Οι κωδικοί πρόσβασης είναι οι φύλακες του απορρήτου σας. Όσο μεγαλύτεροι, τόσο πιο ισχυροί!

Ο μήνας ευαισθητοποίησης για την κυβερνοασφάλεια είναι εδώ, και τρέχουμε μια νέα διασκεδαστική καμπάνια για όλους όσους μας ακολουθούν!

Σε αυτή τη καμπάνια τεσσάρων μερών, ζητήσαμε βοήθεια από τεχνολογικά έμπειρους χαρακτήρες, για να μας διδάξουν σημαντικές συμβουλές ασφαλείας κατά την πλοήγηση στο διαδίκτυο.

Για την έναρξη του πρώτου μέρους, καλωσορίζουμε θερμά το Password Dachshund!

Οι αδύναμοι κωδικοί πρόσβασης είναι το κυριότερο σημείο εισόδου στις περισσότερες κυβερνοεπιθέσεις.

Μια νέα έρευνα της Βitdefender δείχνει ότι:

  • 1στους5χρήστεςανακυκλώνουνένανμόνο κωδικό πρόσβασης σε όλους τους διαδικτυακούς λογαριασμούς τους.
  • ¼ των χρηστών του διαδικτύου χρησιμοποιεί απλούς κωδικούς πρόσβασης (Qwerty, κωδικούς με μικρές παραλλαγές) για τους διαδικτυακούς λογαριασμούς τους.

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της Microsoft, 1 στους 10 ανθρώπους επαναχρησιμοποιεί τους ίδιους κωδικούς πρόσβασης σε διάφορους ιστότοπους. Ακόμα, το 40% δηλώνει ότι έχει χρησιμοποιήσει μια φόρμουλα για τους κωδικούς πρόσβασης, όπως το Φθινόπωρο2021, που μετατρέπεται τελικά σε Χειμώνας2021 ή Άνοιξη2022.

Ο Dachshund διαβάζει τακτικά τις ειδήσεις. Αποφάσισε λοιπόν να κάνει κάποιες συστάσεις για να περιορίσει αυτές τις τάσεις. Η συμβουλή του:

Όταν δημιουργείτε έναν νέο λογαριασμό ή αλλάζετε έναν παλιό κωδικό πρόσβασης:

  • Φροντίστε να έχετε τουλάχιστον 8 χαρακτήρες,
  • Μην χρησιμοποιείτε κάτι πολύ προβλέψιμο (όπως όνομα ή ημερομηνία γέννησης),
  • Χρησιμοποιήστε κεφαλαία και πεζά γράμματα,
  • Προσθέστε μερικούς ειδικούς χαρακτήρες ($%&*#).

Αυτό καθιστά δύσκολο για τους χάκερ να το μαντέψουν – ακόμη και αν έχουν μεγάλη υπολογιστική ισχύ στα χέρια τους.
Εν ολίγοις κάντε τον κωδικό πρόσβασής μακρύ και μοναδικό στο είδος του. Ακριβώς όπως εγώ (χεχε…!). Προχωρήστε και χρησιμοποιήστε επίσης έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης! Με αυτόν τον τρόπο δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε για το αν θα θυμάστε κάτι πολύ περίπλοκο”.

Ο κωδικός Dachshund έχει δίκιο. Για τη διασφάλιση της ασφαλούς διαδικτυακής σας personas από αδιάκριτα βλέμματα, το πρώτο βήμα είναι η χρήση μεγάλων, μοναδικών κωδικών πρόσβασης.  Χρησιμοποιώντας έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης, μπορείτε να έχετε σύνθετους, μοναδικούς κωδικούς για κάθε λογαριασμό, χωρίς να χρειάζεται να τους θυμάστε όλους.

Ευχαριστούμε το Password Dachshund για τη βοήθειά του στην προσέγγιση του κοινού μας με αυτές τις πολύτιμες συμβουλές ασφαλείας.

Με τη σειρά μας, σας ενθαρρύνουμε να επιλέξετε  το πακέτο Total Security για την καλύτερη δυνατή προστασία όλων των συσκευών σας.  Με τη δυνατότητα λειτουργίας Password Manager αποθηκεύετε τους κωδικούς σας  σε ένα ασφαλές ψηφιακό θησαυροφυλάκιο, με εύκολη πρόσβαση για όποτε τους χρειάζεστε.  Μπορείτε να κατεβάστε την δωρεάν 30 ημερών δοκιμαστική έκδοση!

Back to top Back to top