

Κοιτάξτε αμέσως -το γνωστό και μη εξαιρετέο- “https”! Υπάρχει; -Προχωράς σε αγορά γιατί πρόκειται για αξιόπιστο site! Δεν υπάρχει; -Φεύγεις αμέσως!

 3)      Επιλέξτε ένα αξιόπιστο antivirus. Σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα ένα από τα τα πακέτα προστασίας Bitdefender

 Γιατί να εμπιστευτείς τα πακέτα προστασίας Bitdefender;

Τα πακέτα προστασίας Bitdefender  σου παρέχουν πλήρη και αποτελεσματική ασφάλεια για όλες τις συσκευές σου.

Επιπλέον, όλα μας τα πακέτα περιλαμβάνουν το εξαιρετικό προνόμιο του Safepay.

Safepay είναι ουσιαστικά ένα προστατευμένο πρόγραμμα περιήγησης που εξασφαλίζει την διατήρηση της ιδιωτικής και ασφαλούς ηλεκτρονικής τραπεζικής συναλλαγής όπως και σε οποιοδήποτε είδος ηλεκτρονικής συναλλαγής.

Antiphishing

Το Bitdefender εντοπίζει και μπλοκάρει ιστοσελίδες που ισχυρίζονται ότι είναι αξιόπιστες από το να κλέψουν οικονομικά δεδομένα όπως κωδικούς πρόσβασης ή αριθμούς πιστωτικών καρτών.

Διαχείριση Κωδικών

Εξασφαλίστε τους κωδικούς πρόσβασής σας, τις πληροφορίες των πιστωτικών καρτών και άλλα ευαίσθητα δεδομένα σε ένα ψηφιακό θησαυροφυλάκιο για εύκολη πρόσβαση.

Ασφαλή περιήγηση

Μάθετε αν τα αποτελέσματα αναζήτησης είναι ασφαλή για την πρόσβαση σας πριν πραγματικά να κάνετε κλικ σε ένα σύνδεσμο. Το BitdefenderTotalSecurity 2018 επίσης μπλοκάρει κάθε γνωστό μολυσμένο σύνδεσμο.

 

Back to top Back to top