Ενημερώστε τον ΗΡ Inkjet εκτυπωτή σας τώρα! Η HP ανακοινώνει κενά ασφαλείας στα προϊόντα της

Ενημερώστε τον ΗΡ Inkjet εκτυπωτή σας τώρα!  Η HP ανακοινώνει κενά ασφαλείας στα προϊόντα της

 

Η Hewlett Packard μας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με τις απειλές που εντοπίστηκαν σε ορισμένους δημοφιλείς εκτυπωτές τους, προτρέποντας τους χρήστες να ενημερώσουν τον εξοπλισμό HP τους το συντομότερο δυνατό.

 

“Έχουν εντοπιστεί δύο τρωτά σημεία ασφαλείας με ορισμένους εκτυπωτές HP Inkjet”, σύμφωνα με  συμβουλευτική ανακοίνωση στο φόρουμ υποστήριξης της εταιρείας την περασμένη εβδομάδα. Οι εν λόγω ατέλειες χαρακτηρίζονται ως CVE-2018-5924 και CVE-2018-5925.

 

“Ένα κακόβουλο αρχείο που αποστέλλεται σε μια επηρεαζόμενη συσκευή μπορεί να προκαλέσει stack ή static buffer overflow, γεγονός που θα ήταν ικανό να επιτρέψει απομακρυσμένη εκτέλεση κώδικα” εξηγεί η HP.

 

Η εταιρεία έχει παράσχει ενημερώσεις λογισμικού για τα επηρεαζόμενα προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των εκτυπωτών Pagewide Pro, DesignJet, OfficeJet, DeskJet και Envy.

“Για να αποκτήσετε το ενημερωμένο λογισμικό, μεταβείτε στη σελίδα Λογισμικό και προγράμματα οδήγησης HP για το προϊόν σας και βρείτε την ενημέρωση του λογισμικού από τη λίστα με το διαθέσιμο λογισμικό” Η HP συμβουλεύει στους πελάτες.

 

Η οδηγία έρχεται αφού η HP προσχώρησε σε ένα πρόγραμμα το οποίο της επιτρέπει να ανταμείβει τους ηθικούς hackers σε αντάλλαγμα για την εύρεση και αναφορά τρωτών σημείων στα προϊόντα της.

Μπορείτε να βρείτε πλήρεις οδηγίες σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής των ενημερώσεων εδώ

 

Μην αμελείτε την ασφάλεια του συστήματός σας, προμηθευτείτε την πιο αξιόπιστη λύση Online προστασίας από την Bitdefender.

 

Διαβάστε περισσότερα: 5 tips για να προφυλάξετε το router σας από τις απειλές ΙοΤ! 

 

 

 

 

 

Back to top Back to top