Επιλέγετε διαμονή με Airbnb; Τι πρέπει να προσέξετε για να μην χαλάσουν οι διακοπές σας!

 

Η πλατφόρμα του Airbnb έχει έρθει για να μας κάνει τη ζωή πιο απλή και εύκολη. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι με τον καιρό χαίρει όλο και υψηλότερης ζήτησης, χάρη στην αξιοπιστία της και του -ενίοτε- χαμηλού κόστους που επικρατεί στα διαθέσιμα δωμάτια προς ενοικίαση.

Είναι η ιδανική λύση σε ζητήματα που αφορούν ολιγοήμερη διαμονή εμβόλιμων ταξιδιών ή ακόμα και μεγάλης διάρκειας διακοπές. Ωστόσο, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν μελανά σημεία που πρέπει να προσέξετε, τόσο κατά την διαδικασία της κράτησης όσο και της διαμονής στον χώρο που επιλέξατε.

Οι υποψήφιοι ενοικιαστές δεν  πρέπει να εμπιστεύονται στα τυφλά τις πληροφορίες που είναι διαθέσιμες για το κάθε διαμέρισμα.

Αρχικά, πρέπει να είστε αρκετά προσεχτικοί με τα φίλτρα που ρυθμίζετε στην εκάστοτε αναζήτησή σας. Από την πληθώρα των διαθέσιμων καταλυμάτων, ενδέχεται να μην είναι ξεκάθαρα τα αποτελέσματα της αναζήτησης σας. Πάνω απ’ όλα, ελέγχετε τις ημερομηνίες, την ακριβή τοποθεσία καθώς και την τιμή.

Αφού λοιπόν, φτάσετε στον χώρο που κλείσατε, φροντίστε να ζητήσετε από τον οικοδεσπότη να σας αλλάξει το κωδικό του WiFi.

Μπορεί να θεωρείτε ότι θα ακουστεί ως παραξενιά ή πολύ απαιτητικό όμως μπροστά στην ασφάλεια σας, θα έπρεπε να είναι το τελευταίο που σας απασχολεί. Ο λόγος είναι απλός:

Το σύστημα ενδέχεται να «μολύνθηκε» από προηγούμενο επισκέπτη. Σε αυτή την περίπτωση εγκυμονούν πολυάριθμοι κίνδυνοι με πρώτο και κύριο, να κατασκοπεύεται μέσω του μολυσμένου router ο ιδιοκτήτης ή οι επόμενοι ένοικοι.

Κάλλιστα μπορεί ο hacker να πάρει το router, να πατήσει το reset button και να ενεργοποιήσει τον χειρισμό από απόσταση.

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό;

Οποιοσδήποτε κάνει χρήση σύνδεσης από το σπίτι / ίδιο router, ρισκάρει να παραχωρήσει πρόσβαση στον hacker σε οτιδήποτε ανοίξει όταν συνδεθεί στο μολυσμένο δίκτυο: αριθμοί λογαριασμών, κωδικοί τραπεζών, e-mail, κλπ.

 

Λύση

Αν αγαπάτε τα ταξίδια και παράλληλα αναζητάτε πλήρη ασφάλεια όσο πλοηγήστε στο smartphone, το tablet ή το laptop -μακριά από το σπίτι σας-, σας έχουμε την ιδανική λύση! Το απόλυτο antivirus προϊόν  για το σύστημα σας, τα πακέτα της Bitdefender. Σημειώνεται ότι όλα μας τα πακέτα περιλαμβάνουν Wi-Fi Security Advisor και VPN.

 

Αναλυτικά, γιατί είναι τόσο σημαντικά αυτά τα 2 χαρακτηριστικά;

Wi-Fi Security Advisor

Το Bitdefender εξασφαλίζει ότι θα είστε πάντα ασφαλής, άσχετα με το δίκτυο Wi-Fi που συνδέεστε. Με τη λειτουργία Wi-Fi Security Advisor  ξέρετε ότι είστε απολύτως ασφαλής για να χρησιμοποιήσετε τις εφαρμογές σας, να κάνετε τις τραπεζικές συναλλαγές σας, τις αγορές ή την περιήγηση στο internet, κατά την διάρκεια που είστε συνδεδεμένοι στο σπίτι ή εν κινήσει: σε πάρκα, καφετέριες, ξενοδοχεία ή αεροδρόμια. Το Wi-Fi Security Advisor σας προστατεύει από τους hackers, την κλοπή δεδομένων και από κακόβουλο λογισμικό ελέγχοντας τα δίκτυα Wi-Fi για τρύπες ασφαλείας και για τρωτά σημεία.

Χρήση VPN

Η πιο ασφαλής μέθοδος για χρήση Internet μέσα σε ένα κοινόχρηστο WiFi είναι μέσω του VPN. To VPN δρομολογεί όλη την κίνησή μας μέσω ενός ασφαλούς δικτύου προστατεύοντας με αυτόν τον τρόπο την πληροφορία που διακινούμε.

 

 

 Διαβάστε περισσότερα: Προστατέψτε την ιδιωτικότητά σας με το VPN του Bitdefender!
 

 

 

Back to top Back to top