Hack Wars | Οι πιο διαβόητες hacking ομάδες του 21ου αιώνα

Με την άνοδο των ηλεκτρονικών υπολογιστών και την συνεχώς εξελισσόμενη τεχνολογία, οι χάκερς έχουν αποκτήσει μία δυνατή παρουσία στην σύγχρονη κοινωνία.

Οι πρώτοι χάκερς πρωτοεμφανίστηκαν στο MIT το 1969, όμως τότε ο σκοπός τους ήταν να ενισχύσουν τα λογισμικά και τα συστήματα ασφαλείας.

Μετά από εκείνη την εποχή οι χάκερ εξελίχθηκαν και έγινα πραγματικά κακόβουλοι. Από το χακάρισμα των πολύ μεγάλων εταιρειών για κλέψουν εκατομμύρια δολάρια και να αποκαλύψουν μυστικά κυβερνητικά αρχεία.

Παρακάτω θα δείτε τις πιο διαβόητες hacking ομάδες του 21ου αιώνα:

 

Lizard Squad – Ενεργή

Η Lizard Squad πρωτοεμφανίστηκε το 2014, αλλά δεν έκανε πολλά πράγματα. Περισσότερα χάκαρε τον gaming τομέα, όπως είναι το League of Legends και το PlayStation.

Η ομάδα έχει πει ότι ευθύνεται για κάποια χακαρίσματα στην Facebook, παρόλο που η εταιρεία τα έχει αρνηθεί όλα.

Μερικά μέλη της ομάδας έχουν συλληφθεί, όμως αυτό δεν τους έχει σταματήσει.

 

Carbanak – Ενεργή

Δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες για αυτήν την ομάδα, αλλά γνωρίζουμε πως ξεκίνησε το 2013 και είναι μία από τις επιτυχημένες. Αυτή η ομάδα έχει καταφέρει να κλέψει πάω από 1 δις. Δολάρια από πολλές τράπεζες του κόσμου, αλλά συλλήφθηκε από τις αρχές το 2018. Σύμφωνα με μία έρευνα της Bitdefender, η ομάδα λειτουργεί κανονικά και χωρίς τα υψηλόβαθμα στελέχη της ομάδας που βρίσκονται στην φυλακή αυτή τη στιγμή.

 

Syrian Electronic Army – Ενεργή

Η ομάδα με το όνομα Syrian Electronic Army ξεκίνησε το 2011 με την υποστήριξη του Assad. Οι χάκερς στόχευαν συνήθως Αμερικανικά media και σελίδα κοινωνικών μέσων. Μερικά από τα θύματα της ήταν η Washington Post και η New York Times. Μία πολύ γνωστή επίθεση τους ήταν όταν χάκαραν το news feed του Twitter και ανέβασαν ότι ο Λευκός Οίκος δέχεται επίθεση. 

 

Lazarus – Ενεργή

Η Lazarus είναι μία ομάδα που φήμες λένε ότι διοικείται από την Βόρεια Κορέα. Η ομάδα αυτή ξεκίνησε το 2009 και μέχρι τώρα έχει καταφέρει να χακάρει την Sony και να κλέψει 471 εκατομμύρια δολάρια από διαφορετικά cryptocurrency exchanges. Επίσης, είναι η υπεύθυνη για την δημιουργία του ransomware Wannacry.

 

Equation – Ενεργή

Η Equation είναι μία ομάδα που σίγουρα δεν ξέρατε μέχρι πριν από κάποιο διάστημα και την γνωρίζετε τώρα είναι λόγω μερικών λαθών που έκανα τα τελευταία χρόνια. Η ομάδα αυτή στοχεύει χώρες οι οποίες υποτίθεται ότι είναι οι εχθροί της Αμερικής, όπως είναι η Ρωσία και το Ιράν. Παρόλο που δεν υπάρχουν αποκαλυπτικά στοιχεία, κάποια από αυτά υποδεικνύουν πως από πίσω κρύβεται η NSA.

 

Anonymous – Ανενεργή

Ίσως η πιο διάσημη hacking ομάδα που έχουμε δει ποτέ. Αυτοί οι άνθρωπο με τις μάσκες του Guy Fawkes ξεκινήσανε από το 4chan στις αρχές του 2000. Οι Anonymous ευθύνονται για ένα σωρό επιθέσεις, όπως:

– Στην Wall Street
– Στον ISIS
– Στην Καναδική Κυβέρνηση

και γενικότερα πολλά ακόμη.

 

Special Ομάδα: Legion of Doom – Ανενεργή

Αυτή η θρυλική ομάδα δεν είναι ενεργή πλέον, αλλά λειτουργούσε πάρα πολύ την δεκαετία του ’80 με 2000, καθώς έχει χαρακτηριστεί ως η μία με την μεγαλύτερη επιρροή. Η ομάδα αυτή ξεκίνησε ένα πόλεμο με μία άλλη ομάδα με το όνομα Masters of Deception και έτσι δημιουργήθηκε  ο “The Great Hacker War”.

Δείτε επίσης τα πακέτα της Bitdefender παρακάτω

free_trialcompareonline_agora

Back to top Back to top