Τα iPhone θα αντικαταστήσουν τα διαβατήρια και τις άδειες οδήγησης

Η Apple εργάζεται σκληρά για να κάνει το iPhone το μοναδικό πράγμα που πρέπει να χρειάζονται οι άνθρωποι όταν είναι έξω. Η εταιρεία έχει εξαλείψει με επιτυχία την ανάγκη μεταφοράς αντικειμένων όπως ημερολόγιο, φορητό υπολογιστή, κάρτα ασφάλισης αυτοκινήτου, πιστωτική κάρτα κ.λπ. Επίσης, πρόσφατα ανακοίνωσαν σχέδια για να βοηθήσουν την ανθρωπότητα να απαλλαγεί από την ανάγκη για κλειδιά αυτοκινήτου. Ωστόσο, τα iPhone δεν έχουν ακόμη μπορέσει να χρησιμοποιηθούν ως επίσημο I.D. όπως διαβατήριο ή άδεια οδήγησης.

Η προσθήκη ενός αεροπορικού εισιτηρίου στο iPhone wallet σας ήταν δυνατή εδώ και χρόνια, αλλά οι ταξιδιώτες πρέπει ακόμη να φέρουν μια φυσική μορφή αναγνώρισης όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό. Πολλοί είπαν ότι εάν τα iPhone μπορούν να διαβάσουν το διαβατήριό σας, θα μπορούν επίσης να το αντικαταστήσουν.

Ωστόσο, η Apple Insider επεσήμανε ότι, αργότερα, τα iPhone ενδέχεται να αναβαθμιστούν με τεχνολογία αρκετά καλή ώστε να επιτρέπεται στους χρήστες να το χρησιμοποιούν ως μορφή ταυτοποίησης, όπως κάρτα βιβλιοθήκης, κωδικός διαβατηρίου, διαβατήριο και άλλα φυσικά έγγραφα που χρησιμοποιούνται για επαλήθευση.

Σύμφωνα με το Apple Insider, «βάσει αυτής της πρότασης, μια συσκευή όπως ένα iPhone θα μπορούσε να μεταδώσει με ασφάλεια κάποια μορφή I.D. Εάν ο κάτοχος της συσκευής έχει ήδη επαληθευτεί, ας πούμε από τους βιομετρικούς αισθητήρες στο Apple Watch, ότι επαληθεύει το I.D. στέλνεται». Η Apple ήταν πρόθυμη να αναπτύξει τέτοια τεχνολογία εδώ και χρόνια, αλλά πάντα γνώριζαν ότι για να είναι νόμιμη η ταυτότητα, πρέπει κατά κάποιο τρόπο να επικυρωθεί από την κυβέρνηση.

Σε ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε το 2019, η Computer World τόνισε ότι «ένα ανώτερο μέλος της τρέχουσας κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου αποκάλυψε ότι η Apple θα επιτρέψει στα iPhone να σαρώσουν με επιτυχία τα τσιπ RFID που χρησιμοποιούνται στα βιομετρικά διαβατήρια του Ηνωμένου Βασιλείου για να βοηθήσουν την E.U. υπήκοοι που αναζητούν διαμονή στο Brexit Britain».  Έτσι, η αντικατάσταση των διαβατηρίων με iPhone ενδέχεται να συμβεί νωρίτερα.

Η απαλλαγή από τα διαβατήρια αποτελεί ένα από τα όνειρα της Apple εδώ και πολλά χρόνια, οπότε είναι συναρπαστικό το γεγονός ότι ο τεχνολογικός γίγαντας συνεχίζει να εργάζεται ενεργά για την ανάπτυξη της τεχνολογίας. Τα smartphone είναι ήδη ένα τεράστιο κομμάτι της ζωής των ανθρώπων και δυστυχώς αυτές οι συσκευές στοχεύονται πολύ συχνά από χάκερ. Γνωρίζοντας ότι η κινητή συσκευή σας θα είναι το διαβατήριό σας μια μέρα είναι τόσο συναρπαστικό όσο είναι τρομακτικό. Η κατοχή κινητών συσκευών εξοπλισμένων με την τελευταία ασφάλεια λογισμικού προστασίας από ιούς θα είναι εξίσου σημαντική στο μέλλον, όπως είναι πολύ σημαντικό αυτήν τη στιγμή.

Back to top Back to top