Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (SID) 2020

Κάθε χρόνο στις 11 Φεβρουαρίου διοργανώνεται η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου με την χορηγία της κομισιόν, με απώτερο σκοπό να εδραιώσει την κυβερνοασφάλεια και να προωθήσει την σωστή και ασφαλής λειτουργία του internet.

Σε κάθε συγκέντρωση, χιλιάδες άνθρωποι του κλάδου της κυβερνοασφάλειας και μη, βρίσκονται όλοι μαζί για να μοιραστούν νέες ιδέες, ανησυχίες και άλλα θέματα που αφορούν το διαδίκτυο και την ασφάλεια μας κατά την διάρκεια της χρήσης του.

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου θέλει να προσελκύσει κυρίως παιδιά και εφήβους, γονείς και εκπαιδευτικούς, με σκοπό την εκπαίδευση τους σε θέματα κυβερνοασφαλείας, phishing, social engineering, αλλά και για να τους διδάξουν πως να ξεχωρίζουν έναν “κυνηγό”.

Το moto της φετινής χρονιάς είναι “Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο”, και σκοπός του είναι να ενώσει όλους τους ανθρώπους με έναν κοινό στόχο, την καλύτερη και ασφαλέστερη χρήση του internet.

Μπορείτε να συμμετέχετε στην Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διαδραματίζοντας έναν δικό σας ρόλο, όπως:

  • Παιδιά και έφηβοι μπορούν να κάνουν την αρχή ενός καλύτερου αύριο, με το να γίνουν ευγενικοί και να συνομιλούν στους άλλους χρήστες με σεβασμό.
  • Γονείς μπορούν να διδαχθούν για  τα θέματα κυβερνοασφαλείας και να μάθουν πως να προφυλάσσουν τα παιδιά τους από εγκληματίες ή “κυνηγούς”.
  • Εκπαιδευτικοί μπορούν μα μάθουν τις δυνατότητες της τεχνολογίας και να βοηθήσουν τους μαθητές να μάθουν το ψηφιακό κόσμο και πως μπορούν να βρίσκουν τις πληροφορίες που θέλουν.

Το κάθε μέλος της κοινωνίας μας, έχει μία ευθύνη απέναντι στο διαδίκτυο και στους ανθρώπους που περιβάλλεται. Όλοι μας μπορούμε να είμαστε ευγενικοί και να σεβόμαστε τους άλλους χρήστες, χωρίς να χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο αρνητικά και ο κάθε άνθρωπος παίζει ένα σημαντικό ρόλο στην κοινωνία.

Ο μόνος τρόπος για να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε ένα διαδίκτυο ασφαλές και με σεβασμό προς όλους τους χρήστες είναι μόνο εάν μπορέσουμε εμείς οι ίδιοι να κατανοήσουμε κάποια βασικά πράγματα.

Λάβετε μέρος στην Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου και ενημερωθείτε για τα πάντα σχετικά με την χρήστη του διαδικτύου και την κυβερνοασφάλεια.

Δείτε όλα τα προιοντα κυβερνοασφαλείας παρακάτω

free_trialcompareonline_agora

Back to top Back to top