Έξυπνα tips για να κλείσετε τις διακοπές του Πάσχα !

Είτε ταξιδεύετε για διακοπές, είτε για επαγγελματικό ταξίδι και παίρνετε μαζί το υπολογιστή σας, υπάρχουν πάρα πολλοί κίνδυνοι έξω που πρέπει να γνωρίζετε.

Αρχίζοντας από την κλοπή του υπολογιστή σας και φθάνοντας μέχρι και την υποκλοπή των δεδομένων σας, πρέπει να γνωρίζετε πως μπορείτε να προστατευτείτε και να ασφαλίσετε τα προσωπικά δεδομένα σας από τον κλέφτη. 

Για να ασφαλίσετε τα δεδομένα σας διαβάστε τα παρακάτω tips:

Κάντε τις απαραίτητες ενημερώσεις

Προτού φύγετε για τις διακοπές σας, ελέγξτε εάν το λειτουργικό σας σύστημα είναι πλήρως αναβαθμισμένο, διότι πολλές από τις ενημερώσεις που ζητάει το σύστημα σας να κάνετε περιλαμβάνουν bugs ασφαλείας, δηλαδή ενισχύουν την ασφάλεια του υπολογιστή σας.

Για να ελέγξετε αν έχετε ενημερώσεις που πρέπει να γίνουν:

– Κλικάρετε στο σύμβολο μενού των Windows κάτω αριστερά στην οθόνη

– Ανάλογα με την γλώσσα που έχετε τα Windows πληκτρολογήστε ¨ενημέρωση¨

– Κλικάρετε την επιλογή που γράφει ¨Έλεγχος για Ενημερώσεις¨

 

Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας

Δημιουργήστε ένα κρυπτογραφημένο αντίγραφο ασφαλείας των δεδομένων του υπολογιστή σας και αποθηκεύστε τα σε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο.

Με αυτόν τον τρόπο, εάν χάσετε τον υπολογιστή σας θα έχετε όλα τα δεδομένα σας στον εξωτερικό σκληρό δίσκο.

 

Να συνδέεστε σε κλειδωμένα WiFi

Να προτιμάτε τα κλειδωμένα δίκτυα Wi-Fi, διότι υπάρχει μεγαλύτερος έλεγχος και δεν μπαίνει ο οποιοσδήποτε σε αυτά, σε αντίθεση με τα δημόσια Wi-Fi που ο καθένας μπορεί να συνδεθεί χωρίς να γνωρίζετε ποιος είναι.

 

Χρησιμοποιείτε κρυπτογραφημένες συνδέσεις WPA2

Εάν συνδεθείτε σε δίκτυο Wi-Fi να ελέγξετε αν είναι τελευταίας τεχνολογίας με κρυπτογράφηση WPA2.

Εάν δεν είναι WPA2 και είναι απλά WPA μην συνδεθείτε γιατί η κρυπτογράφηση δεν θα είναι αρκετά δυνατή για να σταματήσει έναν κακόβουλο χρήστη.

 

Εγκαταστήστε το VPN

Από την στιγμή που φεύγετε από το προσωπικό σας δίκτυο Wi-Fi, αυτομάτως χρειάζεστε VPN.

Ο λόγος που χρειάζεστε VPN είναι γιατί δεν γνωρίζετε εκεί που θα πάτε, εάν κάποιος κακόβουλος χρήστης μπορεί να συνδεθεί στο ίδιο δίκτυο που είστε και εσείς και να σας βλάψει.

Το VPN σας εξασφαλίζει την ασφαλή περιήγηση στο διαδίκτυο, όπου και να βρίσκεστε.

Για να μάθετε περισσότερα για το VPN πατήστε εδώ !

 

Εγκαταστήστε ένα πρόγραμμα AntiTheft

Εγκαθιστώντας το πρόγραμμα Anti-Theft, εξασφαλίζετε τον απόλυτο έλεγχο της συσκευής σας.

Εάν χάσετε ή κάποιος κλέψει τον υπολογιστή σας, με το Anti-Theft έχετε την δυνατότητα να τον εντοπίσετε ή να διαγράψετε τα δεδομένα που έχει ο υπολογιστής σας για να αποτρέψετε τον κλέφτη από το να τα δει.

 

Εγκαταστήστε το AntiVirusγια την απόλυτη ασφάλεια

Το Anti-Virus θεωρείται πλέον το κρισιμότερο λογισμικό ενός υπολογιστή, όχι μόνο γιατί σας προστατεύει από κακόβουλα προγράμματα εκτός δικτύου, αλλά σας καλύπτει και όσο περιηγείστε στο διαδίκτυο.

Εν συντομία, ένα καλό Anti-Virus σε συνδυασμό με το VPN σας εξασφαλίζει την απόλυτη προστασία σε οποιοδήποτε ταξίδι που θα κάνετε.

Αγοράστε το Bitdefender Total Security 2019 και με το Anti – Theft απολαύστε τις διακοπές σας χωρίς να σας προβληματίζει η ασφάλεια του υπολογιστή σας !

 

free_trialcompareonline_agora

Back to top Back to top