Νέος GandCrab v5.1 Decryptor από την Bitdefender – Διαθέσιμος τώρα !

Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι η συνεργασία μας με τη Αστυνομία, την Europol και άλλες υπηρεσίες επιβολής του νόμου μας έδωσε ένα νέο decryptor για όλες τις εκδόσεις του GandCrab ransomware που κυκλοφόρησαν από τον Οκτώβριο του 2018.

Αν χρειάζεται να αποκρυπτογραφήσετε τις εκδόσεις 1, 4 και μέχρι το 5.1, κάντε λήψη και τρέξτε το ολοκαίνουργιο εργαλείο μας:

Κατεβάστε το νέο εργαλείο αποκρυπτογράφησης του GandCrab

Όταν ο GandCrab άρχισε να εμφανίζετε στον χάρτη απειλών τον Ιανουάριο του 2018, η Bitdefender κυκλοφόρησε τον πρώτο δωρεάν decryptor για να βοηθήσει τα θύματα να πάρουν την ψηφιακή ζωή τους πίσω. Περισσότεροι από 2.000 οικιακοί χρήστες, εταιρείες και μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί το χρησιμοποίησαν για να ανακτήσουν τα χαμένα στοιχεία τους και να αποφύγουν να πληρώσουν εκατομμύρια σε λύτρα.

Δέκα μήνες αργότερα, κυκλοφόρησε ένα άλλο decryptor για να επεκτείνει την υποστήριξη στις εκδόσεις GandCrab 1, 4 και 5 έως 5.0.3. Από τότε επικοινωνούμε με και διατηρούμε επαφή με χιλιάδες θύματα που ζητούν βοήθεια.

Ενώ αυτή είναι η τρίτη φορά που έχουμε νικήσει την κρυπτογράφηση του GandCrab έως σήμερα, ο εορτασμός μας θα είναι σύντομος. Θα επιστρέψουμε στην εργασία αύριο, καθώς οι δημιουργοί του GandCrab αναμφίβολα θα αλλάξουν τακτικές και τεχνικές.

Ο GandCrab σε νούμερα

Ο GandCrab έχει προκαλέσει ζημίες εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων παγκοσμίως από την εμφάνισή της και είναι πλέον μια από τις πιο διαδεδομένες οικογένειες ransomware στην αγορά. Από την πρώτη μας αποκρυπτογράφηση, συνολικά έχουμε ήδη βοηθήσει περίπου 10.000 θύματα να εξοικονομήσουν περισσότερα από $ 5 εκατομμύρια δολάρια σε λύτρα αποκρυπτογράφησης.

Back to top Back to top