Χακάρισμα Instagram: Τι πρέπει να κάνετε

Το Instagram, είναι μία δωρεάν εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης, μέσω της οποίας διαμοιράζονται φωτογραφίες και βίντεο. Τα τελευταία χρόνια, έχει αποκτήσει τεράστια δημοτικότητα και είναι από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές παγκοσμίως. Σήμερα, το Instagram, μετράει πάνω από 2 δισ. ενεργούς μηνιαίους χρήστες, με τουλάχιστον 500 εκατομμύρια καθημερινούς ενεργούς χρήστες.

Όμως, όπως κάθε εφαρμογή, έτσι και το Instagram, μπορεί να παραβιαστεί από hackers, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να κλέψουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα. Σύμφωνα μάλιστα με έρευνες, το 2020, το χακάρισμα του Instagram ανερχόταν περίπου στο 20% του συνόλου των χρηστών του.

Τι πρέπει να κάνετε εάν χακαριστεί ο δικός σας λογαριασμός;

Εάν χακαριστεί ο λογαριασμός σας στο Instagram, υπάρχουν κάποια βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε, για να τον ανακτήσετε. Επομένως, καλό είναι να τα γνωρίζετε προτού σας συμβεί, για να ξέρετε πως θα το αντιμετωπίσετε άμεσα.

1ο ΒΗΜΑ: Ενημερώστε τους φίλους σας

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνετε, είναι η ενημέρωση των φίλων σας για το χακάρισμα του Instagram σας. Οι hackers, είναι πολύ πιθανόν, να στείλουν κακόβουλα μηνύματα/links, με σκοπό να βλάψουν τους λογαριασμούς των φίλων σας. Ενημερώστε τους λοιπόν, να μην ανοίξουν οποιοδήποτε μήνυμα ή link λάβουν από το δικό σας λογαριασμό.

2ο ΒΗΜΑ: Ελέγξτε το email σας

Αμέσως μετά, μπείτε στην εφαρμογή του email και ελέγξετε τα email σας. Έχετε υπόψη να ελέγξετε το email εκείνο, με το οποίο έχετε συνδεθεί στο Instagram. Εάν οι hackers άλλαξαν τον κωδικό σας στο Instagram, αυτή η αλλαγή θα φανεί και σε αυτό το email. Επομένως, αναζητήστε ένα τέτοιο email από το Instagram στα εισερχόμενα μηνύματά σας. Πιο συγκεκριμένα, το email θα γράφει ότι η διεύθυνση email σας έχει αλλάξει. Από κάτω θα υπάρχει μια ερώτηση, σχετικά με το αν εσείς πραγματοποιήσατε την αλλαγή αυτή. Σε εκείνο το σημείο, πατήστε το ‘’όχι/δεν ήμουν εγώ’’. Αμέσως, θα μεταφερθείτε σε μία σελίδα, προκειμένου να ξεκινήσετε τη διαδικασία ανάκτησης του λογαριασμού σας.

3ο ΒΗΜΑ: Κάντε ανάκτηση του λογαριασμού σας

Εάν δε δουλέψει το παραπάνω βήμα, προσπαθήστε να ανακτήσετε το λογαριασμό σας, μέσω της εφαρμογής του Instagram. Πατήστε την επιλογή ‘’ξέχασα τον κωδικό μου’’, που εμφανίζεται κάτω από τα στοιχεία της σύνδεσης. Θα μεταφερθείτε σε μία σελίδα, όπου θα σας ζητηθεί να πληκτρολογήσετε το email σας, ώστε γίνει η επαναφορά του κωδικού. Στη συνέχεια, θα χρειαστεί να κάνετε ταυτοποίηση είτε μέσω email, είτε μέσω sms στο κινητό σας. Πληκτρολογήστε στο Instagram τον κωδικό που θα σας σταλεί. Θα μεταφερθείτε αυτόματα σε μια σελίδα, όπου θα σας ζητηθεί να ορίσετε το νέο κωδικό σας.

4ο ΒΗΜΑ: Αναφέρετε το Instagram

Εάν δε δουλέψουν τα παραπάνω, το Instagram προτείνει να αναφέρετε το λογαριασμό σας. Με την αναφορά του λογαριασμού, θα σας δοθούν κάποιες οδηγίες, για να αποκτήσετε ξανά πρόσβαση στο λογαριασμό σας.

Χακάρισμα Instagram: Τι πρέπει να κάνετε για να μη σας συμβεί

Υπάρχουν κάποια πράγματα, που αν τα κάνετε, μειώνετε σε πολύ μεγάλο βαθμό, τις πιθανότητες να χακαριστεί το Instagram σας.

·         Σημειώστε το email σας και τον κωδικό του, ώστε να μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτό οποιαδήποτε στιγμή.

·         Ενεργοποιήστε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων.

·         Προσθέστε και ένα δεύτερο email ή έμπιστες επαφές, για να σας βοηθήσουν να ανακτήσετε το λογαριασμό σας, εάν χρειαστεί.

·         Φροντίστε να έχετε ένα καλό antivirus.

Το Total Security της Bitdefender, είναι ένα multidevice πρόγραμμα με εύκολη εγκατάσταση, παρέχοντάς σας πλήρη προστασία των συσκευών και των δεδομένων σας έναντι όλων των απειλών. Κατεβάστε την δωρεάν 30 ημερών δοκιμαστική έκδοση.

Back to top Back to top