Γιατί ο υπολογιστής μου είναι αργός;

Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής είναι ένα από τα χρησιμότερα εργαλεία στην ζωή μας, καθώς με αυτόν δουλεύουμε, επικοινωνούμε με άλλους ανθρώπους, βλέπουμε ταινίες ή ακούμε μουσική κ.α.

Αρκετές φορές όμως, ο υπολογιστής μας αργεί υπερβολικά και κολλάει, χωρίς να γνωρίζουμε τι φταίει.

Τις περισσότερες φορές αργεί λόγω ανεπάρκειας χωρητικότητας της μνήμης RAM, ενώ άλλες φορές φταίει κάποιο εξάρτημα του υπολογιστή ή απλά έχουν μαζέψει σκόνη τα ανεμηστηράκια.

Διαβάστε παρακάτω τους λόγους που ο υπολογιστής σας αργεί και πως μπορείτε να αυξήσετε την ταχύτητα του.

Αργεί ο υπολογιστής λόγω προγραμμάτων

Πολλές φορές όταν εγκαταστούμε μια εφαρμογή, αυτόματα ενεργοποιείται στο παρασκήνιο των εργασιών, γεμίζοντας έτσι την μνήμη RAM και κάνοντας τον υπολογιστή σας να καθυστερεί.  

Μπορείτε να προσθέσετε στον υπολογιστή σας μία έξτρα κάρτα RAM της ίδιας συχνότητας για να επιλύσετε το πρόβλημα σας ή να απενεργοποιήσετε κάποιες διεργασίες.

Για να απενεργοποιήσετε τις διεργασίες παρασκηνίου πιέστε ταυτόχρονα τα πλήκτρα Ctrl + Alt + Delete, και επιλέξτε την Διαχείριση Εργασιών.

Εκεί θα δείτε που γράφει Διεργασίες Παρασκηνίου.

Εάν δεν γνωρίζετε ποια εφαρμογή να κλείσετε, καλύτερα να μην πειράξετε τα προγράμματα στο παρασκήνιο ή αλλιώς μπορείτε αγοράσετε το Bitdefender Antivirus Plus 2020 και να απαλλαχθείτε άμεσα από τα άχρηστα αρχεία που κάνουν το υπολογιστή σας να αργεί.

Μήπως ο σκληρός δίσκος κάνει τον υπολογιστή μου να κολλάει ;

Ένας ακόμη λόγος που μπορεί ο υπολογιστής σας να αργεί, είναι ο σκληρός δίσκος που έχει το μηχάνημα σας.

Ανάλογα με τα προγράμματα που δουλεύετε, αλλά και τον όγκο όπως και τον τύπο των αρχείων που έχετε, καλό είναι να επιλέξετε τον κατάλληλο δίσκο για την δουλειά σας.

Οι δίσκοι χωρίζονται σε 3 είδη:

– HDD
– SSD
– Hybrid

Ο HDD ( Hard Drive Disk) είναι ο κλασσικός απλός δίσκος και χρησιμοποιείται συνήθως για απλά αρχεία όπως έγγραφα, εικόνες, βίντεο κλπ., είναι αργός, αλλά οικονομικός και έχει μεγάλη χωρητικότητα.

Ο SSD  (Solid State Drive) είναι ταχύτερος και πιο εξελιγμένοςαπό τον HDDκαι χρησιμεύει για βαριά προγράμματα  και  αρχεία μεγάλου μεγέθους όπως αρχεία της Adobe κ.α.         

Ο Hybrid δίσκος είναι ένα καινούργιο είδος σκληρού δίσκου που χρησιμεύει για όλα τα αρχεία, παντός τύπου, είναι αρκετά οικονομικός και φτάνει σχεδόν την ταχύτητα του SSD.

 

Η υπερθέρμανση μειώνει την ταχύτητα του υπολογιστή

Ένας από τους κύριους παράγοντες καθυστέρησης των διεργασιών ενός υπολογιστή είναι η υπερθέρμανση.

Η υπερθέρμανση οφείλεται κυρίως σε τέσσερις λόγους:

Έχουν μαζέψει σκόνη τα ανεμηστηράκια του υπολογιστή σας.

– Πολλά προγράμματα να τρέχουν ταυτόχρονα.

– Τεχνικό πρόβλημα με κάποιο εξάρτημα του υπολογιστή σας.

– Χαμηλή χωρητικότητα μνήμης RAM

TIP: Εάν έχετε laptop, μην το τοποθετείτε σε μέρος σκονισμένο ή σε μάλλινο ύφασμα διότι οι ανεμιστήρες τραβάνε όλη τη σκόνη και την στέλνουν στο εσωτερικό του υπολογιστή σας.

 

Τα κακόβουλα λογισμικά καθυστερούν τον υπολογιστή

Ένας από τους συχνότερους λόγους που αργεί ή κολλάει ο υπολογιστής σας είναι το κακόβουλο λογισμικό, καθώς ο υπολογιστής που έχει μολυνθεί από τον ιό πραγματοποιεί τις ενέργειες που θέλει ο κακόβουλος χρήστης στο παρασκήνιο διεργασιών χωρίς να το γνωρίζει ή να το βλέπει κάπου ο βασικός χρήστης του υπολογιστή.

 

Σχετίζονται οι ενημερώσεις με την ταχύτητα του υπολογιστή μου ;

Σχετίζονται άμεσα οι ενημερώσεις που σας ζητάει το λειτουργικό σας σύστημα με την ταχύτητα του υπολογιστή σας, γι’ αυτό και πρέπει να πραγματοποιείτε τακτικά τις απαραίτητες και προαιρετικές ενημερώσεις που ζητάει ο υπολογιστής σας, διότι πολλές από αυτές σχετίζονται με την ταχύτητα και την ευχρηστία του υπολογιστή σας.

Επιπροσθέτως, το διαδίκτυο καθημερινά αναβαθμίζεται και αποκτά περισσότερες δυνατότητες, γι’ αυτό και απαιτείται το μηχάνημα σας να έχει τις κατάλληλες ενημερώσεις για να μπορέσει να υποστηρίξει τις νεότερες αναβαθμίσεις του διαδικτύου.

 

Αγοράστε τώρα το Bitdefender Total Security 2020 και αυξήστε την ταχύτητα του υπολογιστή σας στο μέγιστο ! 

free_trialcompare

online_agora 

Back to top Back to top