Τα βασικά βήματα του Hacking

Καθώς ο χάκερ ανήκει στους πιο εξειδικευμένους κλάδους πληροφορικής, απαιτεί ευρεία γνώση των τεχνολογιών και των τεχνικών πληροφορικής. Για να γίνεις πραγματικά ένας μεγάλος χάκερ, θα πρέπει να κατέχεις πολλές διαφορετικές δεξιότητες. Μην τρομάζετε από αυτά που χρειάζονται, καθώς έχετε και την βοήθεια των έτοιμων tools.

 

Οι Βασικές Δεξιότητες

Αυτά είναι τα βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε προτού ξεκινήσετε. Χωρίς τις βασικές γνώσεις, δεν θα μπορέσετε να πάτε στα πιο advanced πράγματα.

 

Βασικές γνώσεις υπολογιστών

Πιθανότατα δεν είναι αυτονόητο ότι για να γίνετε χάκερ χρειάζεστε απλώς βασικές γνώσεις πληροφορικής. Αυτές οι γνώσεις υπερβαίνουν την απλή δημιουργία ενός εγγράφου στο Word ή περιήγησης στο διαδίκτυο. Πρέπει να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη γραμμή εντολών στα Windows (CMD), να επεξεργαστείτε το μητρώο και να ρυθμίσετε τις παραμέτρους δικτύωσης.

Πολλές από αυτές τις βασικές δεξιότητες μπορούν να αποκτηθούν σε ένα βασικό μάθημα πληροφορικής όπως το A+.

 

Διαδικτυακές Δεξιότητες

Θα πρέπει να καταλαβαίνετε τα βασικά των δικτύων, όπως:

–          DHCP

–          NAT

–          Subnetting

–          IPv4

–          IPv6

–          Public v Private IP

–          DNS

–          Routers and switches

–          VLANs

–          OSI model

–          MAC addressing

–          ARP

Διαβάστε σχετικό άρθρο: Hack Wars | Όταν χακάρεις τον χάκερ

 

Δεξιότητες Linux

Είναι πάρα πολύ σημαντικό να αποκτήσετε δεξιότητες Linux για να γίνετε χάκερ. Σχεδόν όλα τα εργαλεία που χρησιμοποιούν οι χάκερ έχουν φτιαχτεί για το Linux, καθώς μας δίνει όλες τις δυνατότητες που δεν μπορούν να προσφέρουν τα Windows.

Διαβάστε σχετικό άρθρο: Γιατί οι χάκερς χρησιμοποιούν το Kali Linux

 

Wireshark ή Tcpdump

Το wireshark είναι ένα από τα ποιο γνωστά sniffing εργαλεία, το οποίο θα σας φανεί πάρα πολύ χρήσιμο στο να αναλύσετε TCP/IP traffic και επιθέσεις.

 

Virtual Machine

Θα πρέπει να έχετε κάποιο workstation τύπου Virtual Machine, με σκοπό να κάνετε τα πειράματα σας χωρίς να φοβάστε ότι μπορεί να πάθει κάτι το λειτουργικό σας σύστημα.

 

Ασύρματες τεχνολογίες

Για να μπορέσετε να χακάρετε ασύρματα, θα πρέπει πρώτα να κατανοήσετε πως δουλεύουν. Πράγματα όπως είναι οι αλγόριθμοι κρυπτογράφησης. (WEP, WPA, WPA2) και το WPS. Επομένως, το να καταλάβετε τέτοιου είδους πράγματα, όπως το πρωτόκολλο της σύνδεση, θα σας δώσει μία ολοκληρωμένη εικόνα.

Για να αρχίσετε το ταξίδι σας μπορείτε να διαβάσετε ένα απλό οδηγό για τα πρωτόκολλα.

Back to top Back to top