Δεν έχετε κάποιο είδος στο καλάθι σας.


Η βόρεια Κορέα κατηγορείται για επίθεση στον κυβερνοχώρο της Pfizer
Δημοσιεύτηκε στις από forthright
Στην φαρμακευτική εταιρεία Pfizer σημειώθηκε μια νέα επίθεση στον κυβερνοχώρο της, πιθανότατα με σκοπό να κλέψουν πληροφορίες σχετικά με το εμβόλιο του Covid-19. Σύμφωνα με την υπηρεσία πληροφορίων της Νότιας Κορέας, η επίθεση πραγματοποιήθηκε από κρατικούς παράγοντες της Βόρειας Κορέας.
Η Pfizer ήταν μία μεταξύ αρκετών οργανώσεων που χακαρίστηκαν πρόσφατα, καθώς υπήρχαν προσπάθειες για να κλέψουν την τεχνολογία θεραπείας και το εμβόλιο Covid-19 κατά τη διάρκεια των κυβερνοεπιθέσεων. Όλα αυτά τα αποκάλυψε αντιπολιτευόμενο μέλος της Εθνοσυνέλευσης, ο Ha Tae-keung, ο οποίος δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για το πότε πραγματοποιήθηκαν οι κυβερνοεπιθέσεις ή αν ήταν ή όχι επιτυχείς.
Δεν έχουν αναφερθεί κρούσματα στην Βόρεια Κορέα, αν και τα σύνορα της παραμένουν κλειστά λόγω της φύσης του καθεστώτος της, αλλά και μιας εθνικής προσπάθειας για καραντίνα.
Μέσω του προγράμματος Covax, η χώρα θα λάβει δύο εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου αργότερα μέσα στο χρόνο.
Εάν οι πληροφορίες που έχει συλλέξει η Νότια Κορέα είναι αληθείς, τότε η κυβερνοεπίθεση στην Pfizer είναι η τελευταία από μια σειρά κυβερνοεπιθέσεων στον κυβερνοχώρο από την Βόρεια Κορέα εναντίον οργανώσεων σχετικών με τη θεραπεία και τα εμβόλια κατά του Covid-19.
Πιο συγκεκριμένα, οι επιθέσεις αυτές έχουν ξεκινήσει πριν καιρό και περιλαμβάνουν ψεύτικες σελίδες οι οποίες εξαπατούν τους χρήστες που εργάζονται στους οργανισμούς ώστε να τους κλέψουν τους κωδικούς πρόσβασης.