Ηλεκτρονικές αγορές! Που να εστιάσετε την προσοχή σας.

Ηλεκτρονικές αγορές! Που να εστιάσετε την προσοχή σας.

Αυξάνεται ολοένα και περισσότερο το πλήθος των ηλεκτρονικών αγορών που πραγματοποιείτε και είναι λογικό, εφόσον είναι ευρέως γνωστά και αντιληπτά τα οφέλη αυτής της online δραστηριότητας. Έχετε αναρωτηθεί όμως πόσοι κίνδυνοι εγκυμονούν πίσω από αυτήν την φαινομενικά αθώα συνήθεια;

Μην ξεχνάτε ότι το πιο αγαπημένο και ενδιαφέρον περιβάλλον των hackers είναι αυτό που πραγματοποιούνται ενέργειες προς διακίνηση προϊόντων και μεταφορές χρηματικών ποσών, προσπαθώντας να αποκομίσουν οφέλη με απρεπές, παράνομο και εφευρετικό τρόπο.

H Bitdefender σας συγκέντρωσε 8 συμβουλές, τις οποίες καλό είναι να ακολουθήσετε προκειμένου να εξασφαλίσετε μια ασφαλή digital εμπειρία.

#1. Προτού ξεκινήσετε το online shopping, βεβαιωθείτε ότι η συσκευή σας είναι ασφαλής. Ελέγξετε αν όντως  ο browser σας είναι ενημερωμένος, πραγματοποιήστε  τα updates που απαιτούνται στο λειτουργικό σας σύστημα και βεβαιωθείτε ότι έχετε επαρκή προστασία από κακόβουλο λογισμικό που μπορεί να εισβάλλει.

#2. Όσον αφορά τα sites  που θέλετε να αγοράσετε, αναζητήστε τα reviews πελατών, θα σας βοηθήσουν να αντιληφθείτε την ποιότητα του προϊόντος/ υπηρεσίας που σας ενδιαφέρει.

#3. Χρησιμοποιήστε διαφορετικό password για κάθε ιστοσελίδα.

#4. Πραγματοποιήστε την αγορά σας από ασφαλή δίκτυα, προτιμώντας το οικιακό από το δημόσιο δίκτυο. Επιπλέον, θυμηθείτε να αλλάζετε συχνά κωδικό πρόσβασης του modem σας.

#5. Επιλέξτε να κάνετε την αγορά σας μέσω υπολογιστή και όχι μέσω mobile ή tablet. Επίσης, πρέπει η διεύθυνση της ιστοσελίδας να ξεκινάει με “https” ή “shttp” (και όχι “http”) έτσι ώστε να βεβαιωθείτε ότι η εκάστοτε σελίδα χρησιμοποιεί πρωτόκολλο SSL.

#6. Κάντε χρήση πιστωτικής κάρτας αντί για χρεωστική.

#7. Δείξτε μεγάλη προσοχή σε έρευνες που υπόσχονται εύκολα κέρδη, καλό είναι να τις αγνοείτε εξ αρχής. Η πλειονότητα αυτών είναι απάτη, όπου αποσκοπεί στο να γίνει επίθεση κακόβουλου λογισμικού στην συσκευή σας.

#8. Να είστε προσεκτικοί σχετικά με το πόσες πληροφορίες δίνετε. Για παράδειγμα αν συμπληρώνετε φόρμα επικοινωνίας και στοιχείων μιας σελίδας με ρούχα και ξαφνικά παρεμβληθεί ένα pop up message το οποίο σας ζητήσει αριθμό κοινωνικής ασφάλισης, πρέπει να κλείσετε επιτόπου τη συναλλαγή.

 

 

Back to top Back to top